Lördag igen

Då var det ännu en dag då det inte vart något bloggande..... Gårdagen var inte Mikaelas bästa. En gammal demon kom dundrandes in i mitt liv igen, det är väl självaste f''n. Tänk att nån som inte ens borde få äran att uppta mina tankar kan förstöra så mycket, få mig på ett uselt humör och bara tappa all lust. Usch.
Sen ringde telefonen kl.. 02.30 inatt. Jag blir så nervös när det ringer på natten, jag tror alltid att det har hänt nåt jättehemskt.... nu var det Jossan som ringde och var jätteledsen så jag undrade ju såklart vem som hade dött. Nu var det "bara" exet Magnus som spökade igen, en människa som ingen i våran familj tyckte om. Han hade nog lite större problem han. Efter att mest hålla med i det som sas och be henne skita i Magnus för femtielfte gången (jag var ju faktiskt nyväckt...) så vart hon nöjd och pussade hej då. Livet i Hede är inte lätt.

Vaknade faktiskt 8.40 av oss själva idag, fort ner och ta ut Waldo på en promenix. Sen vaknade Wille 10 minuter senare, det är lyx när dom sover länge just en lördag. Lördagsmorgonen trogen så åkte risgrynsgröten fram ur kylen tills alla var mätta. Linus har äntligen fått flytta upp till oss vid köksbordet. Fyllde 4 månader igår och då måste man ju vara mogen att få vara med. Men några längre stunder orkar han inte sitta.

Ordentligt uppbullad...

Sen har det varit lek med Waldo ute på gården. Nu kan jag ha honom ute på gården utan att vara rädd att han ska sticka iväg, det är så härligt. Måste säga att jag är nöjd med de framsteg han gjort sen han kom hit. Tycker att både han och jag har varit fantastiskt duktiga.
Skottning hanns ju även med det... Sen gick vi in och åt pannkakor som blev kvar sedan igår, uppstekta "a la olloll".         Sen fick jag gå och lägga mig på soffan och vila lite, DET VAR LYX. Gud vad skönt det var.

Fick besök av en söt men snorig Wille....

Tydligen så funkar inte min mail, måste kolla upp detta. Lotta hade mailat men bara fått tillbaka mailen. Alltid är det nåt. Ska iaf rida imorgon, ska bli så härligt.

Nu kommer Wille och vill ha saft, har väl ledsnat på pappas legolek.....
That´s the life of a housewife......

Dagen idag

Och så var ännu en dag till ända. Nästan.
Just nu har vi kommit till tredje sista punkten för Willes dag, Bolibompa. Wille var hemma från dagis idag också förstås. Och dagen har bara sprungit iväg. Började bra med lite sovmorgon när vi inte hade något att passa idag. Sen klev vi upp, frukost. Lite lek följdes av långpromenad med Waldo. När vi kom hem blev det skottning och "kasta pipen" med Waldo. Så gjorde vi en skönhet till snögubbe, men han lär nog töa bort inom en mycket kort framtid.

Fin snögubbe va.....

Sen hade vi pratat om att göra ett pepparkakshus, göra alla bitar idag och själva huset i helgen när B kan vara med. Ialla fall så när vi kom in från utelek så började han tjata om att göra pepparkakshus....förvånad vart jag då jag inte visste att han tyckte så mycket om pepparkakshus. Så nöjda och glada båda två så började jag öppna förpackningen, DÅ började jag förstå varför Wille så innerligt ville baka pepparkakshus....."äta degen mamma", kan vi sammanfatta med.
Sen råkade förstås mamma-klumpig krascha några av bitarna så vi får göra klart imorgon.
Sen gjorde vi en god fruksallad som Wille fick äta framför hans stora idol, Byggare Bob.

Godaste fruktsalladen....

Pannkakstorsdag hann vi inte med idag då skulle Wille ha missat Bolibompa, så det får bli pannkaksfredag denna vecka.
Nu sitter jag och väntar på Tomas och Tina, hundexperterna. Dom ska ha lite kurs med Waldo och oss ikväll, spännande blir det.

Läste förresten ÖP (lokaltidningen) idag och såg ett helt uppslag enbart med dödsannonser för de tre unga människorna som dog här i krokarna i en bilolycka för nån vecka sedan. Det är väldigt svårt att hålla ögonen torra när man läser något sådant. Jag tackar ödmjukast för att jag har hela min familj och alla mina vänner kvar. Glömmer nog detta alltför ofta.

Nu ska laddast batterier för hundkurs...
That´s the life of a housewife.....

Dagen efter

Gårdagskvällen var jättetrevlig. Halv tolv var vi hemma igen, det är tur att barnen sover som stockar i bilen. Let´s face it, det var ju enbart för Jossans skull som vi åkte dit, för vilken vettig människa sitter och åker 2 timmar dit och 2 timmar hem för ett julbord!!!!! Jossan och hennes kompisar var som vanligt jätteduktiga, fast när man såg på några av flickorna så såg det nästan ut som att de ångrade sitt skolval lite......

Här har hon tagit ännu en "pause"....


Hela gänget samlat.....
Det var bara pappa Staffan som saknades men han ringde från Gran Canaria och har väl inte så mycket att klaga på där nere får man hoppas. 5:e kommer han hem.

Jossan berättade innan middagen att det var livespelning under julbordet, Magnus i ettan skulle spela. Och det gjorde han, vilken modig kille. För det är nog som modig som jag kommer att minnas honom. Det som kändes lite underligt var att han hade fått en spelning i Lofsdalen, man kan ju inte riktigt låta bli att undra vem som anlitat honom, de dövas riksförvbund kanske?! Detta kanske låter lite negativt men jag vill poängtera att det var en jättegullig kille, men kan man inte texter och inte säger ETT ord till publiken för att man är för blyg så kanske, jag sägar kanske, man ska fundera på om man inte ska hitta en annan hobby....

Bertil klarade bilresan med Carro bra tycker jag. Men det är ju tre barn som sitter där bak när hon är med, vilket liv!!!!!   När det var dags för hemfärd så åkte hon med mamma hem. Vi var ju tvungen att ha det lugnt så barnen kunde sova...
 
Jag och Wille målade naglarna igår, men för att B inte skulle få ett frispel (han blir orolig när Wille har målade naglar) så målade jag dom blåa, jättefint tycker han att det är.
Så det kanske var mitt fel att pojken som Wille blev kompis med på julbordet igår kom fram till mig och frågade om han fick bjuda flickan (Wille) på vindruvor.... Men med rosa tröja och nagellack så.....vem vet!

Nya kompisen och Wille, (lägg märke till de fina naglarna...)

Lite om gårdagen, nu är det dags för Linus att vakna
That´s the life of a housewife......

Tillsammans

Då var alla samlade igen... Bertil- hemma idag pga julbord i Hede. Jag-hemma idag pga inget, alltid hemma.
Wille-hemma pga dagis ringde och sa att han var sjuk. Linus-hemma pga samma som undertecknad.

Så Wille fick jag hämta idag för han var hostig. Tänk vad det kan hända mycket sen imorse, Han var ju inte sjuk då, då hade jag ju givetvis aldrig lämnat honom på dagis. Men nu är han hostig, inte så mycket, men ändå.
Det blir ändå julbord idag, det har vi alla längtat till och lite hosta ska inte få stoppa oss... Wille längtar ju så till Jossan och julbordet.....

Var till Anita, Linus BVC-sköterska imorse. Där kunde vi konstatera att våran lilla Linus definitivt inte lider av någon matbrist....det är en rund och go kille det...

Fick mail av Lotta igår, hon är hemma igen efter sin visit i Finland, så i helgen blir det ridning. Snabb presentation av Lotta. Hon äger tre islandshästar som jag är med och rider på och bor ganska nära mig så jag hinner faktiskt med att sticka iväg några gånger i veckan. Det är ju så kul....

Nä nu måste jag springa iväg och göra mig klar för avfart....
Jo, förresten, gänget har fått tillökning igen....nu är det mamma som ska möta upp oss i Hede för lite julbord... Japp, välkommen!

Till uppfräschningen...
That´s the life of a housewife......

Så fick knähunden Waldo komma med på ett hörn också....

Dagisetikett, skottning och Hede

Tisadag, första dagen på Willes dagisvecka. Hans dagisveckor sträcker sig numera från tisdag ända till torsdag....     Med en mammaledig mamma så är han ett s.k 15-timmars barn. Och det kan ju tyckas bra från vissa håll. Mindre bra från andra håll.....(sistnämda är mitt håll). Det är klart att jag vill vara med Wille men ska vi se lite från hans synvinkel, vart blir han mest stimulerad, vart kan han leka som bäst med andra barn...? På dagis!   Självklart leker jag och Wille mycket hemma, men jag kan omöjligt aktivera honom på det sätt som dagis och andra barn kan. Och  hur kul är det på en skala när mamma ska amma Linus? Kanske som Wille säger när det är dags "inte Linus äta".
Och flexibiliteten är ungefär lika med noll. Om man, mot förmodan, skulle våga fråga om det kanske skulle kunna vara möjligt att få sträcka på tiden med en kvart, självklart mot att komma en kvart senare (vi vill ju inet snylta på tiden), så kan man ju undra när man vart så korkad att ens fråga något sådant....det går INTE. Nine to two ÄR nine to two.

Imorgon är B ledig.....yippie. Och varför? kan man ju undra en onsdag.... Jo, familjen ska nämligen till Hede och äta julbord. Anledningen till att vi åker 15 mil för ett julbord? Har ni nån gång varit i Hede så förstår ni.... Efter middagen så kan vi ju gå på ICA, det har dom i Hede. De säljer även skor där, det är väl så man får göra om man har affär i Hede.... Faktiskt så har min anledning inget som helst med ICA att göra. Vet bara att det är värt resan för att när man kommer fram får sättas til bords av lillasyster till undertecknad, Josefine. Hon bor alltså i Hede sedan två½ år tillbaka där hon går på Wemerskolan, en hotell och resturangskola. Lilla Jossan trivs utmärkt och ska alltså servera och laga mat till oss imorgon. Jättetrevligt är det och eleverna är jätteduktiga.
B är dock lite missnöjd, en fripassagerare har slinkit med, andra systern Caroline. Jaja, han får väl bita sig i läppen den dagen... B tycker att Carro har lite problem. Vilket mycket väl kan vara sant. Jag får väl se om det finns några incidenter att rapportera efter bilfärden imorgon.

Måste bara nämna att det vart tjafs imorse också. Som vanligt så var vi i senaste laget iväg till dagis när Wille säger att han måset skotta gården innan vi kan gå iväg. Jag försöker förklara att vi måste gå nu om vi ska hinna i tid men nej, Wille ska skotta först. Då kom kapasiteten igång igen och jag försökte med att när vi kommer hem så har det ju hunnit snöa ännu mer och det finns alltså mer snö att skotta då. Detta fungerade och kapasiteten fungerar alltså idag också.

Spring till dagis....

Nu ska jag gå och "kamina" lite.
That´s the life of a housewife......

Äntligen !!!

Jaa, nu har det hänt. Jag har, för första gången sedan jag började att blogga, över 10 personer som läst min blogg idag...yippie! Men jag förstår inte att det inte är fler som läser den, det är bara folk som jag känner tror jag. Den är ju jättebra,det säger min mamma.

Efter helgen

Så, nu är jag tillbaka igen, helgerna bara rinner förbi.... Men jag älskar helgerna, egentligen enbart för att Herr B är hemma då. Det är så mysigt när hela familjen är tillsammans. Sen ska jag ju inte sticka under stol med att det är skönt med lite avlastning här hemma också...
Men mysig helg hade vi, lördagen tillbringades ju för B´s del mest med kamininstallation, vart jättebra så nu kaminar vi för fullt...  Middagen var jättetrevlig som vanligt, de fick träffa Waldo för första gången och dom tyckte om honom, så nu är det bara att släppa ihop honom med Ville (deras hund) för lite lattjo.... God mat hade jag gjort också....

Gott folk...

I helgen kom det förresten förbi några jägare. Vi bor ju vid vattnet på en återvändsgränd, och tydligen skulle det vara ett trebent rådjur som borde ha varit i våra trakter, men de hittade honom aldrig så han flöt väl fram någon annanstans.

Söndagen tillbringade vi ute. Wille hade fått en egen spade så han skottade snö. Så tog vi en promenad med hela boskapet, Waldo drog Wille. Han tycker det är kul det här med att dra. För att inte tala om Wille, han vill som inte att det ska ta slut med deras åkturer....någonsin.  Allt avslutades sedan med varm choklad och grädde. Mysigt.


Idag är det måndag och som bekant Kongroa-dag.... Idag inget undantag. Lek och stoj som vanligt medans mammorna sitter och dricker kaffe. Men det vill jag säga att vi lugnt kan göra, för fantastiska Kristina som jobbar där, hon tar hand om våra huliganer så bra så. Mitt hjärta har förresten blivit lagat idag igen.

Jo, Linus rullade runt igår för första gången.....oj vilka applåder han rev ner.
Jag som är hemma här på dagarna har så mycket att tänka på, just nu upptas kapasiteten av vilken middag det ska bli idag. Jag tror faktiskt att jag ska gå på pappa Staffans gamla trotjänare, stekt korv och potatis. Det är nog, nej inte nog, det ÄR den middag som jag har ätit flest gånger under hela mitt medellånga liv. Man kan ju inte låta bli att undra om vi var sponsrade av nån potatisbonde med en gammal gris som vart över..... Pappa, varför denna överdrift...?

Nu har jag faktiskt varit ute och hämtat in Wille som hade vaknat så nu måste jag gå och leka lite tågbana. Vem vet, kanske får man även hjärtat lagat en gång till idag....

That´s the life of a housewife.....

Lördag morgon

Nu har vi packat upp oss ur sängen, Wille vaknade nio, perfekt en lördags-morgon. Bertil hade hundmorgon idag så han var uppe tidigare och hade faktiskt börjat installera nya kaminen. Just nu har jag och pojkarna flytt nedervåningen då B har börjat borra, HÖGT !!! Så ikväll kan vi elda i nya kaminen....

Satt och funderade på vad vi ska bjuda på för mat ikväll och frågade Wille vad han tyckte, Pannkakor och chokladbollar såklart. Vad är det att fundera på. Men jag får se om jag inte går på min egen linje ändå. Det blir ju iaf den godaste salladen till förrätt, ruccola, mozarella occh körsbärstomater, min och Anna Marias paradsallad, finns alltid på bordet...

Nu har borrningarna slutat där nere så nu vågar vi nog ta oss ner och fixa lite frukost. Undrar om han hittade några fynd i murstocken....en förkolnad ekorre kanske...

Kollade förresten litegrann på Idol igår, brukar jag inte göra. Inte sen dom kastade ut Nils (ni vet, han som sjöng the Ark och bara flinade....rock´n roll alltså). I vilket fall så åkte ju äntligen Anna ut. Kan man vara mer överdrivet positiv och allt är så bra HELA tiden....och måste man ta i extra för att låta som en karl....nej, in med lite mer naturliga surpuppor. Och Robin, tror jag han heter, han ser ju lite läskig ut, nästan plastig. Och Johan, har inte han lite lego som väntar hemma... Men jag är inte bitter.....

Nä, frukost var det..
That´s the life of a housewife.....

Soffbestyr

Tänk att idag hände det......efter alla pikar, allt gnäll och alla kommentarer, HAN GJORDE DET!!!
Jag pratar förstås om våran soffa, en stor mörkgrå/svart-nånting i tyg. Den var skitsnygg fram till för ca. 4 månader sedan då våran bedårande Linus kom till världen. Då kom även spyorna till Krokom..... Eftersom jag oftast ammar i soffan och våran son spyr värre än en bulimiker så kan man ju undra varför man inte bytte till sig pappas skinsoffor från 80-talet..... Men nu har vi ju det vi har och våran förr så fina soffa är nu lite mer åt det vitmelerade hållet.... Av nån konstig anledning så har det fallit på min lott att städa detta minst-en-timmes-projekt. MEN idag tror jag att poletten trillade ner även hos herr B (kan bero på att vi får middagsgäster imorgon, men ialla fall...) Men det innehöll många suckar vill jag lova.

Skrubb, skrubb B in action.....

Också var det det här med Willes nattning. Wille lägger sig kl. åtta, idag hade han full lekstuga fram till tio då B fick nog och gick upp och lade sig med Wille. En halvtimme senare börjar jag ana att jag saknar något och inser snabbt att jag inte sett B på ett tag. Börjar ganska snabbt haja läget och går upp till Willes rum och jo, där ligger det två slagna hjältar och sussar sött.

Nu ska jag också gå och sussa sött, god natt

This is the life of a housewife.....

Hemma igen

Puh, skrev jag imorse att fredagar har vi ingen tid att passa?! Om jag ska kunna leva vidare i tron om att jag är en ärlig människa så måste jag nog ta tillbaka det. Fredagar är ju för oss Kongroa (öppna förskolan) och då har vi gympa på morgonen, men det hoppade vi över idag pga den obligatoriska tidsbristen som har drabbat denna familj. Men när Wille kände att han var färdig med sin duplolek imorse så kom han ju på att det minsann var kongroa-dag idag. Så vi gick och klädde på oss för att börja med att ge Waldo en promenad. Vi gick förbi Kongroa (betyder förresten spindel på jamska) och lämnade in Wille där. Sen gick jag och Linus hem och lämnade Waldo. Fick förresten sällskap ut ur huset där Kongroa ligger utav en kille som beklagade sig över hur full han var kl. 11 på förmiddagen. Han fortsatte förstås efter mig och gick där bakom och berättade att han missan söp så mycket men han ville ju så gärna sluta.... Men Mikaela ökade takten lite och så var han avskakad, jag menar, hur snabbt går det när man lider av vingelsjukan......
Sen kom vi tillbaka till Kongroa och tvingade i Wille lite korv. Sen var han i full färd med att leka doktor igen, tänk att han lyckas laga mammas hjärta varje gång....
NU kommer vi till det här med att passa tider.  Våran kära vovve måste ju ut tre timmar senare, något som är mindre positivt i doktorna värld. För att inte tala om att doktorn har hunnit bli trött. Något som man inte vågar säga högt, varför Waldo är en perfekt orsak att gå hem. Så vi kom iväg tillslut. Och här sitter jag nu, efter en promenad och lite tom kälkes-dragning med Waldo.
Var precis ut och hämtade in lilla Linus som hade bestämt att han inte ville sova längre. Så nu är det matgivning på G.

Linus väntar snällt med sin kossa....

That´s the life of a housewife......

Friday

Så var det fredag igen. Wille är hemma från dagis, inga tider att passa på hela dagen. Det är skönt det.
Hade en bra kväll igår, trots ensamheten. Kollade på Himlen kan vänta, en fantastisk serie om fem människor som är döende i olika sjukdomar. Sen när B kom hem så tänkte jag att jag kan ju faktiskt utnyttja att han var borta ännu en kväll, så som "straff" så fick han killa mig i nacken och på ryggen, det skönaste som finns.... Ibland har det sina fördelar att spela på sin ledsenhet. Han fick även "leka" med håret, lika skönt det.

Slutade i en skön tuppkam

Waldos dragning gick finfint igår. Wille hoppade mer än gärna upp på kälken för att bli dragen och Waldo var jätteduktig. Wille dock ville ju bara åka mer och mer.


Hej vad det gick

Pannkaks"kokningen" gick oxå bra. Men Wille var upptagen men sin tidning. Och med tidning menar han reklambladet som kom igår från Barnens Hus. Den kan han sitta och titta i om och om igen. Var även det första han bad om imorse när han klev upp.

Imorgon kommer AnnaMaria och Fredrik hit och äter middag, ska bli mysigt. Anna Maria är en barndomskompis till mig och hennes sambo Fredrik, möjligtvis Sveriges mest positiva och gladaste kille. Tyvärr så träffar jag inte Anna Maria så mycket, speciellt inte under vintrarna, hon håller på med skidskytte, åker i landslaget, så henne ser man mest på TV under dessa halvår. Men nu är hon faktiskt hemma några veckor. Dom har förresten en vovve som heter Ville.....fast deras Ville kom först.

B ska hämta den  nya kaminen idag, hoppas den är fin....vore ju jäkligt surt om den vart ett misstag, då blir det Blocket nästa..... Får se om den har kommit över huvud taget, kamingubbar är nog ett speciellt släkte..... kan man ju gissa...

Nu ska jag falla in i Willes duplolek......
Thats the life of a housewife

Eftermiddag

Då var man hemma igen. Willes sista dag på dagis denna vecka är över. Hämtade honom kl. 2 och gick sedan på en långis med Waldo. Sen kallade affären, sylt och grädde till pannkakorna ikväll. Just det, Herr B ringde oxå, sa att han blir kvar efter jobbet, ännu en ensam kväll. Det är inte så att jag inte älskar att vara med mina små pojkar men det känns som att jag ofta är ensam här hemma. Det blir iaf mys ikväll. Jag och Wille brukar ha mys de kvällar som B inte är hemma. Då blir det popcorn och saft så sitter vi och kramas i soffan framför Boloibompa så klart.
Ska väcka Wille nu och se om han vill vara ute ett tag och bli dragen av Waldo.

Kan man sova sötare???

This is the life of a housewife....

Frukostrast

Jag tyckte jag var så duktig som hade bloggat varje dag, så kom ett riktigt snedstag igår. Men nu är jag tillbaka.
Min och Willes kladdkaka vart kanon. Nu har ju iof Wille en lite skev syn på det här med att baka. Han vill vara med och röra och hälla alla i möjliga ingredienser snabbt som attan så att smeten blir klar FORT. Sedan får mamma inte hälla i hela smetan i formen, för Wille måste ju äta smeten.......det är vad baka är för Wille, att äta smeten. Själva kakan när den är klar vill han sällan äta. Men det är klart att jag förstår honom, smeten är ju det bästa. Nu tycker jag ju inte att all smet är god, medans Wille verkar tro att bara det heter smet så är det gott. Ta bara pannkaks-smeten som han ska äta varje gång, den kan man ju inte tycka är god. Jag kanske ska prova att döpa om den så får vi se hur god den är då. Ikväll är det ju dags, pannkaks-torsdag. Då ska vi "koka" pannkakor i massor som Wille säger.

Wille innan det "bruna" har kommit i.

Har fortfarande inte fått Herr B att ta fram däcken så att jag kan träna lite dragning med Waldo. Och nej, jag kan inte ta fram dom själv. Dom står nämligen ute i förrådet och jag tror ju att i alla förråd så finns det råttor (ja, möss då) och Mikaela skulle antagligen inte bli som folk igen om jag kom på en sådan varelse. Så jag väntar tålmodigt på herr B.

Nu tror jag att jag ska ringa till Gerd, det var ett tag sen nu. Gerd är min döda farfars syster. Hon bor i Hudiksvall och vart änka för ett och ett halvt år sedan och känner sig numera mycket ensam, så hon blir så glad när man slår en pling.

This is the life of a hiusewife....

Rast igen...

Ja, då har jag fått rast igen då. Har hämtat Wille på dagis och sover som vanligt ner de båda två under en promenad med Waldo.

Har kommit på ett bra sätt att träna Waldo, på med dragselen och ut och dra däck vovven....  Tyckte jag var en väldigt bra ide, ett problem bara.....Bertil har gömt däcken och svarar inte i telefonen. Det får bli dragträning när Wille har vaknat, så får han sitta i pulkan och bli dragen. Det hade iof varit kul att sitta där själv men inte ska jag tynga min stackars hund med min vackra kropp.........

Vi är förresten i full färd med att köpa en ny kamin. Bertil var på en kaminaffär inne i stan igår och"paxade" en svart. Jag har bara sett den på bild, men jag får väl lite på Bertils omdöme som har sett den i verkligeten. Ska bli skönt att kunna sitta och titta på elden. Vi har en jätte-vacker kamin nu, men man ser tyvärr inte elden, den är helstängd.
Kanske att vi kommer iväg på en utförsäljning av kaminer ikväll. Men det känns lite segt att packa in barnen i bilen när Bertil kommer hem 18.30, vi får se.
Tänkte baka kladdkaka med Wille när han har vaknat. Det är ju så gott. Lite av en Mikaela-specialite.

Denna gång är det faktiskt inget som kallar, men jag slutar ändå.
That´s the life of a housewife....

Förklaringar

Då har jag fått i mig min frukost. Det blir sena frukostar för mig de dagar Wille är på dagis. Det lämnas på dagis, sedan går jag en promenad med Waldo och sen......då är frukosten efterlängtad!
Träffade en rottweiler idag som vi har träffat förut, en hård och bestämt dam, Waldo är skitskraj för henne.

Ska vi ta det här med Bertils sport då, en gång för alla. Om jag säger SKIDORIENTERING! vad säger ni då? Jag förstår att ett stort frågetecken just uppenbarade sig. Men då ska jag säga att sporten finns, det gör den.
Och som den snälla och fogliga? sambo som jag är så ska jag säga att det är faktiskt en fin sport och de som håller på med skidorientering är smarta människor. Det är minnsan inte lätt att både tänka, läsa och åka längdskidor samtidigt..... För det är ju det dom måste göra, läsa en karta, fundera lite, SAMTIDIGT som man åker skidor. Detta är minsann inget för de som gick BF i gymnasiet....
Men om jag som den sanna och riktiga sambon jag är ska berätta om skidorientering så ska jag säga att det är en helt obegriplig sport, det finns nog en bra anledning till att det finns skidåkning och orientering på olika håll....
Fast ju mer jag tänker på det så var det nog för Bertils skull som de uppfann skidorientering, jag menar, han är ju faktiskt för smart för att bara åka skidor eller bara orientera. Och har nån fått en sport uppfunnen efter sig så är det klart att man har en massa fina medaljer. Han har VM-guld, samma silver. EM-guld, samma silver och en massa brons, och många som jag inte har sån koll på. Visst är han duktig!?
Nu undrar ni, klarade han inte av att ta nån OS-medalj? Jodå, det hade han gjort, OM SKIDORIENTERING VAR EN OS- GREN!!!  Men OS-sportens värld är annu inte redo för dessa, i sportens värld, översmarta människor....

Jag ska hitta på en fiffig lösning på styrketräning till Waldo. Han är i lite behov att bygga lite muskler. Får se vad jag hittar på.
Nu måste jag väcka upp den lilla som sover som en liten ängel, matdags igen. Förresten, ser det inte oförskämt skönt ut att ligga och sova i en barnvagn? Nerbäddad ute i friska luften. De har det bra de små liven.

That´s the life of a housewife...

NY VECKA, BARNLEDIG OCH TOMAS RAVELLI

Kors i taket, det kommer ett andra inlägg !!!
Nu har det hunnit vara helg och halva första dagen av en ny arbetsvecka avklarad. OK, nu tänker ni, är inte du mammaledig....? Och jo, det må heta så men detta är lika mycket arbete som om man tex jobbar på en sportaffär...... Men just nu har jag lunchrast. Jag måste ju oxå få ha raster på dagarna och just nu så sover pojkarna. Och vad gör då denna nyblivna geek...? Ja just det...bloggar.

Hade en fantastisk lördagskväll tillsammans med den fantastiska människan som jag lever med. Jag tycker faktiskt att det är dags att han får bli presenterad vid namn, Bertil heter min kära.
Bertil var ialla fall inbjuden till Jämtland/Härjedalens Idrottsförbunds 100-års jubileum. (jag ska vid ett annat tillfälle berätta varför just han var inbjuden, men karln har faktiskt ett VM-guld i bagaget). Men detta kan vi skratta åt vid ett senare tillfälle....En ledtråd, sporten är lite komisk, och för många en nyhet och mycket obegriplig. Men bäst i världen, det var han, min karl.
Vi hade fått barnvakt och hundvakt och klänningen var fixad, morsan skulle på kalas!!!
Vi delade på en vinare innan vi åkte in och kom dit på ett topphumör. Väl där så sa Bertil att jag var finast på stället.....men det är klart att han säger så, han vill ju behålla mitt goda humör hela kvällen. Men efter en genomgång av stället och gästerna så kan jag konstatera att jag faktiskt var finast på stället......
Men det allra bästa på hela kvällen var att jag fick tillfälle att berätta för självaste Tomas Ravelli att jag 1994 döpte min och syrrans EREMITKRÄFTOR till Brolin och Ravelli. (syrran ville absolut inte att hennes kräfta skulle hete Ravelli, min var Brolin, men den största bestämmer ju, så Ravelli vart det.) Den riktiga Ravelli sa ialla fall att det var det finast han hade hört nån gång.
Är det inte nån fler med mig, som nån gång har önskat  att göra eller säga något som får en annan människa att aldrig glömma "den där som jag träffade en enda gång i livet". Jag tror att Tomas Ravelli aldrig kommer att glömma hon som döpte en ermitkräfta efter honom.

Oj, nu låter det som att lunchrasten är slut, får bli nån sorts fortsättning en annan gång.....
That´s the life of a housewife....

Älsake Bertil

Är det så här man bloggar.....

Vad ska man säga...... som jag har undrat hur alla bloggare därute är funtade.... så sitter jag nu här...OCH BLOGGAR !!!!
Kan ju inte låta bli att undra hur jag själv är funtad. Vi får se, kanske håller jag på med detta hela veckan ut innan jag ledsnar, kanske inte.
Det blir ett jäkla hattande mellan att skriva min första blogg och ett brinnande pokerparti...denna dag är en halvbra pokerdag.

Varför har jag tagit steget att börja med denna geek-hobby månne tro?! Kanske för att ni alla ska veta vilket otroligt spännande liv en 26-årig tvåbarnsmorsa i nyinköpt villa, med nyinskaffad golden retriver (som behöver en dos allmänuppfostran), en karl som inte vill gifta sig, ensamma dagar med en bebis (förutom när storebror kommer hem från dagis, då jag har en bebis och en huligan) och det alldagliga hushållsarbetet...
Kanske är det så, eller så är detta en simpel engångsföreteelse och ett sätt att "prova en ny sak varje dag".

"Så lyckades man än en gång att förlora en starthand med par i ess...."

Nu kallar mitt liv igen...ammning. That´s the life of a housewife.....
Ses kanske igen.....vi får se!

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0