Hemmadag igen

Ser ut att bli ännu en dag i hemmets lugna vrå. Wille känns inte som sig själv riktigt än. Synd det, för planen var att träffa Miel idag, och efter att hon varit borta i en månad så kändes det väldigt efterlängtat, men det får bli en annan dag!

Pratade med Fredrik igår om den sista skidtävlingen för vintern, ett 27 kilometers fjällopp som jag hade en liten fundering om att avsluta min första skid-säsongen med, men när han (Fredrik åker skidor på "riktigt") tycker att det är en tuff tävling så tror jag att jag backar... Det gick ju trots allt bra sist, man kanske ska sluta på topp!

Nu sk jag återgå till Bolibompa med min goding!

Det svänger.....

......i familjelivet! Dagen hade vi alla sett fram emot, B är ledig och planen var att ha en hel mysdag på Storsjöbadet. Hände det?! Nej. Planen sprack. Men med två småbarn och en karl så är man lite van vid att planer spricker.

Allt såg så bra ut igår efter halva dagen spenderad i pulkabacken och ett litet slag i jämtlands bästa lekpark. Men när Willes dag bara hade en timme kvar så havererade den, från allt till inget så tappades helt plötsligt all ork och goda humör och helt plötsligt hade han också en temp på 39 grader. Så redan igårkväll ställdes mysdagen in.
Tråkigt men bara att göra det bästa av dagen hemma. Så det blev en mysdag med hela familjen som till stor del tillbringats i sängen med Bolibompa och vid köksbordet med Alfaphet.
Nu har Wille fått två timmars sömn i kroppen och lite av en ny pojke resulterade det i. Så nu ska vi leka lite och sen göra pannkakor....eller våfflor kanske... Vi får se.

Förresten så har det nappat rejält på mitt barnvakts-utrop. Kul att så många vill låna våra huliganer... modiga människor vi känner.

Semesterplaner

I våran familj är vi i full färd med att planera semestern inför sommaren. Irland eller solsemester?! Hur mycket jag än älskar Irland, och det är MYCKET det, så kan man inte riktigt räkna med att det blir någon slags solsemester där. I värsta fall kan det bli lika mycket solsken som en dag i Fredrikssons närvaro.... med andra ord, inte speciellt mycket!

En minisemester är väl i princip spikad iallafall, ELITLOPPET! Hur mycket jag än älskar min goa Wille så har han "förstört" iallafall två av de senaste tre Elitloppen.
Det första han stack hål i var när han föddes, 2006 så hade den då lille bestämt sig för att trycka sig ut dagen innan Elitloppet. Ska väl vara glad att han bestämde sig för att komma då och inte mitt under loppen, på detta sätt så kunde jag ju iaf ta TVn i besittning på BB och kolla loppen dagen efter.
Året efter så fyllde pojken år Elitloppshelgen så då var det ju inte snack om att inte fira den första födelsedagen med honom.
Och förra året så var det samma sak, men där kan jag egentligen inte skylla på honom utan flytten gick precis då till huset.... så av förklariga skäl....
MEN I ÅR........... då drar vi, ÄNTLIGEN!!!
Vem anmäler sig som barnvakt?

Vinter igen!

Idag var tanken att vi skulle in till stan och Vinterparken och åka skridskor och leka. Planen är iof fortfarande att åka men allvarligt, hur kul känns det när snön vräker ner! Inte så att jag hatar snön men enough is enough, herregud April är ju snart här. Vart tog våren vägen?
Men vi kör på vi, det är ju inte så att vi har någon del av stockholmssyndrom i oss......

Appropå Bert....

När jag ändå ska krypa runt Bert Karlssons fötter så ska baskemig fixa en Melodifestivalbiljett, eller kanske en världserövring till körkillen i Singing Bee som jag nu skådar...... Alla måste få chansen att inse denna mans storhet!!!

Dags att anmäla doktorn???

Har precis kollat färdigt Så ska det låta och egentligen bara en sak slog mig.....
VAD F*N HAR TONE NORUM GJORT MED UNDERLÄPPEN???!!!

Lite förmiddagsobservationer

Sitter framför ett program med Malou Von Sieverts där gäster är Bert Karlsson och Jean Pierre Barda. Och 3 saker slår mig;
1. Jag har för mig att jag en gång i tiden tyckte att kvinnan var duktig och bra. Det tycker jag inte nu. Sen vet jag inte om jag ser saker annorlunda eller om tiden kanske har invigt henne i klimakterie-eran. Men sur och klagande låter hon och jag har letat ett leende.....inget har jag hittat. Kanske finns en anledning till att vissa får programtid kl 10.00. Kanske också dags att inse när tiden är förbi....
2. Jag är sjukt fashinerad av Bert Karlsson. Med ett ansikte som bara en mor kan älska så håller inte längre tråden om att man måste se bra ut för att lyckas här i världen.....
Att han också är en av få som är sådär härligt ärlig och rakt på sak och ifrågasättande..... ja, hade han haft ansikte som min B så hade jag nog krupit runt hans fötter tills han tog mig. Eller åtminstonde gav mig ett bidrag i melodifestivalen!!!
Sverige behöver fler som Bert Karlsson!
3. Jag vet inte ens när jag sist såg Jean Pierre Barda men skulle kunna gissa på programmet Silicon. Jag tror mig ana att mannen har fixat sina läppar, gjort sig tjockhårig, klippt håret, skaffat glasögon och gymmat lite. Och jag måste säga att vad han än mer har gjort så gjordes det bra. "Karln" var riktigt snygg!

Lite förmiddagsobservationer bara......

Tillbaka...

Det här med bloggandet har lite fallit i glömska de sista dagarna. Ärligt talat så vill jag ha så lite som möjligt att göra med denna apparat sedan Wille körde den i golvet. Det går ju sååå långsamt, en promenad i Willes takt till stan skulle förmodligen gå fortare.....

Igår stod storhandling på schemat och jag var glad, finns det någon roligare hobby än att storhandla.....på riktigt! Det ÄR roligt.
Roligare var det när kycklingen skulle plockas och 2/3 av all kyckling var borta?! Hade vi missat nåt? Internationella kycklingveckan kanske.....?  Sen kom jag på´t.... nåt med kyckling och glasbitar dök upp i mitt huvud... Kanske lika bra att det var slut!
Sen kom vi också, som tur är, på att det var ju våffeldagen igår, så kl nio igår kväll satt två sugna själar och mumsade våfflor och grädde till förbannelse.....

Förövrigt så har den häktade 42-åringen släppts nu och en belöning på 100 000 utlovats till den som kommer med tipset som gör att Jimmy hittas. Kom igen nu sveriges siare, hitta på nåt då!!!

Sol, städ och bröllop

Solen strålar idag. Lite kyligare, men solen strålar....
Detta har jag och Eva Dahlgren firat med att STOR-städa huset. Har städat ALLT så pedantiskt att bara ett rum hanns klart innan junior vaknade..... Men då har jag ju ett mindre sen!
Herregud, har jag vaknat på den positiva sidan idag?! Skrämmande!

Förövrigt så har DATUMET spikats, dagen då Svenne-Danne är helt utom räddning. OCH det kan tydligen vara så att bröllopet krockar med en svensk landskamp i fotboll!!! OJOJOJ vad ska svenska folket välja och framför allt, vem ska Daniel leja att hålla koll på resultatet, för inte får man väl ha med sig miniradion in i kyrkan????
Tufft att bli prins!

Vardag

Det är ibland, på nåt ouppklarat sätt, skönt att vara tillbaka i vardagen..... Ensam hemma med två barn och en massa saker att göra och sköta.... men ändå på nåt sätt skönt!

Lördagskvällen hos moffa vart kanon med god mat och självklart ett parti med gammal hederlig poäng-poker.... Som vanligt också lite tjafs och annat världsomvälvande problematik..... men med en syster i Hede så vart det mesta lite...vad ska jag säga?.... Lite mindre än vanligt......
Höjdpunkten kom mitt under brinnande pokerspel då vi alla fick veta vad vi redan anat men ännu inte fått bekräftat... Carro lider av en hel del problem, och det största kom fram när hon helt plötsligt utropar "Alltså, jag är så glad att jag har Wille.... han är verkligen min bästa kompis!"  Detta kom alltså från Carro 25 (Wille är snart 3)..... Jamen!!!

Lördagen i korthet

Lördagen började med hej då till B som skulle jobba, sen fukost, sen march tilbaka till sängen. Carro och Wille lekte, Linus sov så vem är jag att inte ta chansen till en extra sovtimme när jag kan....
Sen upp och hoppa, luncha ungarna och lämna av Carro (efter en hel del letande) hos tatueraren Larsa... Resultatet kommer om ca en halvtimma.
Efter detta, in till stan och träffa moffa och Eiwor, handla lite kläder till Linus, lördagsgodis till Wille och slutligen möta upp familjens undersåte....
Så nu sitter vi alla här hos moffa och väntar på middag... en bra kväll väntar vågar jag påstå......

Fredagskvällen....

....Carro och Wille har röjt, jag och B har varit ut och sprungit en mil och nu har vi alla landat i soffan.
Fick en glad överraskning när vi slog på Så ska det låta och möttes av Kingen. Kan dock inte låta bli att fundera över hur många av sveriges befolkning, som inte bor i Jämtland eller jobbar som musiker, som egentligen vet vem Kingen är..... Men vi i Jämtland vi vet vi.....

Nu är det Singing bee och jag undrar.... hur jävla lång tid ska det behöva ta innan körkillen där får ett eget bidrag i Melodifestivalen????!!!!!
VEM ÄR DENNA GUD???

Väntan snart över.....

Tack och lov så ringde Carro nu och sa att hon är på väg hit. Jag är så less på att höra frasen "när kommer Carro?" eller "kommer Carro snart?" nu.
Carro ska sova här inatt och Wille har väntat hela dagen. Tack och lov har vi kopplat bort längtan ett tag på Kongroa, men ändå!
En till positiv sak, förutom att Wille får en kompis i sin egen nivå hemma, är att jag och B kan sticka ut och springa tillsammans ikväll.....inte att för ofta den lyxen infaller....
Jaja, det är väl bara att klistra fast oss i fönstret och vänta på att den lila bussen ska dyka upp.... Yippie!!!!

Efter solen

En skön dag till ända. Badet var helt underbart underbefolkat, precis så som man gillar det med två barn med. Wille racade själv i de två superfina barn-kanorna och hängde även med mig i en av de stora...yehaa vad kul det är att leka...
                   


Avslutade sedan det hela med en mycket god middag på favvo-MAX, svårt att misslyckas!
       

Nu sitter vi och supersoftar/myser i soffan framför en av veckans bästa TV-dagar. MED en påse POLLY... om jag tänker efter ordentligt så kan Polly vara det godis som jag tycker allra bäst om utan att egentligen veta om det riktigt.... OM jag tänker till.....

Solen skiner

B har en dag hemma idag, nåt vi alla älskar. Wille så mycket att han valde dagis ändå......
Jag drog med mig B på min dagliga morgonrunda, mest för att slippa dra vagnen själv, och att han skulle få känna på tyngden med denna vagn.... För mig vart det en lätt match idag.
Nu ska jag utnyttja hans hemmadag till fullo med att gå ut i den gassande solen och lägga mig och släppa ALLT ansvar to him.
Tanken är att hinna med badhuset efter dagis. Men eftersom jag lever i verkligheten så vet jag att vi får se hur långt denna plan hinner gå. Men vi gör ett försök!

Nu ut i solen. Betjänten får komma ut med kaffet när det är klart.....

Flytt på G?

Wille verkar inte vara så lycklig med mig nu för tiden. Jag vet inte om det är för att jag inte hela tiden kan leka med honom. Tvätt, mat och städ ska ju också avklaras under dagarna.... Detta är han flitig med att delge mig nu för tiden då det ofta låter så här hemma hos oss;
W: Mamma, jag vill inte vara här.
M: Vart vill du vara då?
W: Jag vill vara hos Carro!

Hepp!

Tror jag ska föreslå chokladbulls-bak när Wille kommer hem idag. Inte för att jag har ett sjukligt begär av sorten just denna dag, utan i tron om att hamna på plus på Willes lista igen.....

Måste skaffa en ny

Jag lever numera i sorg. Allt bara kom över mig helt plötsligt och daskade till min tillvaro.
HAN BÖRJAR BLI STOR NU!!!
Han sitter, han kryper, vi har fått sänka spjälsängen, han tar sig dit han vill själv, han äter riktig mat, han håller vällingflaskan själv OCH vi har ännu en gång bytt till en större blöjstorlek. MIN BEBBE HÅLLER PÅ ATT FÖRSVINNA!!!

Bertil, jag måste ha en till bebis!

Min späckade helg

Nu skulle nog vissa hälsa mig välkommen in i matchen igen. Och jag får la tacka och bocka!
Helgerna känns så fullsmockade med allt som ska hinnas och allt som man vill hinna. Så vem f*n har tid att blogga egentligen???
Också tänkte Wille att han kanske skulle prova att se hur högt datorn kan ramla innan den går sönder... från köksbänkhöjd klarade den sig hyfsat! Men känns just nu ungefär lika långsam som Fredriksson i jämförelse med respektive värstingar....
Så nu får vi lämna in den till nån som kan fixa problemen... Kanske nåt för ovanstående att tänka på.
Som sagt... våra ungar är dyra i drift!

Lördagen tillbringades med syster och melodifestivalen OCH SEN... så var det BENGTZING!
Mötte upp Hannah och Jörgen och rusade ner till stället som hade tagit sitt lilla förnuft till fånga och bjudit in Hon! Vart en jättekul kväll men jag undrar... VARFÖR kan inte folk (mer än ett hundratal) inse storheten i denna lilla människa??? Alla kloka Östersundsbor borde ju varit där och välkommnat in henne i nästa års melodifestival..... Då är hon där!

Tänk att vi fick med Jörgen på detta.... svårövertalad värre.....

        
                                       
Han höll humöret uppe på topp......        ......tills Hon började, då var det nån som fick nog!


Och när vissa fått nog så tog kvällen fart för andra....

Det vart en härlig kväll ute.... Tur det, så sällan som det händer!

Söndagen tillbringades på 3-årskalas med 5 stycken mer eller mindre 3-åringar och deras småsyskon i mer eller mindre 1-årsåldern... Tack och lov att Lena tänkte till när hon satte gränsen vid 5 ungar...
      
Smart tjej......


Grabbarna var mer än nöjda och Moi var mer än nöjd med tårtan...

En ledig stund

Då har man äntligen fått landa på arslet i soffan med fredagsmys och pojkarna.
Har varit och inhandlat färsk fisk till middag, rödtunga vart det när Feskar´n var i byn, kan bli en brakmiddag det här!

Den nya är här

Soliga fredag. Är på väg att träffa Lena och kids sen tänkte vi hälsa på på Kongroa idag.
Telefonköpet blev av igår så nu har jag en ny bekantskap som kommer ta alltför mycket tid för att lära känna. Men den var söt, den nya.

Mitt största problem just idag är hur jag ska lösa slalomen när vi är på Kongro.... Ingen TV där inte. Kanske radion i min nya mobil.....
Förresten ska det väl vara JÄTTE-roligt att köpa ny mobil va, den här gången var det bara roligt. Det vart alltför mycket "måste-ha" över detta köpet, men vi blir nog bästisar snart vi två.....


Vet ni vad jag skulle göra om jag fick inbrott i mitt hus??? Få utbrott!!!!
Ha, ha, tokiga jag!

Ny telefon

Nu har jag suttit och kikat på mobiler, dagens nöje! Hittade en söt Nokia som jag tror att jag ska jaga efter. Den Linus förstörde var ju rosa och det är ju lite av drömmen det. Så nu kan killarna lägga till en rosa telefon till deras samling med förstörda mobiler.
Har förberatt middan nu så att vi ska kunna äta snabbt och åka in och köpa telefon. Sen ska vi möta upp B och lämna över killarna så att jag kan åka till ÖSK och skida lite. En tordagseftermiddag det.

Han gjorde´t

Igår lyckades B med konststycket att köpa den perfekta påsen med lösviktsgodis. Det är inte ofta som man själv ens lyckas, än mer sällan lyckas B! Men igår slog han till med en höjdare.
Det var när mitt begär nådde ohållbara höjder som B fick åka till OK. Visst jag gav honom direkiv men han har inte lyssnat så bra på dem förut, men nu slog han till med en praktöverraskning,lite som när Fredriksson tog platsen i stafettlaget....
Nu till det bästa... att idag hitta påsen med några bitar kvar. Kan rädda vilken skitdag som helst!

Unsolved

Nä siaren, du hade fel! Fallet har inte lösts och det är en dag+ på den veckan det skulle ta att klara upp Jimmys mord. Jag har inte börjat tro mer på hokus pokus efter detta!!!
Jag säger här och nu, inom två månader så har fallet lösts. Kan inte gå fel och får jag rätt kanske jag ska byta titel till siare jag med. Verkar inte krävas så mycket, antingen går gissningarna in eller så gör de det inte. Men mina två månader känns som ett smartare drag än en vecka......

Dyra i drift...

Nu har jag varit ute på vad som skulle kunna beskrivas som den tråkigaste löpturen på länge..... Tur att sola sken!
Min lilla huligan fick tag i min mobil igårkväll och självklart hittade jag den i Linus gnagandes mun för sent. Den var redan utom räddning. Till saken hör att jag måste ha min mobilradio på mina morgonturer, dessa KAN INTE avklaras utan Morron zoo! Så imorse hade jag lite panik inför detta men tänkte att jag får väl ta mp3 istället. MEN då är den spårlöst försvunnen. Vem gör detta mot mig, vilka har gaddat ihop sig?!
Det hela slutade med att jag fick sticka iväg på en runda tystare än en karl när det ska snackas! Och nej, utan Morron Zoo förstår jag inte riktigt varför jag gör detta...

Så nu måste jag köpa en ny telefon, tyvärr är väl en mobilaffär en av de få saker vi inte har i Krokom så ett besök i staden får planeras in snarast.

Nöjd huligan.....

Vissa växer på sig fort

Vi som hänger hemma om dagarna och kollar sport (inte för att jag själv har tid till den sysslan) kunde spana in Hans Olssons tredjeplats i störtloppet, kul för honom. Det verkar som att hans kulor har hunnit växa sedan sist... (Inlägget
Nu kör vi)

Och Wille blev jätteglad idag när han skulle kolla posten och hittade ett brev till honom. Inbjudan till Emils 3-årskalas lyfte hans Onsdag.

Bilinbjudan till kalas

Sportens återtåg

Idag börjar sporten igen efter några veckors uppehåll.... några förmiddagar framför det alpina och kvällar framför skidskyttet! Skidskyttarna har dock inte tänkt på oss Bolibompa-barn-mammor när de lägger tävlingarna kl.18,  EXAKT då Bolibompa går... hur tänkte ni där???

Favorit i repris!!!



Jag vet inte om mamman är helt okapabel att lära sig av sina misstag eller bara jäkligt dum!


Men barnet verkar ju nöjd....

Fallet Jimmy

Imorgon går tiden ut! På den veckan som "siaren" sa att det skulle ta att hitta Jimmys mördare. Och fan tro´t om han inte har rätt?! Nu har dom gripit en misstänkt 41-åring för mordet. Klara upp detta tills imorgon så att siaren kan börja leva på sina syner....

En dröm blev sann

Idag infriandes en mors dröm! Jag fick, läs och njut; ta min löpning UTAN vagnen. Jossan kom till oss imorse så hon stannade hemma med Linus och jag fick springa själv.... Men det är inte slut, det fortsätter med en härlig dusch i lugn och ro OCH SEN... mina vänner, så fick jag gå nyduschad och lägga mig och sova en timme!
Ja ni utan barn, det är sant, så här enkelt gör man dagen för en småbarnsmorsa..... inse er frihet...!

Sen att dom kom och väckte mig för att de hade lunchproblem en halvtimme tidigare än jag sagt att de skulle luncha känns oviktigt i sammanhanget....eller?! 
Eller så anser hon bara, i likhet med sin syster, att det finns alltför många tider och regler i en barnfamilj....

Järvsöfaks och hårfagert

Gårdagen till bringades mest bara utanför detta hus, Kongroa, utelek, en snabb middag och bilresa in till stan och hämta B sedan raskt upp till travet. Järvsofaks 187 vinst och hästen passerade 20 mille-strecket i insprungna pengar. Vilken häst! B drog för övrigt paralellen att det är vad Foppa tjänar på ett halvår..... jag vet inte men vissa får jobba i 13 år för att fixa det (hästen) och vissa har det bara för att de är jäkligt bra på sin hobby.... Ska nog springa iväg och köpa ett par skrillor till grabbarna idag....

Förövrigt så börjar Wille bli lite långhårig så jag bara påpekade att nu kan vi sätta upp en hästsvans på honom, varpå han svarade att; nej mamma, jag vill vara en pojke!

Japp!

Hårfager var ute och testade sina nya vårkläder i dagarna......

Besviken...VA?!

Mattias Claesson skriker ut sin besvikelse för alla som vill veta att han är gryyymt besviken på sin tredjeplats i inomhus-EM.
HERREGUD, har killen gjort något tidigare som fått oss tro på något större? Är inte EM-brons lite av ett kors i taket i sammanhanget? Grabben, detta är inte juniortävlingar längre, välkommen in i spelet och överbevisa oss igen så kan du få vara besviken över lite av en bragd.


Den som gapar......

Resultatet står färdigt....

Nu vet vi med säkerhet att man får vara hur snygg som helst för att åka skidor..... Oklarheterna har suddats ut, inga diskningar och vi har fått ett officiellt resultat som det så fint heter.
7 av 47 åkare vart mitt resultat, sjukt bra säger mina trogna supportrar, ödmjuk som jag är så måste jag säga att jag är nöjd med dagen..... Närå, det är klart att jag tycker att jag är jäkligt bra, herregud jag började åka denna vinter, jag är ju för fasiken ett talang utan dess like.... ni vet, det är inte lätt att vara ödmjuk när man är lika bra som jag!
Eftermiddagen tillbringades på Holiday Club där jag passade på att ta en skön dusch och ett ännu skönare bastubad. Detta var iof efter att Wille hade tjatat till sig att få äta sin MAX-box ute i den isande fjällblåsten... (hans lycka var ganska total när han fick veta att det fanns MAX i Åre). Efter att hans händer börjar bli lite mänskliga och känna av att det faktikst var kyligt att äta utan vantar, så gick han med på att gå till hotellet och avsluta gormet-måltiden.
                                          
                        Willes kyliga picnic.....          Och fortsättningen, hans varma.....
                      
                                         
                        Och taxi Mamma som tog kalaset upp till hotellet....

Sen vart det prisutdelning där jag kammade ihop två blåa badlakan....hurray!  Sen åkte vi till moffa och Eiwor i Undersåker och fick middag, rödvin och falukorv till damerna, herrarna fick dricka cola, man måste ju försjutton ha gjort sig förtjänt av ett glas rött och det var inte alla som kom sjua i Duvedsrajden...... minnsan!

Wille slocknade i bilen med lördagsgodiset i ett fast grepp....

Och till er som tror att denna lilla dam har svårt att skilja på dröm och verklighet....här har ni beviset;


Tack och god natt!

On request...

Ja, då har klagomålen på dålig uppdatering haglat in och jag kan tyvärr inte säga så mycket om dagens reslutat, mest pga att jag inte har en aning.... Försökte se hur jag skött mig idag och blev väl lite halvförvånad när jag inte fanns med på resultatlistan....någonstans! Inte ens ett misstag så att jag fanns med på herrarnas som Mikael Larsson (har hänt i ungdomens tider).... Så jag vet inte, diskad kanske? Kan inte förstå hur det ska kunna vara en anledning, pga för snygg för att skida eller...? Nej, vi får helt enkelt hoppas att jag får vara med snart....
Det kändes iaf som att det gick bra, trots TOTAL motvind på öppen is mellan Duved och Åre..... men jag är stark jag...

För övrigt så är jag superlycklig för Johan Wissmans skull, EM-guld till en av friidrottens mest värdiga.... Jag tror även att Johan skulle vara ett bra sällskap i lördagssoffan.... han är nog som gjord för att mysa med! GRATTIS!!!

Spontana vi

Då är vi på väg till Åre då.... Framförhållningen i denna familj skulle ibland kunna ses som lika med noll. Nu på morgonen så kom vi på att vi skulle dra iväg till Åre för en skidtävling. Skillnaderna mot föregående gånger är två till antalet; 1. jag åker detta helt själv, UTAN Bertil (och det känns nog, helt ärligt, lika bra det!)   2. Denna tävling är bara 1 mil, känns bra med tanke på att det blev en hemmakväll med vin och sushi igår.... Så en mil ska jag väl kunna dra mig igenom på egen hand. 1.45 borde detta klaras på.

Fasiken vad jag ska kyssa dessa "norrmän" när detta är klart, sista tävlingen för denna vinter (visst, så sa jag sist också, men den här gången känns det RÄTT!)

Hemglass

Jag och Wille sitter och planerar in nästa veckas Hemglassbesök. Vi tittar och pekar på de glassar vi gillar och vilka vi har ätit.... en mysig hobby vi ägnar oss åt ibland.
Detta fick mig att tänka på den gången när jag var gravid och kom på att jag måste ha en speciell glass från Hemglass NU!
Problemet var att mitt i stan (där vi bodde då) så kom inte glassbilen. Paniken och begäret kändes alltför stort så jag tog fram datorn, kollade upp var det fanns en Hemglassbil just nu och drog. En timme senare var jag hemma med mina glassar. Och som jag minns det så var dom väldigt värda detta storprojekt.... tills nästa begär kallade iaf!


Hemglass godast just nu...

One down...

Då sover den lille sin förmiddagslur och jag ska ta tillfället att göra mig själv iordning inför dagens strapatser.... Dagens plan är Gregoriemarknaden i stan, jag är lite som pensionärstanterna i min lycka att få strosa runt bland alla märkliga människor som säljer den konstigaste skiten efter den andra. Sen när man är klar så har man diverse skit med sig och några goda ostar från ett lokalt ost-göreri?!  Låter som eftermiddagen är klirrad...

För övrigt så ska nu Michael Jackson göra tio avskedskonserter. Kan inte säga att jag bryr mig speciellt mycket. Jag har ingen som helst relation till denna mysko man förutom att syster hade skivor och barndomskompisens bror var hutlöst galen i honom..... Men jag tror ändå att jag har förstått att hur konstig och wacko han än är så måste det ju ändå vara något magiskt över honom, något genialt! Även om jag inte bryr mig nämnvärt så kan det väl inte finns många artister i världen som gjort så mycket för så många, han har en gång satt en ribba och att för någon annan komma i närheten av hans bedrifter (av olika slag) kan kanske bli lika svårt som det iår var för MoDo att klara av ett slutspel....
Så till er som får se detta, grattis! Det måste vara ett geni, ett undantag ni får bevittna!

Popkungen Michael Jackson säljer ut ranchen Neverland. Grin

Äntligen

Min bortflyttade (Uppsala) vän Jeanette ringde nyss, på väg upp till Åre och ville ses. Så imorgon får jag äntligen träffa Jeanette igen och lilla Alice 2 månader som jag inte hunnit träffa ännu. Ser fram emot imorgon!
Jeanette är ju även mamma till Willes bästis Nicole, men hon är i Göteborg så det var ju surt. Wille sörjer just nu detta!

Ali´s pappa

Jag glömde ju den sista av de "osvenska barnen"på dagis, Ali. Ali vet jag inte så mycket om, men pappan!!!!! Ali´s pappa är nog den människa i Krokom som får mig att tro på mänskligheten mest. Som alltid lämnar mig med ett stort leende på läpparna. Ali´s pappa måste älska livet!
Han är nånstans i 50-60-års krokarna och hans liv verkar bestå i att ta hand om pojkarna (Ali har en bror) och deras underbara mamma som sitter i rullstol och behöver hjälp med det mesta. Han drar rullstolen genom krokom samtidigt som killarna vill åka på den gula snowracern. Han släpar hem påsar med mat från ICA, tror inte det finns en bil. Han har haft samma skinnjacka varje dag jag har sett honom, -20 eller 0-gradigt, spelar ingen roll. Håller samman familjen i alla sammanhang. Vill alltid stanna och prata när vi ses, detta är dock svårt då hans svenska är lite begränsad och min iranska, turkiska, armeniska??? vad han nu kommer ifrån, är VÄLDIGT begränsad. Och ALLT detta gör han med DET STÖRSTA LEENDET, och det känns SÅ ÄKTA!!!

Hurra för ALI´s pappa, världen behöver fler som Ali´s pappa!!!!!!

Nyinköp

Har jag hittat de coolaste brallorna eller..??? Limegrönt är just nu lite av en svaghet för mig och dra på trissor vad svag jag blev då jag såg dessa som var tvunget att inhandlas till Linus.

Olika umgängen


Nån har vaknat på strålande pajashumör efter en natt i genemskapen...

Då var livet tillbaka till det normala igen då... Det goda, oavbrtutna, ENSAMMA nattsömnen gick i graven sisådär vid 1-snåret när Linus vaknade och fick somna om hos oss och graven grävdes djupare vid 3-snåret när Wille tassade in. Full rulle i sängen på Strandvägen igen.... vem hade saknat lugnet?

Igår fick jag lära mig om Senap! De finns en ny flicka på dagis som heter Seinab men Wille förstår inte riktigt det utan kallar henne Senap (tror iof att det är så hon heter) så Wille skrek imorse när hon kom att mamma, nu kommer Senap, Senap är här! Undrar om han hade utropat flickans namn lika mycket om hon hade hetat Anna?
Sen har vi ju en annan flicka som heter Malak (mångkulturellt dagis han går på.....) och hennes pappa och hon kommer samtidigt som oss varje morgon. Han är snabb den pappan. På en tredjedel av tiden det tar för oss at klä av, pussas, prata lite, kramas, prata med fröknarna och pussas igen så är han ute genom dörren. Men, han glömmer aldrig att krama om sin lilla flicka och på nån vänster så har Wille blivit inblandad i kalaset. Efter Malaks kram en dag så påpekade Wille att Malak fick en kram varvid pappan skrattade och gav Wille en puss på pannan! Sen har det fortsatt, numera så får Malak sina kramar och Wille en puss eller klapp på pannan av denna vänliga pappa. Det är nog så det fungerar i andra länder...... man ger dom som ser ut att vara mottagliga!

Var är Jimmy?

Jag följer ju fallet med försvunna Jimmy med stor nyfikenhet. De trodde ju att de hade hittat honom under isen förra veckan men tydligen var detta fel. Inte lika fel som Fredriksson´s plats i stafettlaget, men ändå fel. Men nu kommer det en, håll i er nu...siare och säger att i krokarna ska ni hitta Jimmy, ni måste bara lyfta på en hel del brunnslock.... Inom en vecka kommer polisen att ha hittat Jimmy, fortsätter siaren.
Jag kan inte mer än se komiken i detta (ja, både siaren och Fredriksson´s stafettplats)... Om polisen tror att en siare kan hjälpa dem i försvinnanden och dylikt, varför har då inte svensk polis en siare anställd? Och bara för detta så kommer ju självklart fallet Jimmy att klaras upp med hjälp av en siares tips....


Ska siaren hitta dig Jimmy?

Goda natten

Utvilad efter en lång natt med oavbruten sömn.... Nu är vi snart inne på en vecka utan att Wille kommer inspringandes på natten eller att Linus vaknar och vill vara med i kramkalaset. Och trots att det är jättemysigt med ett enda stort kramkalas nattetid så är det sååå skönt att få ligga en hel natt utan ett enda avbrott, inte ens en pisspaus stör natten...obeskrivligt! Nu är det iof inte så att Wille väcker oss och ska hålla oss vakna, nej han går bara in och lägger sig med oss. Det som stör oss är hans helikopter-armar och ben som får extra liv nattetid. Det sparkas, vrids och vänds och vi som ligger brevid....ja, vi får snällt ligga där och ta smällarna!

Ähm....

Ähm...bla, bla, ähm....bla, bla..ähm! Ungefär så satt jag just i telefonen i 20  minuter. En kille från PPM ringde. Jag gissar på en kille i 23-års åldern, stockholmare, lallare, tar sitt jobb på absolut minsta allvar, satt med största sannolikhet och surfade under samtalet, Ähm, vad mer.. Jo, i VARJE mening så förkom "ordet" ähm. Iof väldigt blandat med orden kanon, klockrent, super och grymt, va?! i slutet av varje mening.
Ibland slänger jag på luren, ibland känns det väldigt underhållande att lyssna på dessa säljare.... undrar hur lång livslängd deras karriärer har..?

Felskrivet

Nu har jag fått en skymt av Tomas Ledins turneplan och kan konstatera att något galet inträffat vid publiceringen eftersom östersund (eller Krokom för den delen) inte stod med.... Red ut detta, NU!

Jag kom på det!

Dårfinkar och dönickar hette den ju.....

"Lagt kort ligger"

Läste just en blogg med ett litet nostalgiskt inlägg om gamla TV-serier. Hon nämde Alice med is. Och jag tänker genast på det, möjligtvis bästa, som svensk TV gett oss, Ebba och Didrik!
Denna fantastiskt egensinniga tjej, hennes blivande svärmorsdröm till bästis. Didrik som höll sig på sin kant, som bara visade sig för vackra Yrla, hans dröm som en dag stod brevid honom men som alltid väntade på en annan, tills den dagen hon var borta. Den sorgligt ensamme Mårten som köpte sig tjej efter tjej. Och glöm inte Teofil, den gamla mannen som Yrla bodde hos, som lärde mig att Ankarström mördade Gustav III på maskeradbalen i Stockholm (tänk vad man kommer ihåg). Och de "coola" tjejerna som varje rast sjöng och dansade till Betula.
Och säg  nu inte att det inte fanns fler än jag som memorerade dansen och samlade ihop tjejerna på gården och lekte Betula.... Jag tror faktiskt än idag att jag skulle komma ihåg en stor del av dansen och låten...
".....sticker du tillbaka, släng dig i en vägg, Ta och sälj ett lakan och lägg... lagt kort ligger"
SVT, SNÄLLA GE OSS DESSA VÄNNER EN GÅNG TILL !!!

http://butiken.svt.se/system/search/product.asp?id=381


Sen så får vi inte glömma Barnens detektivbyrå. Och vad hette hon med hunden Kilroy? Simone som dom trodde var en kille som hette Simon...? Hjälp mig här....!

Han kommer....

....han måste komma! Tomas Ledin, kungen Tomas ledin ger sig ut på vägarna i sommar igen och gissa om han kommer till Östersund? Jag vet faktiskt inte men har han någonsin varit på turne utan att besöka Storsjöyran? Nej, han kommer. Tro mig. Fast faktum är att jag hoppas på en konsert utanför Yran, en kväll bara i Ledins ära. Inga andra som slåss om tider och uppmärksamhet. Är det inte dags att han får en helt EGEN kväll i Östersund, kungen av sommar!

Efter stormen....

Tack alla för uppvaktingen och de fina presenterna på Linus dop igår!
Städningen av kalaset gick över förväntan, Richard och Annelie var helt underbara och hjälpte oss med efterarbetet och deras huliganer Marcus och Mattheus tog hand om Wille i hans mödosamma väg att bli en äkta huligan... Tack snälla Åslunds!

För övrigt gick dopet bra, inga större fel utöver att herr Kyrkoherde döpte våran son till Linus Ivar Olof. Linus Ivar stämde bra det, det sista var lite mer galet, speciellt då vi aldrig ens funderat över namnet Olof. Allt klarades dock upp och han klargjorde det hela för församlingen.
Willes gudfar Magnus spelade den fantastiska Miraklet av DiLeva, svårt att hålla ögonen torra. Tack snälla Magnus, det uppskattades mer än du anar.

Och dagen har varit alldeles.... vanlig! En helt vanlig måndag. Inget speciellt alls. Samma gamla vanliga måndag.


Tack världens bästa husdelare för ett toppjobb i helgen. Gjorde allt du vart bedd att göra och lite till. Jag älskar dig!

Världens bästa pappi och festfixare....
RSS 2.0