Tack snälla ni

Då har vi avverkat Willes tredje födelsedag, tack för de fina presenterna och uppvaktingen. Wille somnade som en lycklig och nöjd 3-åring.
Det är lite kul att se hur man aldrig växer upp.... fantastiskt faktiskt. Jag älskar människor som har kvar barnasinnet. FÖRUTOM.... när jag måste vara morsa åt mina söner, min sambo och min syster..... PÅ SAMMA GÅNG!!!!!
Wille fick en cool, gigantisk brandbil och fick han uppleva de första fantastiska minutrarna ensam med sin nya leksak?! Neheej då, innan den första halva sekunden hade gått så trängdes de allihop, B, Carro och Linus. Jag tror tillochmed moffa var med på ett hörn.....
Som sagt, jag älskar människor som har barnasinnet kvar men ibland....... VÄX UPP!!!!!!!!!!!!!

Nu har vi packat oss och pojkarna klara och ska krypa ner i soffan med farmor, äta upp överbliven tårta och kolla 2½ män.

Min vän är borta

På fredag åker jag och B som bekant ner till Stockholm för att på halvtid bosätta oss på Solvalla för en helg.
Och allt förberedande inför denna helg har resulterat i att jag har funnit en ny vän. Vi har aldrig träffasts jag och min nya vän, vi känner inte varandra. Vi kan varandras namn, vi har varandras telefonnummer och jag vet var min nya vän jobbar.
Kanske skulle inte min nya vän se oss som just vänner, men om han skulle läsa detta och tänka efter lite så skulle nog hans tankebanor ta en ny vändning.
Våra vänskap sträcker sig inte mer än en vecka tillbaka, men under denna vecka så har vi varit med om mycket tillsammans, många känslor som har vädrats. Det har varit ja och nej. Det har varit oklarheter oklarare än något, Det har varit glädje och sorg. Det har varit förhoppningar och förtvivlan. Det har varit misstro och uppmuntran.
Det har varit kansken och nonchalans och jag måste medge att vissa dagar har jag tvivlat på våran vänskap när min vän har gått mig på nerverna och blivit till ett irritationsmoment. Men det har gått över, vi har kommit förbi hans snedsteg tillsammans.
Tyvärr slutade våran stormiga vänskap i måndags då allt vart klart med bussresan till Elitloppet. Inget som längre håller oss samman. Nu får vi lägga våran vänskap på is och ta upp den igen vid samma tid nästa år.
Kanske kommer våran vänskap flyta smidigare då, lite mindre känslostormar och lite mindre ovisshet. Nog har vi båda lärt oss ett och annat av varandra under denna fantastiska vecka.

Tack Daniel för den tid vi fick, tack Frösö Bussresor!!!

Nu... GRATTIS!!!

NU är han tre år, min lille kille.....
Detta firade han med att storma in på dagis och klargöra att han hade ätit godis till frukost!
Jag hade nonstop på tårtan som han fick som sann födelsedagsfrukost och givetvis var det just dessa som hamnade i lill-magen. Så trots lite mjölk och flingor efteråt så har hans frukost idag alltså BARA bestått i godis!

Förövrigt är jag ganska mycket less på regnet som sedan igår har forsat ner över byn....
Jag ger mig f*n på att detta följer med oss ner till stockholm på fredag.... Men det gör inget!!!!! För jag skiter i vädret, det är inte solen jag åker för att se... Så gud, fortsätt du att pissa över våra huvuden.... det gör inget för vi ska dricka upp pisset i plastmuggar tills vi i dimman ser Commander Crowe entra Elitlopps-vinnarcirkeln.....

SÅDETSÅ

Grattis Wille!!! (snart)

Eftermiddagen tillbringades i regnet på den årliga Sommarfesten på dagis. Bra att Willes dagis är så hippt att de har ett partytält.... (innebär tak över huvudet)! Fin uppvisining av barnen och gott fika och tårta.
Har förresten fått veta (inofficiellt) att Linus kommer att få gå på Willes dagis i höst. Och tjongimedaljongen vad nöjd jag är med det.....

Kvällen har tillbringats med tårtbak och ballong och serpentinpynt. Våran kille fyller ju 3 år imorgon, Yippie Wille!
Kan inte fatta att det redan gått 3 år sedan jag kämpade framarslet av mig för att få fram den "lille" giganten.....

Mera barn....

Min son behärskar även han förmågan att kläcka ur sig sköna kommenatrer lite nu och då...
Nu senast var när  våran granne Elin var ute och lekte med Wille. Wille vart lite snorig och Elin frågade om hon skulle gå in och hämta papper åt honom. Willes svar?!
"Nej det behövs inte, du kan ta det med händerna!"

Rak och ärlig......barns melodi!

Mina dagar när Wille är på dagis börjar ju som bekant med att jag och Emmaljungan (fylld med ett stycke Linus) beger oss ut på en löparrunda. Detta innebär att jag lämnar Wille på dagis, klädd för uppgiften i tights och oftast min löparjacka pga lite morgonkyla majoriteten av dagarna.
Och jag antar att detta ligger till grund för den härligt ärliga "komplimang" jag fick av Ella 4 år när jag lämnade Wille imorse. Hon stod och tittade när jag hjälpte Wille av med jackan och helt plötsligt, utan förvarning, utbrister;
Varför har du alltid samma kläder på dig?

Kan man annat än att älska barns spontana och ärlig uttryck?!

På pottkanten....

Wille tycker att det är ganska roligt med pillesnoppen (som den heter i vårat hem). Han berättar gärna att pojkar har en men inte flickor. Att Wille har en liten och pappa har en stor. När han kissar på pottan är det jättespännande att se att kisset kommer ut ur snoppen.
Men häromdagen satte han mig lite på pottkanten. Han höll i snoppen och frågade vad är det här? Jag svarade trött för femtielfte gången att det är pillesnoppen. Då säger han att han inte menar den utan den bakom!
Jag svarar padagogiskt att det är pungen. Då vill Wille veta vad man gör med pungen!!!
-Älskade vän, nu satte du mig allt på pottkanten sa jag.
-Men mamma, du sitter ju inte på pottan sa Wille.
Så sant så......

Men vad f*n har man pungen till egentligen?  Vetgirig som jag är så tog jag raskt tag i saken och gick på en forskarrunda. Utfrågningsoffren blev B och brandmannen, jag hade svårt att se detta mission misslyckas.
Men tro på fan att jag gick därifrån tomhänt..... Grabbarna hade förvandlats till små fnitter-flickor och att få nåt vettigt ur dom bedömde jag som en relativt stor omöjlighet.......


Nu undrar jag, hur har brandmannen guidat sina kids i livet?
Och ännu mer undrar jag, hur ska B klara av det här med blommor och bin när det beger sig?!

Antar att morsan får klara steken ännu en gång!

Vad tycker ni?

Nu var det längesen igen. Och jag är verkligen fullt medveten om att det var ett tag sen, grejen är bara den att jag känner att jag inte har haft nåt speciellt att berätta om eller tycka till om.
Faktum är att helgen mest bestått i trädgårdsarbete och att omplantera alla många solrosorna som jag sått, och på riktigt.....hur kul är det att läsa om min trädgård?! Jag har börjat inse att trädgårdssnack har tagit över denna blogg alltför mycket och ärligt... vem f'n bryr sig egentligen om min trädgård!!!!!
Vill jag egentligen vara denna trädgårdskärring som jag har förvandlats till???

Så därför undrar jag; är det bättre att hålla käften ett tag och invänta en era där åsikterna infinner sig igen eller stappla ur sig en massa skit om ingneting som ingen egentligen bryr sig om????

PS. Tulpanerna har kommit och ena tomatplantan håller på att DÖÖÖ.  DS.

Storlöpar´n

Då har jag avklarat ännu en premiär..... min första löptävling!!!
Milkojoggen 1 mil, och TV-stjärna på köpet blev jag. Skulle inte tro att det var för att jag var så otroligt duktig, inte var jag sämst heller så jag vete f*n varför..... Men på Mitt Nytt, där huserade jag igårkväll!
Wille sprang Fjälltaggenloppet 500 meter. Coolt av de små benen att springa hela den sträckan i ett....
Och stolt var han över att kunna lägga ännu en medalj till samlingen, tre stycken finns nu att beskådas....

Annars sitter jag och pojkarna och fredagsmyser med cola, chips och chokladbollar (jag har ett sånt korrekt språk). Längtar mest till kl. 20 då Pistvakt börjar sändas igen.... Yippie!!!

Dött av olika slag....

Morgonen började rutinerat. Ungarna (båda två) hade gett oss sovmorgon till 09.30..... Härligt klokt av dom att de passar på när vi alla är lediga.
Sen upptäcker vi att lampa efter lampa har hunnit dö under natten..... fram tills vi kommer ner och ska laga frukost och upptäcker att HELA huset är dött....
Ut till grannarna för att få veta att deras hus också varit dött den senaste timmen.... Här tackar vi  våra kloka barn som passade på att vara döda rätt morgon.
Iof har vi sedan vi flyttade in i vårat hus har längtat efter ett strömavbrott eftersom vi ändå skulle kunna leva gott med våran underbara vedspis. Vi vet nu att strömavbrott inte ska komma som en överraskning på morgonen, utan kanske lite mer planerat...
Jämtkraft, kanske på eftermiddagen nästa gång så att  vi hinner tända upp spisen......

Löparknä

Har haft en knökpackad dag, därav inget bloggande. Fakta.

Nu sitter jag i soffan och blir masserad av B, har tydligen fått "löparknä"!  Säkert inget bra att ha men jag tycker att det känns ganska fränt att ha ett löparknä.... Det måste ju innebära att jag har löpit några gånger nu.... För man kan väl inte få löparknä om man inte löper ofta?!

Så söt så

Tror jag glömde notera att Eurovision-norsken är nåt utav det sötaste jag sett...... Sådetså!!!

Notiser från helgen......

.....Fredagskvällen tillbringades med brandmans-Magnus, precis hemkommen från Turkland.....
.....Brandmans-Magnus skinn var brunt! Inte turk-brunt, men brunt!!!
.....Brandmans-Magnus planterade nya planer i mitt huvud.....
.....Mitt land är färdigsått nu....
.....Att jobba i trädgården är mysigt...........
.....Om det inte blir nån skörd i mitt land kommer jag vägra röra jord i framtiden...........
.....Jag känner mig farligt nära att bli en trädgårds-kärring......
.....Jag vågade trotsa Så ska det låta och Queen Wahlgren......
.....Har hört att fnittret ska ha varit enerverande.....
.....Lördagen tillbringades med grannarna......
.....Vi drack San Fransisco.....
.....San Fransisco är en av mina favorit-drinkar.....
.....Jag står för ovanstående.......
.....Vi hade skitkul i lördagskväll......
.....Hans och Terese är de bästa grannarna.....
.....Årets första rabarberpaj är avklarad....
.....Om det är varmt och man har jobbat bra i sin trädgård så får man dricka öl....

Och nu....ny vecka!

Oroliga föräldrar

Som bekant så är det Elitloppet om två veckor och jag och B åker ner.....utan barn!
Linus ska husera i Hallen hos farmor Saga, något som jag inte är ett dugg orolig för, pojkarna har den bästa farmor man kan tänka sig.
Det är vart jag har lovat ut Wille som oroar mig lite....
Carro blir den som tar Wille under helgen, inte för att jag har bett henne, utan för att hon har tjatat till sig honom. B kände sig väldigt osäker när jag berättade vad jag hade lovat och lite osäker känner jag mig själv också.
Det är inte så att jag inte tror att de kommer att överleva helgen, det är på sättet de kommer att överleva helgen som jag oroar mig för.
Det värsta för lilla mammi är att när jag frågade Wille om han ville bo en helg hos Carro så frågade han bara om vi kunde åka dit NU......
Jag förstår inte vad som är så extremt kul hos henne.... är det kul att få ha vattenkrig inne, att äta glass och godis när man vill, att sitta framför datan och leta konstiga Byggare Bob-filmer..... Är detta nöje barn?!

Givetvis var jag tvungen att komma med lite förhållningsregeler. Vet inte varför egentligen eftersom jag vet att det jag sa igår har hon glömt idag. Eller helt enkelt redan gett själva fan i........

Klart!

Vill bara klargöra;

COMMANDER CROWE KLAR FÖR ELITLOPPET!!!!!!!!!!!!!!!

Och jag kommer att vara där.....


Nära seger. Commander Crowe såg länge ut att vinna i Paris, men fick ge sig i slutet mot en 107-oddsare.

Så var det den andra.....

Det här med att Wille är lätt att behaga.... det får man igen på andra håll.
Nu menar jag inte den största, han är relativt lättskött. Men den lilla!!!!
Han har varit lite sjuk hela veckan vilket ofta resulterat i att för att få honom nöjd och glad så krävs det att man går och bär runt på honom....ofta! Och det är jobbigt.
Men jobbigast är att han inte vill äta, jag kämpar och kämpar men får inget gensvar..... han är just nu INTE lätt att behaga!
Det är ju inte så att han inte har att ta på, våran lilla tjockis. Men jag vill ju ha kvar hans små tok-valkiga ben......

Önskeslista

Willes 3-års dag närmar sig med stormsteg. Alldeles för stormiga faktiskt, var inte han nyss liten och alldeles jätte beroende av mammi???
I vilket fall så har jag under en längre tid försökt fastställa en önskelista, vilket inte precis går med största framgång..... Jag har förklarat att man får önska sig precis vad man vill, något som inte verkar fasta. Här är vad min kille önskar sig mest av allt i hela världen;
* Ambulans
*ETT vitt ljus (av kronljus modell)
*Grävmaskin
*Blommor (vita)

Jag vet inte, har våran son en skruv lös nånstans kanske???
Just nu känns det faktiskt bara som att han är väldigt lätt att behaga.....

Vart det fel?

Miel är på väg hit för lite umgänge.... Hon drar sin kos (tillsammans med de andra skidskyttarna) till Mallis ikväll och jag undrar...
Vart gick det fel? Wolfgang, varför är inte jag medbjuden?
Såg du inte mig på det alternativa skidskytte SM? Om du känner dig osäker så kan vi göra såhär.... jag följer med på de resterande sommarlägerna utomlands så får du känna dig för. Vill du inte ha med mig i vinter så känner jag att jag kan vara lite nöjd med lite sommarsol ändå.......

Godisets verk??? Neheej!

Vad har jag gjort mina gaddar som kan vara så illa att de måste göra detta mot mig???
Ja, jag vet mamma, du utropar just nu; "Det är klart att du får tandvärk med allt godis som du stoppar i dig......"
Men jag är inte så säker på att det är problemet serru!
Jag tror faktiskt att mina tänder är lyckliga tänder som får smaka så mycket gott. Och som det är med alla andra organ i min kropp så har dom aldrig riktigt levt ett renlevnads-liv. Så dom är härdade....Serru!

Ont det gör ont...

Tandfan tar knäcken på  mig! Nu får det  vara nog!
Har pillrat i mig Alvedon och Ipren men inget hjälper speciellt. Har nu börjat att överdosera men inte heller det hjälper nämnvärt. VAD GÖR MAN???
Jag har ringt till Ängeln Britt men frågan är om det inte är farbror doktorn man ska ringa?! Det ekar ju runt i hela käken och det kanske är tandens onda som sprider sig ELLER så har jag en drös med tumörer i hela käken, och då är ju detta helt plötsligt ett jobb för doktorn istället för Britt.....

Om nån har lite överblivna STARKA tabletter hemma, snälla skicka dom till Strandvägen 4 !!!!!! TACK!

Ätstörningar

Efter våra åtaganden i staden igår så bestämdes att vi skulle stanna hos våran favorit-kina-tant! Denna tant och den fantastiska tjej som jobbar för henne är anledningen till att man går dit. Visst, maten är helt ok men det är inte anledningen till alla besöken....
Det var ett tag sen Wille var med till resturangen och tjejen där tyckte det var alldeles fantastiskt att se Wille igen. De gick igenom vad som hade hänt sen sist och planerade in en klubba efter maten. Hon var så glad att han var där!
Det skulle visa sig att jag och B inte var lika glada över detta faktum.
Det finns, insåg vi, en anledning till att vi oftast äter ute själva. Maten som han ville ha så mycket rördes knappt och att sitta på rumpan var helt plötsligt ett stort problem. Viktigare var att ha koll på de andra i resturangen och att leka med Olle (nyfunnen vän).
Men trots våran anorektiska son som inte ville äta och vår bulimiska yngre son som spydde upp all mat på heltäckningsmattan och sig själv, så hade de två vuxna hetsätarna en trevlig middag....


Hur tänker man förresten med heltäckningsmatta på resturang????

Tandläkaren

Willes första gång till tandläkaren idag.... Det första vi fick höra när han vaknade imorse!
Jag funderar dock på att få detta besök till att handla om mig. Jag tycker ju om när allt handlar om mig....
Jag har sen igårkväll haft en tand som jävlas med mig och jag har lite svårt att ge igen, jag kan liksom inte vara lika ond mot denne som han är mot mig. Så jag kanske måste ta tillfället i akt och höra om tandläkaren kan se något skit i gapet på mig...

Tillkännagivande

Måndag och HELA familjen är på väg in till stan.... det är sånt man minns!

Helgen var lugn och skön (så lugnt det nu kan bli med två huliganer) i Singsjön. Min lördagskväll blev dock ganska ensam då mamma fick en oförberedd inbjudan till Tjäderspel?!?!?! Fråga inte..... sånt man gör i skogen antar jag. 21.00 stack dom och kom tillbaka 05.30. Tydligen så var det värt det, dom hade NÄSTAN fått se björnskit!

För mig vart det en hel del löpning på de mysiga grusvägarna i storskogen. Gick bra tills jag helt plötsligt vart björnrädd och inte vågade springa ensam så långt från "civilisationen" längre.... Det finns faktiskt flera björnar i Singsjön.

Vad gäller detta med löpningen så ska jag härmed göra ett tillkännagivande.... Jag ska springa St:Olavsloppet i år!!!!
FEEJK är de våghalsade killarna som har modet att låta Mikaela springa en sträcka. Ett gäng halvalkoholiserade, lönnfeta coverbandskillar som bla. brukar spela på Yran UTAN att köra en endaste Bengtzing!!!! Ska ta upp detta på riktigt innan jag ger mig iväg på startsträckan...... Ingen Bengtzing = Ingen löpande Mikaela!

Å andra sidan kanske detta är ett smart drag från grabbarna att låta någon som tränar ibland vara med....
Å tredje sidan så kanske vi blir det mest underhållna laget med roligaste nätter.....

Landet nästa!

Nu drar vi till landet! B tokjobbar hela helgen så jag och kidsen bestämmde oss för att åka ut till Singsjön/momma över dagarna.
Jag ska njuta av lite avlastning och hinna ut på några löparrundor...... sådetså!

Igår var förresten sista avsnittet av Singing Bee för denna säsong. Alltså sista gången jag får se den GUDOMLIGA körkillen på länge. Och jag vet att jag tjatar, men Bert, såna här killar kan inte gå igenom livet utan att få ett stort fint papper av dig och en stor fin schlager.....

Eller en egen gata!!!

Tillbaka

Ojsansa!!! Nu var det två dagar sen sist. Men allvarligt.... med två huliganer hemma och ensam om dagarna så känns det som en bedrift att ens hinna med att skriva några gånger om dagen.... Att det inte blir nåt ibland känns som helt OK. Men självklart så ska det inte upprepas.... jag ska finns här var dag, ihjälstressad eller ej!!!


Orsakerna till frånvaron?!

Mer trädgård!

Rivstarten på dagen resulterade i löpning. 1 mil sen var jag nöjd och tog tag i min andra hobby.... trädgården!

Var till växtvaruhuset och inhandlade blommar, kryddor och annat såbart. Jag har fixat och donat och omorganiserat i landen så att jag nu har klart för ett kryddland och ett stort land för allt annat gott. Sockerärtor, ruccola, rädisor, morot mm. Jag frågade Wille vad han ville ha i det stora landet, "mat" sa han. När jag frågade vilken mat så sa han att han ville ha fisk och kyckling! Ska se vad jag kan göra älskling!

Jag är dock lite oroad av detta projekt. Ett problem finns som heter FÖR SÅDD. Och förså ska jag kanske klara, jag gjorde det ju med solrosorna, MEN EFTER!? Hur ska jag som har fullt upp med mina två blommor kunna hålla liv i alla möjliga växter och kryddor..... undra om jag inte tagit mig vatten över huvet på riktigt denna gång!?
Bra vore ju om man kunde så direkt i landet, lägga fröna på rad också är det klart. DET borde jag ju klara.

Till förmån för mitt stora trädgårdsland så har B fått hjälpa till med att flytta fem av våra vinbärsbuskar till en del av trädgården som vi inte använder mycket, vart skitbra!

Har förresten också köpt tomatplantor och gurka som jag ska föda upp i vårat orangeri. Det ska bli spännande. Och om mitt engagemang falnar lite så ska minsann ialla fall gurkorna och tomaterna tas om hand.... de ska växa!

My hero!

Vilken rivstart på dagen..... Halvdöd vaknar jag till av att B bokstavligen HOPPAR ur sängen, skriker jävlar, drar på sig ett par shorts och springer nerför trappen, utför dörren.
I sängen har jag hunnit komma upp i sittandes ställning, undrar vem som är heldöd och springer till fönstret för att se vem B skulle rädda.
Och där står han med soptunnan i famnen! Min räddare hade hört att sopbilen var på våran gata och snabbt insett att vi givetvis glömt att ställa fram denna igår. Och med kilovis med blöjpåsar så vill man INTE missa sopbilen......

Annars vart jag och B omåttligt stolta igår när glassbilen kom. Ni som följer denna blogg vet att varannan vecka så stannar glassbilen precis utanför MITT HUS!!! (borde kanske ha gått ut med detta när huset var till salu). Och som bekant så har Wille och tjejen som kör glassbilen framkallat nån sorts relation. Hon ser Wille när han håller på att missa glassbilen, hon ger Wille glassbils-presenter och de står alltid och kallpratar innan jag har hunnit ut till dem.
Men igår när Wille hade betalat sina glassar och meddelat tjejen att han var tvungen att gå in så att inte glassarna skulle smälta så berättar tjejen nåt som hon har tänkta på länge, och jag citerar;
"Ni har den charmigaste pojken jag någonsin har träffat"!

Tack, vi är ganska nöjda med honom!!!

Trädgårdsarbetare

Om ryktet redan nått er så kan jag härmed bekräfta att det är sant..... Jag håller på att förvandlas till en riktig trädgårds-kärring! Jag har stått i landet iprincip hela helgen och rensat och vändit jord. Jag har ingen  aning om vad jag håller på med men det verkar som att det blir bra.
Jag har till och med gått så långt att jag har FÖR SÅTT solrosor!!!! Och det är minsann inte bara att så lite frön i jorden det...

För mig, som köper nya krukväxter var och varannan vecka för att jag tar död på det mesta, så är ju detta helt otroligt. För gröna fingrar, det har jag inte.
När det kommer till det här med krukväxter så blir jag allt som oftast rekommenderad att köpa Garderobsblomma för det ska ju vara näst intill omöjlig att ta död på. Men hallå! Hur rolig är Garderobsblomma då?! Jag vägrar att ha en Garderobsblomma i mitt hus. Det är ju mer ful än lätt att sköta!
Så sist så hittade jag två trädliknande blommor som var lite svårare att sköta om. Men fina. Så jag köpte två och ger dom nu all tid de behöver och dom har levt hos mig i över ett halvår nu..... Men detta innebär ju att jag inte har tid att engegera mig i flera, så två blommor är vad som lever i mitt hus. Förresten, jag har en annan också, men den har fått stå undan för de andra två, så den lever ett hyfsat gott liv ibland och är väldigt nära döden ibland.....

Solskensdag

Igår skrapade jag ihop lite nya vuxenpoäng, jag köpte utemöbler! Jättefint bord och sex stolar. Kommer att stå sig fint på den nya verandan som jag hoppas ska uppstå SNART!!!!!
Sen mötte vi Miel, umgicks, köpte mig ett par brillor och åt premiärglassarna.....

Idag skiner solen, B byter däcken på bilen och alla är allmänt nöjda.

.....OK, vissa är nöjda....
RSS 2.0