Utrensningar

Igår kväll på gymet slog det mig att jag skulle hem och rensa garderoben. Tänkte att jag kunde göra det en timme och sen hänga med Herr B. Efter drygt tre timmar kände jag mig ganska klar med det jag startat, och tiden att hänga med Herr B var bara att glömma eftersom klockan var typ tolv. Fasiken vad kläder jag aldrig använder, och vad mycket "nytt" jag hittat.
Och för en som har sjukligt svårt att slänga  eller göra mig av med saker så är jag ändå nöjd med att ha åstadkomit en stor slänghög och tre kassar som jag ska donera till grannen. Jag känner friiid.
 
Med den lyckade rensningen i färskt minne så drog jag imorse igång rensning av pojkarnas sänglådor som knappt gick att öppna för alla grejer. Willes gick ganske bra, slängde faktiskt en hel del rat utan tjafs. Det var bara den gamla sockvadds-pinnen från Turkiet som han vägrade slänga... Man slänger inte minnen.
Linus gick också bra så länge han kollade bort, och innan Beppe drog ut Linus nattvatten-mugg över sängbordet och I lådan med alla grejer. Men det var nån minut innan han sket ner sig och sina kläder.
Och det är då man måste börja prioritera, ska man ta reda på vattenbadet som dränker böcker och papper, rädda bebisen från hans bajs som omger hans rumpa och ben, börja torka upp vattnet eller ska man kanske stänga dörren, gå därifrån och invänta pappan.....
Mmmm, många viktiga beslut att ta ser ni ju...
Donationskläderna. Ungen som skymtas behåller jag!

Hann och Jörgen

Grattis till våra vänner Hanna och Jörgen som firar deras första bröllopsdag idag.
Vettesjutton hur det känns därför att.... ja, jag gör bara inte det, men gissar på att det är tok-coolt....
 
Och bara för att jag är jordens största ego så måste ju detta handla lite mig själv också... Den kvällen satt jag nykter i ett bröllopshörn med ett gäng rikliga förvärkar. Trodde det var dags. Tog två veckor till....
Men ett jättefin kväll var det som vi är jätte-glada att vi fick fira med er!

Ensamma på gymmet

 
Gymsession med Mickan! #fristilen  http://instagr.am/p/RYPiE1gTkt/

Hej och Hejdå!

Jag och Pella har varit på brandstation i Östersund på Testledarutbildning hela dan. Nu hemma på lite snabbmiddag. Sen måndagsövning och efter det gymet med Sophie. En helt vanlig, lite mer späckad, måndag!
Todiloooo

Wille ropar...

- PAPPAAA, är din dator vattentät?
 
Hur kul är det att höra? Egentligen...

1a rundan klar

Första lagret lagt på mitt Åbäke-projekt. Det går framåt, bara jävligt långsamt.....
 

Beppe säger GodNatt !!!

Resultatet av X-factor

 
 

Linus är mé

Eftersom Linus sedan inatt har legat på en 39-38,5 graders feber så har han också vilat mycket idag. Detta innebär en kvällspigg grabb som för första gången har fått vara med mig och Wille på en X-factor-myskväll.
Så mysigt att jag skulle vilja ha me han varje fredag... Synd bara att jag är FÖR medveten om hur trötta hans lördagar skulle vara....

TackTackTack

Imorse när vi precis hade kommit ner till köket så ringer det på dörren och mammi, Carro och Saga stövlar in med tårta och presenter. Tokmysigt. Sen tog Carro med sig grabbarna till skola och dagis innan hon gick och la sig med Beppe. Så jag och Sophie fick träna heeelt ensamna idag och Beppe slapp en dag på gymmet.
Tack älskade kärlek, för jag gissar att det är Herr B som ligger bakom överraskningen....
Och tack snälla ni andra  för fina presenter.
 
 

Snart inte 29 ½ längre...

Jag frågade grabbarna om de skulle komma och väcka och sjunga för mig i morgonbitti. Det skulle dom, fast det dök upp ett problem för Linus;
L- Mamma, jag kan ju inte baka en tårta
M- Nej men det gör inget, ni kan väl bara sjunga och ge mig en puss och kram så blir jag världens gladaste
L- Ja för jag tror nog inte att Wille kan baka en tårta själv heller...
W- Men mamma, vi kan ge dig en gomacka, vilket pålägg vill du ha?
 
Mina goaste ungar! Men inte sjutton är dom uppe före mig imorgon inte...

Herr B vs. Sophie

Egentligen undrar jag om jag verkligen behöver Herr B... Jag har ju haft Sophie här sedan Herr B åkte, förutom nätterna då hon har lämnat skeppet, (nåt om att träffa sin Danne också...) och det har ju fungerat mer än fint.
Vill han stanna i Umeå så kan han ju faktiskt få göra det, vi reder oss ju ganska bra här hemma....

Sådärja

Grabbarna avlämnade och den stora kärleken ligger på operationsbordet. Jag och Sophie dricker morgonkaffe och laddar för gymet.
En onsdagsmorgon i livet!

Förmiddagsgym

Idag har Beppe och Sophie stiftat bekantskap. Eftersom passen med Sophie tar nån timme längre än när jag tränar ensam så hann Beppe vakna och vara med oss ett tag. Hur säger man utan att låta skrytsam att man har den mest okomplicerade ungen att ha med överallt...? Han är liksom bara med och skrattar och har det gott. Verkar nöjd med livet liksom...

Emsam

Då har Herr B, som vi säger, left the building. Umeå i landstingets händer och förhoppningsvis får vi tillbaka han på torsdagkväll.
Så då var det bara jag och huliganerna och Beppe och katten kvar då. Vad ska vi hitta på närmsta dygnen tro.... prova mammans tålamod kanske?
Kan nog tänkas att det blir så.....

Nytt intåg i mitt liv... Sophie!

Idag gjorde jag och "hårdtränande tjejen" (hon som frågade mig om tävling) våran träningsdebut tillsammans.
Den tog tre timmar!
Ni vet hur man ibland bara "hittar hem"... Det har jag gjort idag. Med Sophie. Det är som att jag har hängt med en till av mig själv. Vi har samma intressen, vi har skrattat åt samma saker, tränat lika hårt, utbytt träningserfarenheter och vi har samma syn på träning. Vi har tillochmed lika små pink-blåsor.
OCH... Sophie jobbar som lastbilchaffis. Jag håller på att ta C-körkort (lastbil). Typ samma lika....
 
Imorgon kör vi igen! Jag och min nya vän!

Tufft idag...

Detta åbäke har delat dagens uppmärksamhet med mensvärk deluxe. Värken har halvt tagit kål på mig och resterande halva har åbäket stått för. Denna ska bli vit. Och att bli vit går inte riktigt av sig själv vill jag lova. Det ska slipas, några hyllplan ska lagas sen ska det målas en j**la massa gånger, grunda och sen på riktigt. Men mest jävligt och jobbigt och slitigt är sliperiet....
Sen dog jag i soffan, pärlade med grabbarna, ställde in gymbesöket och satsade på ett glas rött istället.
Och just där är vi nu, vid ett glas rött i soffan. Och här tippar jag på att jag blir kvar. Oklart hur länge, men minst tills jag går och lägger mig iaf.....

Limpan nattar Fisen

Ännu mer snart...

Nu har vi tillbringat förmiddagen hos en kompis från dagis och ätit lunch. Bara ett tag kvar nu!

Snart så...

Nu har nedräkningen börjat tills jag får lämna över barn och ansvar till Herr B, och sen gå till ett dukat resturangbord, ta en barrunda och andas ut en gång eller två.
Phuuuuuu

Väl tajmad unge

Det här med att Beppe väntar med att skita tills det att Herr B har kommit hem. DET tycker jag är bra!

Det är mycket längtan nu

Jag och flickorna har precis suttit och småskissat lite på planerna för våran Stockholmsweekend om några veckor. Weehieee vad jag längtar.
Nästan lika mycket som jag längtar till after worken med mammi på fredag, bordet står bokat! Det är mycket skoj nu.
 
För att inte tala om vad som kanske händer i januari...:)

När katterna är borta.....

Den här lille pojkens storebröder hade länge och väl funderat på att göra sin bebis-bror väldigt illa om de såg vad han gjorde med deras Lego-byggen. Tur dom inte ser detta. Och tur att dom nog aldrig skulle göra honom väldigt illa.....

VI VILL UT !!!!!!

Varken Blixten eller Beppe verkar vilja vara hemma längre... Undrar vad dom ska göra om dom tar sig ut? En av dom lär ju inte kunna ta sig speciellt långt om dom nu lyckas med utbrytningen.

Att göra Mickan glad

Jag har lagt märke till en ny tjej på gymmet. Anledningen till att jag har lagt märke till henne är för att hon tränar så förbannat hårt och intensivt när hon är där, the Mickan style. Idag var hårdtränande tjejen där igen. Och innan hon skulle åka så kommer hon fram till mig och frågar; - Ursäkta men jag måste bara fråga om ska du tävla?
Nästan så jag undrar om hon behövde låna lite cash. Jag, som kämpar som en häst för att komma tillbaka till toppformen jag var i innan en viss liten Beppe kom och totalförstörde min lilla kropp. Utan att egentligen tycka att det händer saker. Jag svävar liksom fortfarande på moln.... This girl made my day!
Så här toookigt glaaad vart jag...
Och så här mycket svävar jag på mina små moln...
 
 

Produktivitet

Idag har jag satt på vinterdäcken, inte mer än rätt att jag får utnyttja sjuka Herr B till att ta ungarna så jag kommer iväg på ett eftermiddgasgympass. Så det så!

Bolibompa

För er äldres skull ska jag ge en förklaring till bolibompa.
Det är ett barnprogram på Barnkanalen (nummer 14 på våran TV). Dom har olika programledare med namn som Jonas, Farzad, Lovisa, Yanko, Nina och Markus. Dessa programledare har vanligtvis sina "egna" kvällar i veckan men leker även tillsammmans. Dom visar barnen olika serier, vanligtvis ca. 5-15 minuter långa men finns även de som är 30 min. I barnamunnar kallas programmet även för "Bolli".
Jag skulle tro att detta är litegrann som Vilse i pannkakan var för er äldre (om jag har fattat det rätt).
På Bolibompa så har dom iaf nåt som dom kallar för Bolibompa-namnsdag. Där har två namn namnsdag varje dag, utländska namn och namn som inte platsar på den "vanliga" namnsdagslistan. Och idag var det Beppes tur att ha Bolibompa-namnsdag!
COOLT!!!!!!!

Dönickarna

Ingen, och då menar jag INGEN har gjort många knop i denna familj idag. Men det har liksom gått bra ändå....
 

Finsovarna

Såhär slocknade ungarna hos Hans och Therese igår. Det är till att hitta sköna positioner......
 

Motivation

Grannarna hade köpt en ny soffa idag och Hans kom för att roffa åt sig Herr B som bärhjälp. Just då låg han och sussade med Beppe men jag var nygymmad och tillgänglig så jag sa att jag kunde hjälpa honom. Nej det trodde han inte att jag kunde, det var en väldigt tung soffa. Men exakt hur tung kan en soffa vara? Knappast tyngre än att styrke-Mickan klarar´t va... Men jo tyckte Hans, den var VÄLDIGT tung.
Vid det här läget så gick det inte på nåt sätt att bli fri mig, nu var jag ju tvungen att få visa att jag klarar en soffa lika bra som Herr B. Så jag tog rygg och vi fick smärtfritt in soffan från släpvagnen och in till huset.
Väl inne står vi och dividerar hur vi på bästa sätt ska bära upp den i trappan (för den var tung och otymplig) Och när vi kollar olika vinklar och grepp så lägger sig husets son i projektet med orden; Är det inte bättre att Herr B gör det där?!
Men ojojoj, det var längesen jag var så överdjävligt motiverad som där och då. Och det var längesen det manliga släktet stod så lågt i kurs....
 
Om soffan kom upp?
Yes it did! And may I say, in a fine way....

AC/DC

Han är bra på att välja sina offer. Han tar den som inte kan protestera, som inte fattar vad han blir utsatt för och som gläds bara nån pratar med honom. Jag snackar om Herr B och Beppe.
Nu har han (den store) använt den stackars lillen som utklädningsdocka. Det ser förjäkla tråkigt ut på en sån söt unge....
Men inte nog med det, sen gav han sig på de två andra lite större, så nu ligger dom alla i sängen och kör AC/DC-maraton.
 
Är det konstigt att jag drar till gymmet nu....?!
 
 

Myskväll

Mammi och Carro kom hit med sushi i eftermiddags och drog nyss. Tokmysigt. Och vanan trogen så drog jag och Carro fram mammas jobbväskor och började "sno på oss" godsaker. Hon jobbar som säljare åt ett stort företag som jobbar med makeup och kroppsvård, så att roa sig med grejerna i dom väskorna är inga större problem......

Linus igår;

- Mamma får jag ta den här läppsmörjan? (med bubbelgum-smak)
- Ja det är ju din så varsågod
- Åh, bra
Linus öppnar locket, ser förtvivlad ut och säger;
- Meeen, det är ju redan nån som har ätit upp den.....
 

Helgplaner

Nu har jag en after work inbokad med mammi nästa helg och flygbiljetten bokad till stockholm om en månad med Miel, Frida och Veronica. Kan bli en rad bra helger framöver känner jag lite spontant.
Kanske dags att kläcka dessa helgplaner för Herr B snart bara....tror jag möjligvis att det är!

11-11-11...

...var för precis för 11 månader sedan. Vilket i sin tur innebär att idag blir min älskade Lillfisen 11 månader. Grattis gosis!!!

Vi tog en vila

Jag och Beppe ställde in dagens förmiddagsgym för lite vila. Det är till att vara lat...
Och nu ska vi till Maria och Lycke så nån eftermiddagschans blir det inte heller. Får hoppas att kidsen ber om en ny promenadrunda efter skolan idag.  Och hoppas att jag kommer iväg till gymmet efter mötet ikväll. Om det inte är nåt helt sjukt bra på TVn.
 
Ojojoj vad den där förmiddagsvilan ställde till det idag!

Beauty

Jag tycker om min utsikt från mitt lilla hus jag...

 

Ute i solen

Krokom har fått ett nytt promenadstråk runt Krokomsviken, och imorse frågade grabbarna om vi kunde gå runt efter dagis och skola. Och vem är jag och breröva min att säga nej till det....
 

Missen

Herr B har varit och shoppat kläder till Beppe. Kan nån snälla mig en j*vel om jag någonsin ber honom shoppa kläder igen.....

Pannkakor på Sandö

Idag hade dagis planeringsdag så Linus var hemma med mig och Beppe. Då ska man ju gärna ha kul under dagen så jag frågade Linus vad han ville göra för roligt idag...
-Åka till Sandö och äta pannkakor!
 
Jag TROR att anledningen till detta är att Linus har fått nys om att man får glass isf grädde på Sandö, nåt som jag var helt förkrossad över när det var pannkaksdag. Pannkakor utan grädde... hur tänkte dom där egentligen?
Linus däremot, han såg bara en guldgruva...
 

Lillfisen

Min lillfis är grym på att hjälpa mig i köket....
 
 
...och han är grym på att äta på ett renligt, perfekt och civiliserat sätt.
En riktig liten toppen-fis!

Kanelbullens dag!

Så idag har jag stått i köket hela dan och bakat bullar.
Eller så var det på ICA som jag köpte dom. Jag minns inte så noga......

Han är ju glad ialla fall.....

Hur kul är det att vakna mitt i natta och möta denna hära..;
Han skrattar, jollrar och är allmänt jättevaken. Mitt i natten.

It´s magic

Har aldrig haft så lite tid som imorse på oss (jag och grabbarna försov oss). Och har aldrig varit i så god tid till skolan som imorse.
Snacka om magi!

Mickan goes to Sundsvall

Titti ringde idag och frågade om jag kunde åka till Sundsvall och jobba i helgen. Grand var lite kort om folk.
Så med lite pusslande och trixande så drar Mickan sin kos till kollegorna i Sundsvall för en helg. Så är det med det!
 
 

ÄNTLIGEN...

 ...ska jag återuppta bekantskapen med mitt kära gym. Gymmet på Sandö var det absolut inget fel på men som jag längtat efter mitt kära Fristilen i Krokom de sista två veckorna....
Och nu ska vi änligen få återförenas.
Det var ju här som Beppe först lärde sig lyfta skrot, en speciell plats för honom också....
RSS 2.0