1 endaste dag......

Uppladdningen igår var helt utmärkt. Började med några rundor på ÖSK, har aldrig kännt mig så stark....?! 1.20, no problemos!
Sen fortsatte vi ner till stan och plockade med oss lite sushi, 16 bitar var tryckte vi i oss tillsammans med obestämd mängd rött. Sen kände jag väl att uppladdningen lyckats ta en absolut topp-början.


Dagens uppladdning vart en oannonserad middag hos grannarna. Mitt i brinnande vedhämtning kommer Terese och bjuder in oss på middag och vilka är vi att tacka nej!? God mat och några glas vin, min uppladdning forstätter storartat. Tack för supergod middag bästa grannar!
Nu ska jag fortsätta med chips och vin, alt, cola när vinet tar slut. Jag kommer att åka så bra imorgon enbart pga min fina uppladdning, ruset kommer att flyga mig fram i spåren....

Och detta, mina damer och herrar, är något som aldrig tidigare i historien har skådats.....mitt namn i en startlista för ett längdskidlopp.... jag bugar djupt å mig självs vägnar!

I mitten.....

And as you read så arbetar min serviceman nere i källaren med glidet.... och fästet. Det är viktiga ting, man måste glida långt och man måste inte glida nerför i en uppförsbacke.... men detta fixar vallateknikern... (kärt barn har många namn).
Jag fortsätter väl med en film jag då, medans jag ändå är ensam....

Heja heja imorgon..... flickan may need it.....

2 dagar.....

Mellanladar hemma efter en fullknökad förmiddag. Ska in till Anna Maria nu, tätt följt av ett pass i ÖSK´s skidspår, sista träningen inför kalasdagen.... Sen ska jag köpa en vinare och ladda inför loppet. Mental träning är mitt spår!

Genomtänkt?

B kan vara den dummaste person jag känner just nu.... Linus har en gåstol som låter när man trycker på de olika knapparna, ganska charmigt om man hör det nån gång ibland. Jäklgt irriterande om man hör det dagligen. Det fina i kråksången är att batterierna har varit döda ett tag och gåstolen har varit en tyst och trivsam leksak för Linus.
Idag kommer B hem och ser att Linus har börjat älska sin gåstol, tycker då (självklart därför att han väldigt sällan är hemma när Linus leker med denna) att grabben ska ju ha ljud på gåstolen!
Hon som är hemma jämt kommer med väldigt stor sannolikhet att se denna ljud-funktion gå en stillsam och tyst död till mötes imorgon

3 dagar.....

Herregud, det är nära nu. Men Tord sa att det kommer att gå bra, så det gör nog det.

Nu ska jag in till stan så vi hörs i eftermiddag. Jag ska shoppa och fika.....ÄNTLIGEN !!!!

OK ????

En helt vanlig konversation på dagis, utspelar sig denna morgon när en pojke spelar fotboll;
Jag: vad hårt du sparkar
Pojke: jag vet
Jag: ska du bli fotbollspelare?
Pojke: ja, jag ska bli bäst
Jag: bättre än Zlatan?
Pojke: mycket bättre än Zlatan. Bättre än Brasiliken också!
Jag: ?jaha? Ok
Så reagerar jag när jag inte riktig vet vad jag ska säga, ett Ok sitter som verkligen fint i ett sånt ögonblick, kan betyda nästan vad som helst. Man vill ju inte bli idiotförklarad av en 4-åring för att man inte förstår vad han menar. Så, vad tror ni, menade han Brasilien (hela laget) eller en speciell brasilian?
Men ta till er nu för detta är verkligen ett bra tips när ni inte riktigt är med på noterna, OK!

Middag, skidlektion och rökning

Hemma igen. Eftermiddagen började på bästa sätt med en middagsinbjudan till Anna Maria, alla som känner mig vet ju att jag inte tackar nej till en chans att slippa slava i köket... Att hon dessutom är en jäkel i köket gör inte saken sämre.

Tack snälla vän för allt du gjort idag!

Sen åkte jag upp till ÖSK för lite skidor. B och Wille följde med, Linus stannade hos gudmor. Träffade min skidguru Tord. Det var ju bara att inse att B aldrig skulle kunna ge mig skidkunskaper utan skilsmässa, då tog Tord över! Och helt flötsligt börjar jag fatta lite av vad detta handlar om..... hälarna! Man måset utnyttja sina hälar. Han sa det inte ordagrant men jag tror att får jag bara fason på hälarna så blir nog loppet ett barnkalas...

Skidgurun med en ängels tålamod....

Han tog även med mig till två BRANTA backar, de var branta uppför, det var jobbigt. När vi kom hem och Tord och B pratade (på skidspråk) om vart vi varit så kom de fram till att en av de branta backarna som jag slet i har jag åkt förut. Jag kanske nämde att jag åkte skidor en gång för 4 år sedan, när jag och B precis hade träffats (för att imponera på B) och han hade då vänligheten att dra med mig till denna överbranta backe. Jag tror mig minnas att jag stannade halvvägs och var på väg att ta av mig skidorna då B mutar med att om jag åker upp för denna backe så skulle jag få en ciggarettpaus där uppe. Sagt och gjort, jag fick oanade krafter, tog mig upp och stod brevid åkarna som kämpade sig uppför, och rökte! Tänk vad människor förändras, det trodde dom inte, de som tittade snett på tjejen med ciggen, att hon 4 år senare skulle åka Milkoloppet! Hur jag fick med ciggen? Vattenbältet går att använda till andra saker.....

Nu drar vi!

Fick nyss en lägesrapport från Vemdalsskalet, strålande sol och 14 grader!
Drömmen lyder; skidor, rakt fram och utför, solhydda och after ski. Vem hänger med?

4 dagar....

V5 på Jägersro... får vara ett fullgott alibi för Adielssons del. Men detta betyder att vi här i Krokomstrakterna har en Adielsson-kopia.
Wille tillbaka på dagis och min vardag blev plötsligt heeelt som vanligt, Lite ensam och tanken på att ha en "sjuk" Wille hemma känns helt plötsligt fantastisk. Plussa sen på att Linus sover så har jag noll anledning att inte städa, tvätta, diska, storstäda soffa och matta på hundhår, skura toalett..... ja att jag är göralös ska jag inte klaga på. Klagar förresten inte alls nuförtiden, jag gör så gärna detta för att mina pojkar inte ska dö av mögelförgiftning alternativt allergichock....

Ska nog först ta en chokladboll, Wille gjorde sjuk-chokladbollar till oss under sina sjukdagar!

Vart inte så äckliga som man kan tro på hans uttryck!

5 dagar kvar....

Var nyss ute i skogarna i Aspås, ett kärt återseende. Det var ett bra tag sen jag var där sist. Och där har det hänt saker vill jag lova. Man är inte längre ensam i skogen, det var flera stycken där! Har en liten aning om vad detta kan bero på... jag är inte den enda som ska åka tävlingen! Fatta att folk tränar speciellt för sånt här, kanske jag också borde ha gjort...!    Såg iaf Erik Adielssons dubbelgångare när jag gick från spåret, killen var lik, hade han inte hejat på "svenska" så hade jag nog undrat en del.....

Dagen tillbringades även idag med en "sjuk" Wille, imorgon blir det dagis. Absolut att det blir!
Nu ska jag se klart Bygglov, Willy är ju bara en sån man inte kan få nog av.

Måste nog kolla upp det här med Adielsson ändå!

Halvblind sötnos

Eftersom vi känner så många gamla människor så har vi ju givetvis ett par läsglasögon liggandes hemma. (Enklaste sättet att bli älskad av en 50+are). För paniken är ju ett faktum när man ska läsa en snutt eller se en teckning och man inser att livshanken glömdes hemma. Wille fick på nåt sätt tag i dessa och har hela dagen sprungit runt som en liten gubbe......

      
                       En söt liten gubbe!

Snoriga basillbärare

En hel dag hemma med "sjukt" barn. Wille är lite väl snorig för att man ska kunna släppa iväg honom på dagis utan att nån gnäller, men alltför frisk för att se nån mening med att inte gå nånstans och leka. Energin är för stor för att vara hemma och vara "sjuk", detta är en tung dag i en mors liv.... Just nu går Byggare Bob och Linus sover så jag har lite tid för detta.
Det riktigt tråkiga i kråksången är att vi hade en date med Anna Maria som kom hem idag, men pga snor och andra basilusker så ställde vi efter moget övervägande in. Vill ju inte äventyra resten av säsongen. Men jag hade ju längtat efter AM ju....
Ikväll ska vi till våran vedleverantör (japp, sån har man när man bor i hus), veden börjar sina vilket innebär att våra vedförbrännings-beräkningar var åt helvete....

6 dagar kvar till tävlingen! Hej vad det ska gå.

Temposabbare

Nu är Wille hemma efter en ny helg i Undersåker. Det är skönt att ha lite tid för annat när han är där, men fasiken vad roligt det är när han kommer hem, den ungen kan lätta upp en begravning.... Men tanken slår ju en om hur mycket man faktiskt skulle kunna hinna med om man var ensamma, allt går ju som i ilfart när barnen är borta (eller sover). Lite annat tempo är det med hela ligan hemma, det ska bara göras "det och det", en enkel grej innehåller lätt fem olika moment för en 2åring..... You get old waiting, som min kompis Rick sa inför sin första uppskjuting!

Framtida lagbyte

Jag var på ute på en promenad idag då jag mötte tre pensionärstanter, två med rullator och en som gick med egen kraft. När jag mötte desssa tanter frågade ena om hon fick titta på bebisen, visst sa jag varpå tre gamla tanter står och tittar ner på Linus. Han tycker det är jättemysigt och ligger med ett leende på läpparna. - Det var en glad unge du har, sa tanterna. - Ja, han tycker om tjejer sade jag i tron om att de skulle bli glada att jag sa tjejer och inte tanter till dom. Där tyckte jag att jag var lite rolig. Ena tanten fattade inte riktigt mitt skämt utan svarade snabbt - Det hinner ju ändras, han kan ju bli sån där bög!
Jag höll nästan på att applådera hennes härliga kommentar medans hennes ena vän såg ut att sjunka geonom marken och den tredje inte verkade fatta vad hon pratade om. Men fattar ni vilka härliga pensionärer vi har i Krokom!

Jag och "Rick".....


Me and the astronaut.........
.......eller Rick, som jag kallar honom.

Föreläsningen var jäkligt bra, kan tänka mig att folk som bara är måttligt intresserade av rymden tyckte om detta, han gjorde inget för krångligt. Han visade många bilder från hans resor och berättade kring dem, på ett sätt som även amatörer fattar. Carro tillhör gruppen "måttligt intresserade" och hon var imponerad. Sen fick vi se en Flight video" och sen en frågestud. Jag frågade inget, jag tänkte att vi kunde ta lite tid efteråt, jag och Rick.
Vi blev kompisar, jag och Rick. Så vi pratade lite på det mer avancerade planet jag och Rick, som två personer som förstår varandra gör, precis som jag och Rick.
Rick är för övrigt vetrinär, han hade en egen praktik och jobbade även på ett Zoo, innan han blev antagen till NASA.  Han tillbringar för  närvarande en del tid på Harvard där han pluggar lite politik och liknande. Han har även jobbat inom "the army". Rick har varit hos NASA i 17 år och har med allra största sannolikhet gjort sin sista rymdfärd. Nu vill Rick skaffa sig ett liv.
Rick frågade lite om mig också, han verkade faktiskt intresserad, det var ungefär då som vi blev vänner, jag och Rick. Sen pratade vi lite om vintern och skidåkning, jag och Rick. Sen var det dags för mig och Rick att säga hej då. Jag fick en kram av min nya vän Rick, han är astronaut!

Spänning

Idag kommer herr astronaut! Det ska bli så spännande, Carro följer med så att jag inte dör av spänning. Längesedan en amerikan förde in så mycket spänning i mitt liv.
Efter dagislämning så gick jag som vanligt till affären och vem var vaken när vi kom dit, lill-Linus. Så nu sitter han här brevid, helt utanför planerna. Mitt annars så inrutade liv tog nu en helt ny vändning, Linus kommer alltså inte att sova till 11.30 idag vilket innebär att hans eftermiddagslur inte kommer att bli som vanligt heller. Detta är så galet, hur ska denna oförutsägbara dag sluta, Mitt liv är så spännande!

Jag såg programmet om Victoria Silvstedt igår, det är en tjej med spännande liv. Normalt sett skulle vilken blond, smal, korkad tjej med siliconisar som helst, få mig att må halvilla, men denna tjej är ju rolig och faktiskt förbannat snygg. Tänkte ni på vilka problem denna tjej brottas med i livet? Verkar vara en spännande tjej!


Min ständiga följeslagare och spänningsgivare.....

Stjärnglans?

Imorgon är det dags, mötet med astronauten! I´m so excited. Har tagit reda på vem denne man är; Richars M. Linnehan. Fyra rymdfärder och en av de astronater som gjort flest rymdpromenader. Skulle egentligen helst vilja veta vad han gör just här, i Östersund! Kanske ger det sig imorgon, en älskarinna kanske, det blir ju lätt lite galna de där astronauterna har jag hört.

Såg ni hur sjärnorna på Idrottsgalan såg ut igår? Jag måste bara undra; om man är en av världens/sveriges bästa inom en viss sport, är det då helt ok att klä sig som ett förvuxet barn, alternativt en för tidig kärring? Det var ju trots allt en gala dessa människor var på. Det måste väl finnas nån flygresa som man kan hålla lite koll på.....?
En annan sak som noterades var att Fredriksson inte syntes till, kanske gränsen äntligen har dragits, dagarna som stjärna är över!

Till er!

Tänk vad lycklig jag är som har så många människor runtomkring mig som alltid ställer upp och som alltid finns i kulisserna, som alltid sticker fram huvudet när det behövs. Det här är till er allihopa som tar till sig, jag älskar er!
Erkänn nu, visst är vi alltför dåliga på att berätta för våra vänner hur fina dom är..... Denna dag är eran dag vänner!


Några av alla värdefulla. Dessa tjejer har hängt ihop i 24 år!

Skidtur med olika hinder

Åh herregud, det här med skidloppet... jag hade verkligen ingen aning om hur långt det är.... Det är långt, speciellt för oss som aldrig har åkt långt förut. Men har jag sagt att jag ska göra det så ska jag göra det också. B säger att det är väldigt bra för en som inte har åkt förut att åka loppet under 1.20, det är OK att åka det under 1.30. vad säger ni som kan, A M vad ska jag åka 16,5 km för att det ska vara godkänt för en rookie?
Igår plöjde jag och B igenom torvalla och spikbodarna med omnejd under 2 timmar, fasiken vad mysiga skidvägar det finns, annat än Aspås skogar det! Sen fick vi middag hos Pappa Staffan, korv vart det! Gott, och vilken lyx att slippa laga mat på hela helgen....

Och till er som var ute i skogen igår så var det inget farligt som hade hänt, det var inte därför som det skreks och skälldes i intervaller, det var bara B som skulle lära mig att åka skidor. Och vissa stolpskott som inte kunde hålla reda på vilket håll som man skulle åka åt. "Det är ju bara rekomenderad åkriktning" sa B i killens försvar. Får se vad han säger den dag han krockar i en kurva med nån som lever på rekomendationer.....

Fjälldag

Idag tänkte jag och B att vi ville åka lite snowboard. Så vi ringde fammo och frågade om pojkarna kunde vara där medans vi tog en sväng till Bydalen. Fasiken vad kul det var, jag har åkt en gång under de sista 6 åren och kände mig lite ringrostig första åket, sen var bruden igång igen.... Däremot hamnade vi i tjafs om Bs senaste åk, han säger att han inte har åkt bräda på 20 år. Jag säger att det fanns väl  för fasiken inga brädor då. Och om det fanns så var det väl nåt proffs som höll på att prova på en ny uppfinning, inte en pojke från Hallen.... Nån som vill ta sida här, finns det nån möjlighet i världen att man åkte bräda för 20 år sedan...?

Pick a side.......

Åh, det var så jkla kul att åka igen, men jag tror nog att jag ska ta och köpa mig en alpinutrustning, det såg jäkligt kul ut med lagg under fötterna. Pratade om när Wille kan tänkas börja och kom väl överens om att starta med honom nästa vinter då han antagligen kommer att kunna åka "mer på riktigt".
Frågan är väl varför man inte tar sig iväg, vi har ju bara en timme till flera olika skidåkningar, varför inte bara dra? Det kommer jag göra nästa gång jag blir sugen igen.

Takterna satt i.....


Fjällen runt hörnet


Smygreklam på hög nivå.......

        
En snabb after ski...  Someone had to drive...

En god varm och kall senare åkte vi hem till fammo och blev bortskämda med middag och glass. Av nån anledning slocknade vi på soffan efter middagen, helt slut....måste vara det gräsliga fjälluften som gör en svag.......

Wille provar utrustning för sin premiärtur....

                                                    
Världens mest hjälpsamma fammo.....             Utslagen liga.....

Det var den fantastiska dagen. Imorgon byter vi underlag, då blir det en långkörare på längden med B.
Jag har ju i ett svagt ögonblick sagt att jag ska åka Fjällbryntloppet 1 februari. Jag sa detta efter att jag hade åkt skitfort i ca 500 meter en gång. Det gick verkligen fort och jag tänkte att det här kan väl jag, jag hänger på i loppet. Det jag inte tänkte på var att loppet är 16,5 kilometer långt och folk tränar för att vara med på sånt där. Min historia ser ungefär ut som såhär; ca 10 gånger har jag varit ute och åkt skidor...någonsin, aldrig åkt en sträcka längre än 10 kilometer samt ett för stor ego....    Men ioch med min totala orutin och brist på verklighetsuppfattning så har jag fått med B att åka med mig, I MIN TAKT!

Nu måste jag ladda inför morgondagen, har varit och handlat chokladkakor som jag hade ett sug efter sedan jag vaknade imorse.

Puss och kram

Stjärnskott

Sitter här efter Bolibompa och TVn står fortfarande på, ingen som kollar men jag uppfattar att ett program som heter Amigo pågår. Och jag undrar; vem är killen som leder detta program? Han är helt galen, verkar tokknäpp, har energi värre än fem treåringar, färger som inte matchar OCH, han har två olika skor på sig. Normalt skulle detta ha retat gallfeber på mig, men denna kille är ju bara helt fantastisk! Go Amigo, AAAmigo!!!!

Barnförbjudet

Nu ska ni få höra.... Och detta är sant! Ni kommer väl ihåg när man var liten och gick på dagis, när man hade sångstund och sjöng I ett hus vid skogens slut. Ni vet, "......annars skjuter jägarn dig" Nu får inte barnen längre lära sig just den raden på dagis och förskolor. Nej nu är det "......annars FÅNGAR jägarn dig" Det är tydligen för farligt för barnen att höra att jägarn skjuter... Ska vi kanske förbjuda föräldrar som har barn att jaga..? Nej, nog finns det väl viktigare saker att hålla ifrån barnen....

Osis

Attsiken vad synd....det blir ingen skidåkning ikväll. 23 grader, MINUS. Gör att pjucksen får stå orörda ikväll. Synd också att det ligger en godispåse i skafferiet... Ibland blir man missnöjd!

Yttre drömmar

Carro skickade ett sms där det stod att det kommer en austronat till Mittuniveritet nästa vecka. Jag kommer att vara där!  Jag är sjukt fashinerad av rymden och har som en igel följt med i Fuglesangs äventyr, sena nätter för att se en uppskjutning som aldrig blev av, en ny natt för att se att han äntligen kom iväg, hans två böcker som plöjdes snabbare än jag någonsin läst ens en bok. Det är häftigt och för de flesta onåbart. I sommar ska Christer åka upp igen och jag sitter då bänkad framför TVn. Nästa vecka ska jag sitta bänkad framför en riktig austronat!

Slutslutat

Har förresten själv lagt märke till att jag (ganska omedvetet) har slutat att avsluta mina inlägg med min signatur, ni vet, That´s the life.....osv! Men jag gör nog inget åt det utan det är slut på det epoken nu! Nu känner jag mig plötsligt lite friare....

Stadsskidtur!

Äntligen inne i värmen igen, 19 grader vaknade vi till imorse, kan lätt kännas lite kallt när man somnade till 7 grader....  Men jag eldar vedspis och myser jag.

Anna Maria fixade en bronspeng till Sverige igår, fan vad bra du är! Grattis till dig och de andra tjejerna. Tyvärr missade vi stafetten då jag var inne på ÖSK och racade. Och för er som inte är inne i detta skidande så kan man väl säga att ÖSK är lite flashigare än mina marker i Aspås elljusspår, ungefär som att jämföra Volovo och SAAB! Fast samtidigt känner jag mig lite hemma i Aspås skogar, man är som alltid ensam där, på ÖSK så är det många människor och många rumpor som svischar förbi. I Aspås svischar ingen förbi, så det är väl lite vilken utsikt man är ute efter som får avgöra.....

Såg att jag hade storrekord i antal besökare igår, fan vad kul! Lämna gärna ett avtryck när ni hälsar på!

Therese och Elin kom förbi en sväng igår, jag älskar när folk "kommer förbi", det är på något sätt så uppskattande. Elin var lite bebbe-sjuk och ville kramas lite med Linus. Gick sådär när Wille tog henne i besittning och drog upp henne på rummet för att laga mat till henne.... så där satt hon och åt pannkakor.

Elin och Linus

Och varför har 2½ män slutat att sändas på sena vardagskvällar..... VARFÖR, VARFÖR TV3 ?????

Överskattad familj med frontfigur....

Nu sitter jag och läser Aftonbladet och vad ser jag? Jo, de har nästlat sig in igen, ännu en orörd mark som de har tagit i besittning, ännu ett nöje där man får dras med dem....Wahlgrens ska in i Let´s dance!
Mojje har fått en hjärtinfarkt och vem tar över om inte en Wahlgren! Tack och lov så var det ju en av dom som man inte ser varje dag, i alla olika sammanhang, och det var en vuxen människa, inte ett barn. Men jag ger mig f*n på att vi inte kommer att slippa se Pernilla Wahlgrens ansikte i rutan nu. Nu uppenbarade sig ju ett nytt sätt att synas så nog kommer hon att sitta där, men mugiporna upp i öronen och slängandes med håret... Men hey, vi klarade ju oss ganska länge ändå!

Äntligen tillbaka

Jag har inget försvar, bara att jag helt ärligt inte hittat tid till detta förrän nu.... Helgen har gått, halva veckan har gått så jag har glömt vad som hänt sen sist, säkert inget vettigt.
Wille har ju iaf varit i Undersåker med moffa och Eiwor, han fick åka tåg upp och det är ju i Willes värld en riktig upplevelse, så han stod där på perrongen med väskan och Pingu och väntade, sen kom tåget och han och Eiwor åkte iväg...
                

Detta gjorde ju att jag och B kunde sticka ut på en skidtur tillsammans, med Linus i pulkan så drog vi ut i skogen till Näldsjön. Mysig tur som nästa gång kräver matsäck.....
Men nu till det väsentliga som hänt...... Jag var ute och sprang igår!!!!! Det här är så många kors i taket att det krävs en ommålning.... Och nej, min åsikt har inte ändrats (kanske ytterst lite), springa är fortfarande nåt av det tråkigaste man kan ta sig för... Också finns ju risken att man kan bli platt-arslad....
Jag vet inte vad problemet är, men jag söker väl nån ny spänning i mitt ganska så rutinmässiga liv. Men springning var helt uppennart inte vad jag söker.... Det är tur att jag är envis, annars hade jag gett upp för längesedan. Ikväll blir det ridning, kanske inte så stor spänning eller nyhet men jäkligt kul. Hann förresten med två ridturer i helgen.

Nu kallar städningen, men vill bara säga att de är här nu... Tulpanerna! Jag bara tokälskar dessa blommor, vita tulpaner ska alltid finns i mitt hem!

Min vår-asossiar

Orosmorgon

Nu sitter jag här ensam igen, första dagen på flera veckor som Wille är på dagis. Sitter med min äggröra och funderar på allt. Linus sover. Jag funderar på att jag ska ta tag i målningen av köket, inte klart ännu.
Jag kom nyss hem från MVC, har tagit ett cellprov. Tydligen något som alla kvinnor ska göra vart tredje år sedan de fyllt 23, för mig var det första gången och jag är 26.....! Hon var så noga med att berätta att det är ingen fara, kollar man bara vart tredje år så hinner man upptäcka förändringarna i tid. Men orosmoment som jag är så tror jag ju att bara för att jag var där och gjorde provet så är det ju såklart något fel. En konspiration om Mikaela, dom vet nåt, det är nåt fel. Varför hände det annars just nu? Och hur mycket har då inte hunnit hända på 26 år.....
Om en månad vet vi!

Less

Min äldsta son, 2½ år, har precis myntat ett nytt uttrycka här hemma. Vi hade lite mat-tjafs vid pannkaksmiddagen idag och Wille får efter ett tag nog och utbrister, och jag citerar; Nu är jag less på dig mamma! Jaha, den enda som alltid stått på min sida är redan nu less, efter bara början på livet. Å andra sidan, tro fan att han är less, jag är ju den enda som han har chansen att ledsna på.....

Tina, du blir bara vettigare och vettigare

Ont, det gör ont.....

.....det gör så jävla ont!!!!! Jag har fått mjölkstockning! Oj, stackars dig tänker nu ni som är född med det som skiljer flickor från pojkar och ni som aldrig har ammat. Åh fan, tjejen behöver stöd och uppmuntran tänker ni som råkat ut för denna värdelösa åkomma. Och till vilken anledning då? för att Linus ska kunna äta sin måltid bara för att fem minuter senare kräkas upp kalaset! Jag hoppas verkligen att han tycker det är gott....!
Jag har ont och jag är ledsen, hjälp mig, detta stod aldrig i bruksanvisningen!

Karriären på glid

Jag vaknade idag med ont i vänsterhanden, har antagligen sovit galet på nåt sätt och egentligen är väl detta skit samma OM det inte var för min skidsatsning. Hur ska det gå med resten av säsongen?
Jag ska dela med mig av detta till kvällstidningarna, kan redan se rubriken framför mig "Lovande skidamatör skadad, vinterns träning i fara!"
Kan Fredriksson vara skidstjärna så kan väl jag vara lovande...... ja minst!


Nykär

Jag tror jag har gått och blivit lite småförälskad. Det har som växt fram lite över sommaren men det var först häromkvällen som jag förstod att detta är på riktigt, inte nåt litet ytligt tycka-om-tänk. Nej detta är över dessa gränser. Herregud,  jag tycker ju inte ens karln är snygg, eller tyckte, nu när kärleken har växt fram så måste jag ju tycka att det är lite snyggt, men framför allt så är det äkta känslor detta handlar om... Min nya kärlek.....Kid Rock!
Med den fantastiska sommardängan All summer long så smög han sig in i mitt hjärta och började, skulle det visa sig, bygga ett litet bo där. Och för varje gång jag hörde denna låt så växte sig kärleken starkare för att för några dagar sedan nästan explodera! Jag hittade av en slump min favorit-promenad-sång (Picture) på mitt nya hak Youtube, och vem är det då som ligger bakom denna fina duett månne tro.....Kid Rock! (tillsammans med Sherley Crowe) och kärleken stegrade. Några minuter senare kommer jag på att jag har ju sett denna man på Ellen Show, sjungandes på en lugn och fin sång som jag tror hette Amen. Och jag börjar förstå att detta är ju en mjukis, en riktig dela-soffan-med-kille, en gentleman. Vet inte om jag hade några tankar om denna man innan, men om jag hade det så innehöll de säkert inte några tankar om droger, fängelse, bröllop-och-skilsmässa-inom-en-vecka (i kallingarna), misshandel osv. Nä, det här förstår vi ju alla är en känslig man, möjligen en missförstådd man. Och jag tror, att om han och jag träffades här på hemmaplan så skulle mitt liv nog ha tagit en helt ny vändning...... allt skulle nog klaffa! Kid Larsson, Mikaela Rock..jaja det ger sig när stunden är inne....men kläderna på, det blir det!

HP Burman, den store!

Gårdagskvällen vart som den vart.... Lite vad man kan förvänta sig då halva familjen Larsson var ute, endast pappa Staffan som inte var med.  Mamma vart, som vanligt, förfärad över saker hennes döttrar gjorde eller sade. Jossan skällde ut en kille som jag stod och pratade med och gick och hämtade B för att visa att jag minsann var upptagen. Sen passade hon på att skrika lite på några andra också på diverse olika grunder??? Carro vart nedslagen av en äldre kärring som vart utslängd efter incidenten. Hon lyckade dock ta sig in igen och när Carro sa till vakterna att det var hon så sa kärringen, och jag citerar "vill du ha mer stryk eller? " Har fortfarande inte riktigt fått klarhet i vad som startade det hela.  Jossan avslutade kvällen med att gråta på ett bord för hon trodde att jag och B skulle flytta ifrån varandra.....

Harrda ku harrda geit förstod jag mig inte riktigt på, för mig så var det bara en stor show signerad HP Burman! De andra gubbarna kändes mer som utfyllnad än att de utgjorde ett band tillsammans. Jag vet att det inte är alltför många som delar mitt tycke om HP Burmans storhet, men jag förstår inte varför! Visst han kanske är en av de fetaste som fortfarande klarar av att gå och ja han kanske är konstant onykter, han har knappt ork att prata eller sjunga mer än en mening utan att behöva hämta andan och förvåningen är total över att han ens fortfarande lever. Men vad gör det för en sån karl!

Storheten själv

När kvällen börjar närma sig slutet och jag står och förfäras över att HP Burman står rakt framför mig och jag inte fått höra det vackraste som någonsin gjorts, då kan jag inte hålla igen klaffen och jag hör mig själv skrika efter Jamtandstaus. Och det är här som hans storhet kommer in, för vem kan inte skriva en sådan låt utan att geniförklaras?! Jamtlandstaus är och förblir det vackraste som getts till världen. Det är inte ens så att man bör tänka bort hur sångaren ser ut för att det ska låta bättre, utan han är ju geniet som SKA ses med denna magiska poesi, fet, full, ful, svettig, äcklig, spelar ingen roll, det är HP, han är ursäktad!

Gitarren åkte fram och vad betydde det.......

Givetvis väntade ju han bara på att få höra det magiska ordet, för knappt hade jag uttalat det förrän han gladeligen delade med sig av sin storhet. Så där stod jag, tårögd och rörd för att han sjöng för mig, om mig. Jag vet, men jag vill gärna tro att denna poesi handlar om mig, just mig!
För er som inte har hört denna magnifika strof, varsågoda; http://www.youtube.com/watch?v=162SbR6_pGc

Sen avslutades kvällen med lite Treocomp. Bra killar som fick en otacksam uppgift att spela efter föregående under.

Delar av Treocomp, Willes gudfar Magnus till höger

Tack HP Burman för ännu ett moment!

Inför kvällen

Nu är jag glad, jag har varit och shoppat. Ingen storshopping men ändå, det är det lilla som gör det numera. Ett par jeans till moi och ett par fårskinnstofflor till Wille för att överleva sitt hems kalla golv.
Jag och B ska ju ut ikväll, Harrda ku harrda geit på Marité. Vet egentligen inte nåt alls om dessa män förutom att jag hörde att den fantastiske HP Burman var med på tiden det begav sig, och det var väl allt som behövdes för att jag skulle hänga på. Så ovärderliga Fammo Saga kommer och är med pojkarna medans jag och B tar kvällen ledig.
Här kommer även jeansen in i bilden, när man bara är hemma jämt, som jag, så är det ett glädjerus att få "gå på lokal" som Frida skulle ha uttryckt det, på krogen för oss andra! Men då uppstår ju även problemet att jag ju inte har några kläder för detta ändmål, och en bra ursäkt för att köpa ett par jeans har helt naturligt infunnit sig.

Ny människa...

Gårdagens SPA var härligt. Första gången jag var på SPA kliniken. Möttes i receptionen av en inte otrevlig flicka, Tycker dock att det kan vara lite mer än "inte otrevligt" då man har ett jobb där man ska få folk att känna sig välkommna där de ska tillbringa en hel dag. Och då kan man väl åtminstonde säga välkommen! Och när man går runt och plockar lite disk och fyller på fruktskålen kan man väl bjussa på ett litet leende... Och man kanske inte behöver börja städa poolen och stänga av bastun en timme innan stängning och se besvärad ut när jag kommer och ber om att få igång bastun igen för stället är ju faktiskt fortfarande är öppet och det finns gäster kvar.... men hon var ju inte otrevlig.
Nån som däremot var mycket trevlig och gjorde det mesta rätt var rara Ringmor.Hon hade gjort ett mysigt bubbligt kurbad som efter en paus avslutades med en fantastiska massage. Bestämde mig då och där att jag minsann ska börja gå på massage.

        
Mammi och Jossan                       Uppfriskande kurbad

         
    Bubbelbad inne och ute                                               Tack för en konondag!

En lugn och skön dag, tack mamma och Jossan! Och Carro...big mistake!!!

Jag och Lotta hade planerat ridning idag men -26 grader satte käppar i våra hjul....
Nu blir det chokladbolls-bak med en stugsittande Wille....

That´s the life of a housewife.....

Rockstjärnor tjänar också bra!

http://www.youtube.com/watch?v=1tTgKrJBkfE

Ännu engång.....tillbaka!

Ok, nu har Hannah rytit till så det är väl bäst att man uppdaterar nu då (läs kommentar) Egentligen är hon bara avundsjuk och vill inte mötas av vilken flitig och fit skidare jag är varje gång hon hoppas på nyheter från Larsson. Så DÄRFÖR så tänker jag inte säga att jag har åkt en massa skidor sedan sist, som inte har något att göra med att latsidan har varit framme litegrann. Det är så skönt, jag börjar äntligen känna igen mig själv!!!!

Krokomsbon var in till stan och shoppade igår. Lämnade Wille hos Carro och co och tog Linus med. Jeans, tröja och strumpor till Wille, underkläder och pyjamas till mig själv. Sen möte med B och en middag ute innan Wille skulle hämtas.

Nu sitter jag bara och glor in klockan, jag ska snart på SPA!!!! Yippie, en hel dag utan att behöva bry sig om nån annan, bada bubbel, bada kurbad och massage mm! Fick blicken som idiot när jag undrade om det fanns vin på SPA, det var ju tydligen klart att man inte får dricka på SPA, det tycker jag är en jättebra ide att kunna sitta i en varm pool och varva ner med ett glas. Fram för alkohos-SPA, det tycker jag.....

Pojkarna har haft sina egna SPAn här hemma;
Jag får be att återkomma med SPA uppdtatering. Och alla fina läsare jag har, GOD FORTSÄTTNING PÅ ER!!!!!!

That´s the life of a housewife......
RSS 2.0