A night out

Nu vart det livat......
Jag och B fick en lite oväntad utekväll. Pappa Staffan erbjöd sig att ha pojkarna hos sig ikväll så att jag och B får gå på stråket... och vilka är vi att tacka nej....?!
Så just nu är vi hos pappa och B nattar Linus som skriker och gapar, Wille ligger brevid och störs minimalt av allt oväsen (detta är killen som skulle sova sig igenom ett kärnvapenkrig). Jag och pappa Staffan sitter på våra lugna arsel och kollar Hugo Åbergs Memorial (trav) på televisionen.... han med ett glas vatten och jag med min stående Jäger..... just det Ante!!!

Men snart så, när barnskriken har tystnat och Jägern sinat, så drar vi för en fantastisk kväll ute, bara jag och B!

Engelskaprov idag

Nu är vi på G till flyget för att möta upp Bs syster Barbro som kommer hem från USA för en liten semster. Med sig har hon denna gång sin nya kärlek Skip och Wille sitter för fulla muggar och övar in de engelska fraser han kan; I love you, I´m yours, Hello Skip, Welcome Skip, och Stay the night.

GRATTIS!

Idag fyller våran minsta kille 1 år. Grattis lill-gos!
Svårt att första att det bara var ett år sedan man låg och klämde och gnällde på tjockleken på huvudet, som i jämförelse med vissa andra som jag klämt ut ur min lilla kropp, inte alls var särskilt stort.....

Grattis till min lilla älskling, äntligen 1 år!!!!!!!

Missbruksproblem

Jag tycker det är synd och skam att vissa människor är så förbannat upptagna av sig själv och sitt.
Att alkoholens abstinens har blitt så stor att famijl och nyktra vänner har fallit så långt ner i rang att om man inte super tillräckligt hårt för att sova bort nästkommande dag eller undra vad som hände, så är man inte lika viktig som de misslyckade nykteristerna....
Jag tycker det är synd och skam att man ser sig själv som en sån gudinna att man har blitt en jävla översittare som styr sitt liv efter alkoholen och som i sin tur gör att man behagar träffa sin familj enbart när man inte har en av sina vänner närvarande, alternativt, ligger hemma och mår bakis-skit!
Och skulle man ha bokat in en träff och en av vännerna råkar komma hem tidigare, ja då ställer man in familjen, Ibland berättar man det, ibland dyker man helt enkelt inte upp. För med vännerna blir det alkohol, med familjen blir det hallonsaft......
What does the alcoholic choose????

Tupporkestern

Nu drar vi in till staden för lite mys, the golden M och Tupporkestern.
Bara jag och min goa pojkar.... Åsså Kexis, Björnen och Tuppen förstås!

Grönt är INTE skönt

Jag gjorde igår misstgaet att bjuda in B i köket..... Dåligt val!
Hans intågande slutade med en krossad flaska grön karamellfärg!!!!!
Allt är nu grönt, favvotröjan, köksbänkar, vaser, händer, min haka mm. Och karamellfärg SITTER HÅRT!!!
Är det nån bondmora därute som vet hur man får bort denna helvetesvätska????

Förövrigt så ska jag snart riva ut mitt kök och sätta in ett nytt TOTALKAKLAT!!! Det enda stället jag fick bort det gröna ifrån var på det vita kaklet, så hurra för kakel om man har man och barn.....

Slutläst

Det är inte ofta som det hänt, ungefär lika ofta som Marian Keys har skrivit nya böcker....
Men nu har det hänt!!! Jag har läst ut en bok, helt oberoende av ovannämda och lite mer beroende av en porrstjärna.

Kom på något sätt i kontakt med en höjdare," Att älska som en porrstjärna" av Jenna Jameson.
Sjukt sjuk, rolig, hemsk, intressant, galen och bättre-än-bra bok. Att jag innan boken inte hade en aning om vem denna Jenna Jameson var spelar mindre roll, nu har jag stenkoll och vart så fashinerad av denna skadade och fina kvinna?!

Vart ju självklart nyfiken på att förstå lite mer av det som stod där att jag nu funderar på att kolla in en av dessa filmer som nämdes.....
självklart i forskande syfte.....:)

Nummer 2 i skogen???

Nu har jag och pojkarna tvingat fram nummer 2 innan avfärd. Avloppen i skogen är tydligen inte helt hundra eller ens gemensamma så för att göra allt på bästa sätt för skogsborna så avklaras detta i civilisationen innan avfärd!

Alternativet att göra det i skogen finns ju men är inte ett för mig tilltalande göromål.... Vi som bor i krokom blir ju lätt bortskämda med att göra´t på "huset"!!!!!
Pojkarna klarar sig ju med blöjorna, men jag undrar jag om inte jag också kan klämma in min bakdel i en storlek 6, ena kör ju på Up and go, kanske den som gäller för mig....:)


PS. Om ni ser nån som verkar förstoppad för jämnan, ta för givet att denna bor i skogen, djupt inne i skogen och helt enkelt inte är ett fan av att göra´t i skogen.....

Borta för dagen

Nu drar vi ut till ocivilisationen över dagen och avsäger mig härmed all bloggning under dagen... Tveksam till om det finns saker såsom vatten, el och fungerande internet..
Det kan vara så att dessa saker existerar men internet är verkligen ett osäkert kort i skogen.....

So long vänner!!!

Sängnöje....

Jag höll igår på att få ett vansinnesutbrott när det var dags att krypa ner i det sköna dunstoppade.
Jag kände men såg inte en massa skit i sängen.... Vid närmare titt så var det en massa vitt små-socker???
Förklarade art läget för B när han svarade att det kanske är dags att sluta äta godis i sängen.....?!
Vi tittade korkat på varandra och började skratta.....
Vilken sällan skådat dum idé!!!

Vad är en "mamma-blogg"?

Har funderat lite över det här med "mamma-bloggar". Hur kan det komma sig att så många av dessa mamma-bloggar har så ofantlig många läsare, och framför allt varför?!
Tydligen så räcker det inte att ha barn som omnämns ibland för att heta mamma-blogg. Nä, man ska ha barn som omnämns JÄMT.... givetvis måste det skrivas lite om pappan också, som är sådär helt felfri och perfekt. Som gör allt och lite till för barn och sambo. Som aldrig höjer rösten eller säger emot.
De måste ju finnas ett antal helt perfekt män i världen, och tänk att alla mamma-bloggande jag-kan-inte-roa-mig-själv-för-jag-har-barn-morsor fångade detta fåtal män....otroligt!!!

Men min stora undran är... exakt hur kul är det att dagligen hänga med i en blogg där det till 95% skrivs om dagsfärgen på barnens bajs, hur många gånger barnen väckte mamma inatt, vilken middag, lunch och frukost barnen åt (givetvis med bilder), hur mycket barnen spydde efter måltid etc, etc.
Vem vill/orkar bry sig i vad dessa främlingars dagar består i?
Dagar som förövrigt har samma innehåll dag efter dag, förutom att bajset kanske har ändrat färg och barnen givetvis aldrig får samma mat  två dagar i rad.
Och bilderna, det är i princip samma perfekta bilder dag efter dag, lite olika bakgrunder bara. Mamman som har så fullt upp med sina barn att hon knappt hinner med nåt annat har minsann alltid, varje dag, tid att stå framför spegeln och sminka sig ordentligt för att med gott samvete kunna vara med på bilderna på bloggen.....
Detta om något måste ju vara en egotripp i klass med Fredrikssons jag-är-inte-tillräckligt-bra-på-skidåkningen-längre-men-om-jag-kör-för-fort-och-får-fotboja-eller-vurpar-på-rullisarna-så-får-jag-en-notis-i-lokal-pressen-ändå......

Nä, hipp hurra för min härligt vanliga familj där vi skriker, bråkar, fiser, rapar, går osminkade och har barn som inte alltid gör som vi vill.
Hurra för att jag som morsa kan gå ut och roa mig på egen hand, att jag tycker det är ok att ta familjeledig och gå på krogen med vänner, bli lite halvdragen och vara bakis dagen efter. Jag avsade mig inte mitt sociala liv, ibland utan barnen, för att jag blev mamma.
Nä igen, hipp hurra för att jag är som alla andra, ibland utan, men oftast med bråk, rapar och fisar...  jag är ju en helt vanlig svenne jag, svårt att förneka!!!

Ett litet collage på min härligt skitiga, osminkade och framförallt operfekta, men ack så goa familj...
               

                                        

                          

Vad min sömn gör...

En timmes sömn och jag vaknar till en asfalt som börjat torka upp.... är nog bäst för allihopa om jag ges nån timme sömn varje dag!!!!!!

Carro är här

Det var längesedan jag såg B så glad att slippa vara hemma som imorse. Han var verkligen lycklig över att få åka till jobbet.
Och han hade sett fram emot det sedan igårkväll när jag berättade att Willes kompis (igår nämda Carro) skulle komma hit och leka.

Och på ett sätt förstår jag honom.... Hon hann knappt komma innanför dörren förrän Wille var som en förbytt unge... högljudd, skrikig, hyperaktiv, springandes och glasskrävande.

Men om jag tänker på det lite mer egoistiska sättet så är det bitvis skönt att ha henne här för det innebär att jag nu, efter att ha sövt Linus, ska gå och lägga mig och sova nån timme eller två....

Oj, as I write så spillde de ner mitt soffbord och min fina VITA matta med ett stort glas SVART kaffe!!!!!!!!!!! Arghh
Gissa om jag kommer att sova gott...
Om jag nu vågar somna......

Familjens kändis

Fick tips om att min son huserar på nätet....

http://www.nextjet.se/News.asp?NewsId=39

Regn VS Sol

Nu är det nog, nu har jag hunnit ledsna ordentligt på detta evinnerliga regnande... tur man är simkunnig som det forsar ner här.
Det enda som får mig att se en liten ljusglimt i grådasket är tanken på Pappa Staffan och Eiwor på Canarieöarna..... Hur bra kan det vara?!
Solen som skiner så starkt att ögonen riskerar att skadas, solen som värmer så mycket att det känns som ett eldhav, havsvatten som gör att hela kroppen kliar, sandstrand där man inte kan röra sig utan risk för att fötterna bränns sönder, risk att bränna sönder skinnet för att man glömt eller inte orkat smöra in sig med det berömda skyddet, mat som man blir magsjuk av och alla dessa canarie-gubbar som jagar en värre än i en Die Hard-film.... Hur bra kan det va?!
Nej, då är det nog bättre här ändå...
Här kan man sitta framför en film med gott samvete, inte behöva bry sig om att vattna landet, höra mysljudet av regn utanför fönstret när det är läggdags, en anledning bättre än någon att inte lämna husets torra vrå för en löptur och känner man sig skitig så är det bara att klä av sig, gå utanför dörren, snurra runt några varv också är man renare än innan.....

Så vid närmare eftertanke.... Vem drog vinstlotten egentligen?!

Middag

Nu har jag och mina små pojkar haft våffelrace till middag. Kan ni fatta att en 1-åring trycker i sig 2 hela våfflor med sylt och MYCKET grädde!!!!!!

Inte konstigt att han kallas tjockis inom hemmets stängda dörrar.....


Jag é glad i mat jag....

Nya kloka ord från Wille

Wille; Jag vill inte vara här, jag vill åka till Carro!
Jag;   Men det går inte, Carro jobbar ju.
Wille; Varför det?
Jag;   Du vet ju att alla vuxna måste jobba.
Wille; Men Carro är ju inte vuxen!
För er som inte känner Carro... Willes 25-åriga moster som tydligen, iaf enligt Wille, ligger på en 3-årings nivå.....

I go craaazy!!!

Jag trodde ju såklart att jag hade klarat mig, att min son aldrig skulle bete sig som alla andras jobbiga ungar..... men nu är jag där!!! Min var ingen övernaturlig ängel....
WILLE HAR KOMMIT IN I VARFÖR-PERIODEN!!!!!
Allt är numera "varför då", "varför gör du så", varför säger du så", "varför blir det så".....
Kanske ibland ett "vad" istället för "varför"....
Och när man vänligt svarar på hans "varför" så möts man av cirka 6 efterföljande meningar med olika varförs....
MAN BLIR GALEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svårt att komma iväg

Stackarn får vänta ännu längre.....
Som vi alla har stenkoll på.....iaf jag... så har ju herr Fuglesangs andra rymdfärd en gång försenats. Det var ju nu i juli som tanken var att skjuta upp kärran. På grund av Endevours försening (som dock nu är i rymden) så vart resterande rymdresor oxå senarelagde.
Nu är det ju så att Endevour har lite problem där uppe i det blå som måste ses om. Detta gör att den svenske astrounatens gäng blir ytterligare ännu mer förenade, just nu tidigast i mitten av augusti....
"You get old waiting", som min gode vän och austronaut Richard M. Linnehan sa till mig en gång....

Jag och min vän RickMin vän Rick in action......

Shopping

Ikväll har det handlats på Strandvägen 4.
Jag tyckte att jag samlade vuxenpoäng när jag handlade mina nya utemöbler i början av sommaren..... men detta, detta mina vänner är vuxen-göra på hög nivå. Kanske även lite dyrare shopping än vad jag normalt brukar ägna mig åt...

Vaddå?! 42 000 svenska kronors luftvärmepump!

Vi hade bokat tid med Kajsa kl 20.00 så vi skulle vara klara åtminstonde till 22.00 och kanske lite Sienfeld.
23.45 sa vi tack och hej till Kajsa, 1.45 timmar längre än hennes normaltid hos folk. Avsäger mig anledningar till att det tog sån förbannat lång tid.... Förutom att Kajsa var en rolig kvinna, en pava vin eller två med henne och kvällen skulle nog kunna bli historisk.

Nu sitter vi och undrar om vi gjort bort oss men inser att vi har gjort ett vuxet, långsiktigt och bra köp.... klokt av oss! Och om alla inser vikten av långsiktigt tänkande så vet ni också exakt hur kloka vi ikväll har varit!

Dagsstatus

Gårdagen tillbringades i staden och kvällen med pokerkväll med Hans och Terese....=giltig bloggfrånvaro!

Idag har vi myst i solen, gjort pärlarmband, vattnat gurkor och tomater samt mumsat de jordgubbar som hade hunnit bli röda under natten....

Nu ska vi fixa fram lite lunch och sen ska vi ut och plocka smultron. Jag och B hittade förra veckan ett smultronställe i ordets rätta bemärkelse och Wille vill nu se om det finns några bär kvar..... Tveksamt!!!

Lite av förra skörden....

Farligt tyst!

Så här kan det se ut när det plötsligt blir väldigt tyst i ett rum innehållandes en 3-åring och en flaska rosa nagellack!


Kolla in högra handens fingrar


Closeup

Här är det inte naglar som målas, här körs på halva fingrarna......

Helgen i bilder

Helgen är över och vardagen har tagit över på riktigt den här gången..... Numera huserar vi ensama här hemma, jag och de två små.

Fredagen tillbringades hos Sundings där vi passade på att njuta av semester och fri valfrihet en sista gång innan vardagen. Med en sillunch och snaps.... ska det lunchas så ska det!!!


Jodå, vi lyckades hälla i honom några också... han är inte så svår som han ser ut....Sen vart det kaffe-och-cognac-på-lunchen, sen fikade vi, sen tog vi en vinare, sen var det middagsdags, sen var det kaffe och cognac-dags, sen var det glass-dags, sen var det vindags och sist och minst var det GT-dags!
Lite då och då häremellan så var det diverse skötsel av barn som hägrade.....

Följande utspel skedde efter middag när Ola ville att B skulle gissa rätt mellan två olika cognac-sorter.... B skulle berätta vilken som var Martell och gissade lite galet när Ola klargjorde;
"Nej, det var den vi drack TILL LUNCH....."
Hmmm, skadade?! Nej, bara semsterfirare!!!


Stor-Linus och Lill-Linus... Eller Linus och Tjock-Linus som B och Emil säger...


Som sagt....lite barnaskötsel blev det också.....

Lördagen tog jag rullskidorna till Dvärsätt och hämtade bilen som vart kvar kvällen innan och sen bar det iväg till Handelsträdgården för diverse inköp och sen (VARNING!) så planterade jag om mina gurkor, för f*n ta mig sista gången.... Nu ska här bli gurkor gjorda......


Söndagen tillbringades hemma med Willes 3-årskalas. 4 treåringar och deras 4 småbröder, alla runt 1-årsstrecket. Behöver jag säga att alla över 20 var utpumpade????
Ännu en gång vill jag klargöra min respekt och beundran över de galnaste människor som VÄLJER att jobba (och tillochmed utblida sig) till dagisfröknar..... Hur tänkte ni där?!Är det konstigt att vi sov gott inatt..... Kalaset var iaf kul och kidsen verkade vara helnöjda. Inte minst Emil som på vägen hem hade följande konversation med Lena;
L- Hade du roligt på kalaset?
E- Ja, det var jätteroligt
Lite paus
E igen- Roligare än på Kanarieöarna!!!!

Så Lena och Ola, om ni vill göra Emil nöjd på nästa års semeter så kan jag fixa ett kalas åt han, skit i Kanrieöarna nästa gång. Jag är billigare än Wing!!!!


Sist men inte minst....beviset på att vi FAKTISKT sprang St:Olavsloppet, jag och stor-junior;
På återseende....

En ny dag

Fredag.... inte för att det spelar någon roll, men ändå fredag....
Kanske att fredagen som kommer nästa vecka spelar lite mer roll. När B är tillbaka på jobbet och fredagsmorgonen inleder nedräkningen till dom två dagarna när hela familjen är samlad..... Kanske då fredag och framförallt lördag och söndag spelar roll, men just idag..... nej! Idag är bara en dag!

Denna dag drar vi snart vår kos till Sundinngs för lite lek, mat, dryck och kanske lite Så ska det låta..... Eller avverkade vi det sist?!
Om bara grabbarna behagar svulla i sig lunchen IDAG.....

Efter St:Olav

Då var ännu en premiär avklarad.
St: Olavsloppet gick väl bra för mig och mindre bra för min bättre hälft som var tvungen att bryta efter 4 kilometer då han var i täten.
Storpumpen som jävlades med honom igen och det är väl själva f*n att han inte ska kunna få röra på sig utan att hjärtat ska slå volter, vibrera och tokslå.
Tycker synd om honom som hade sett fram emot att springa där framme hela vägen till Krokom. Men det kanske är så att man ska hålla sig hemma, inte bra att röra på sig i onödan...

Wille och Emil drog sina 400 meter som två raketer och sen drog Larsson, Nordqvist och Sundlings till hemmets lugna vrå och tog några fikor i sisådär 5 timmar....
Sen åkte vi till farmor i Hallen och myste, fiskade och blev bortskämda och kom nyss hem.

En bra avslutning på ett St: Olavslopp!

Innan St:Olav.....

Då är vissa av oss på G!
Har skickat iväg B in till stan där han börjar första sträckan till Krokom där han växlar till Moi!!!!
SAMTIDIGT som vi  beräknas växla så ska wille springa Lilla St:Olavsloppet för andra gången i sitt liv. Denna gång ska Emil springa med honom så vi möter upp Sundings där.
Förövrigt har jag inte träffat Sundings på några veckor då dom har varit ute i världen och dragit åt sig lite sol, så ett kramkalas med Lena ooch Ola känns som på sin plats.....

Hur tungt detta än känns just nu så är jag ändå fullt övertygad om att min uppladdning var av det bästa slag.....
Passa er i Västerkälen....snart kommer jag!

Så vackert att det gör ont

Att något så sorgligt kan vara så vackert.....
Att något kan träffa mig så rakt i hjärtat utan att jag egentligen har en relation till det jag ser och hör....
Att någon aldrig får höra de fanatstiska ord som sägs om honom förrän slutet har kommit....
Att någon kan få så många vitt skilda människor att samlas för att minnas, älska och förenas....
Att någon kan gå igenom livet och göra så mycket för så många utan att uppmärksammas för allt det FINA han gjort och gett en värld....
Att en dotters få ord kan få sån kraft.... måste kunna knäcka även den hårdaste....

Jag har alltså tillbringat kvällen med att se Michael Jacksons minneshögtid.
Så vackert, så sorgligt, så mjukt, så respektfullt och så kärleksfullt.

Och jag undrar, finns det någon som inte knäcktes av den söta dotterns ord?!

Bardomsminnen

Efter veckans bilåkande är jag och B (och säker även Linus) hyfsat less på I´m yours.
Jason Mraz odåga är (tillsammans med Alcazar´s Stay the night) Willes favoritlåtar och jag gjorde för ett år sedan ett av mitt livs största misstag då jag köpte denna singeln till Wille. Detta är en av de saker jag har gjort i mitt liv som jag ångrar allra mest.
Detta innebär att jag, B och Linus nu har åkt runt på semester och blivit helt tomma i våra cellsamlare.....
Detta fick mig att tänka tillbaka på min egen barndom och minnas att bilåkande med mina föräldrar inte är några av de lyckligaste stunder jag upplevt. Jag och mina systrar fick då aldrig bestämma vad och hur något skulle spelas i Gertrud (den röda volvon).
När pappa körde så var det alltid sporten av någon konstig anledning, och var det inte det så kunde vi inte byta kanal för sporten "skulle snart börja". Ibland fick vi höra musik men var då bundna till Lotta Engberg, Vikingarna eller Sven Ingvars......

Med mamma var det lite annorlunda.... där fick vi lyssna på musik. Men inte så att vi hörde vad som spelades!!!!!!
Musiken som spelades kunde vi lite ana vilken låt det var men aldrig så att vi var riktigt säker pga ljudvolymen som var näst intill obefintlig.
Vi bad henne varje gång att höja volymen och vi fick ALLTID samma svar; Jag måste ju höra motorljudet!!!!!

Så Wille, tacka momma och moffa för att du får lyssna på det du vill och därmed kan växa upp utan tråkiga bilminnen!

Snart dags...

Slog mig och B när vi kom hem från semsterveckan att St: Olavsloppet närmar sig med stormsteg....
Lite skrämmande eftersom löpsteg är det sista vi ägnat oss åt under Bs semesterveckor. På nåt sätt så känns inte löpning som semester för mig och jag har dessa veckor semestrat till 110 procent...
Detta innebär alltså att jag och B (iaf jag) är lika förberedda inför detta som Fredriksson har varit för att åka skidor de senaste åren..... med andra ord, inte speciellt mycket......

Iaf så funderar jag starkt nu på att skita totalat i löpningen. Det är två dagar kvar och frankly my dear, vem märker om jag sprang måndagen och tisdagen eller inte....
Nej, frankly my dear, jag tror att uppladdning innehållande strandliggande position, godis, rödtjut, chips, efterrätter och en och annan öl är några helt och fullt underskattade uppladdningsnormer....
Vem har sagt att det måste vara så allvarligt?! Nej när jag tänker på att jag inte sprungit på länge och hör om de tråkiga gravallvarliga uppladdarna så påminner jag mig själv om vilket lag jag springer med och det känns helt plötsligt OK att fortsätta min roliga och välmående uppladdning.....

Comeback

Tillbaka efter en semestervecka som resulterat i härligt "badrynkiga" fingrar och tår...
Bad efter bad på det ena stället efter det andra, varvat med en skön hotellbar efter kidsens sömnintågande var kväll, satt som handen i handsken det....

Vi hittade en kanonstrand som bjöd på överraskning efter överraskning..... Var det inte Wille som gick iväg för att slänga skräp och kom tillbaka  med en stulen kolarem från strandens lokala kjorra, så var det solen som plötsligt släppte fram regnet och rensade stranden på invånarna snabbare än Fredriksson hade hunnit till startlinjen....
              
                  FÖRE........................

               
                ..................OCH EFTER

Semestern avslutades med trav i Hoting på vägen hem. Kan avslutningen bli bättre....?!
 För oss som hann till starten så vart det finfint......

Nöjda besökare.............


...och en annan som var helt uppslukad av pållarna.... eller så var det traktorn.....

Nu blir det Krokom för hela slanten......

Semesterstart

Efter drygt sju timmar längs vägarna så var man äntligen på plats...
Sju timmar gick, förutom transportsträckan Ösd-Umeå, åt till några stopp för bad, lunch, glass, bad, glass mm. Och allt med det tålamod som begåvats fyra människor med all tid och plats för semester och spontanitet i världen!

Har checkat in och på Umeås supermysiga Clarion-hotel, fått ungarna att sova (Wille lyckades dock kämpa emot sömnen i nära två timmar för att till slut däcka på golvet...?!) och gått ner och fått i oss ett varsit glas rött. För att sedan på komradion höra att Linus vaknat och är redo för nattmat....

Imorgon drar vi till havet och plaskar mera.... Nu, God natt!!!!!

RSS 2.0