Jorunn

.....och vad hände igår när jag hade gnällt på den blå/vita himmelen..?! Det vart klarblå igen!!! Och på Willes dagis var det föräldrafika så där satt vi och fikade i solen innan vi gick hem och lekte i solen.... Just nu tycker jag om solen!

Nu blir det bil igen, ska hämta Wille och åka in till stan och träffa Miel, kanske ta en premiär-mjukglass...

För övrigt har jag suttit i telefonen med syster Jorunn på sjukvårdsrådgivningen. Jag tyckte om syster Jorunn.
Samtalet handlade om solskydd och barn. Och jo, detta är en fråga som jag skulle kunna ta med apoteket, och jo, jag har gjort det. Detta resulterade dessvärre i att jag stormade ut från apoteket sedan kärringen där betett sig som en äkta gammal.... ja, surkärring! Mer om det en annan gång.
Ialla fall så berättade jag för Jorunn varför jag ringde henne, för att det var lite problem med kärringarna på apoteket. Vad sa syster Jorunn då?! "Ja du, jag förstår vad du menar, de är verkligen ett släkte för sig de där apotekarna!"

Tummen upp för syster Jorunn!!!!!!!

Minneslucka

Sådär ja, nu har vi hunnit äta, lekt, gjort diverse behov, vattnat halvdöda blommor och bestämt date med Miel imorgon. Nu ska bara hämtas Wille på dagis, leka, äta, klippa hans hår (om jag kommer på en hyfsad dribbling som han går på), laga mat och äta. Sen ska vi in i bilen igen..... Travet nästa!

Faktiskt så hade jag tänkt få lite sol på skinnet under dagen också, det var ju sån strålande sol och helblå himmel imorse när jag var ute och sprang. Men den helblå himmlen är numera blå/vit så..... bättre lycka imorgon kanske.

Förresten så har Wille blivit jättebra kompis med Axel och Leopold, två pojkar som nyss började på Willes dagis. Imorse stötte jag på Axels mamma och hon påpekade att vi hade gått på samma "mamma-gympa" när Wille och Axel var nån månad gamla. Nu undrar jag; Är jag galen, tokig, otrevlig eller knäpp. ELLER, är jag bara en person som folk kommer ihåg. ELLER, är Axels mamma bara smygkär i mig?
Det var ju snart 3 år sedan, HUR KOMMER HON IHÅG, vi pratade ju inte ens med varandra.... ELLER?!

Bilen, min vän!

Ibland kommer jag på mig själv med att fundera över var vi egentligen bor..... Den här veckan tex, har vi inte varit hemma många sekunder, det har varit tider som ska passas,  wille-aktiviteter att följa och ärenden att fixa. Tyvärr går inte alla ärenden att göra här i Krokom, här i metropolen finns nästan allt men trot eller ej.... vissa saker får man packa in
boskapet i bilen för att fixa. Och det har jag gjort många gånger nu. Och det är ju inte bara ungarna, det är allt som hör till också, även för den kortaste tripp så ska allt med, för tänk om.......
I vilket fall så tycker jag om dessa bilfärder, det är nåt magiskt över att barnen sitter i sina egna världar och jag får bara vara ett tag till lite musik som man faktiskt kan höra... det finns inga barn som överröstar den just då. Bilfärder är mitt nöje just nu!

Plötsligt så händer det

Wille väntar och väntar just nu på att få gå till tandläkaren. Han vet att det är på G för hans kompis Emil fick gå när han fyllde 3 och Wille är ju snart där också.
Så idag, när Wille svarde i telefonen så var det hans tandsköterska som ringde och ville att han skulle komma. Först fick hon iof höra om att Wille var i stallet igår och red på Tekla, men efter att han hade hunnit gå igenom hästarna för henne så fick jag ta över och fixa en tid....
Så nu har han sin första tid hos tandläkaren bokad... Yippie!!!  Grattis Wille!

Ny vecka

Måndag och åhh vad kul att vardagen är här igen!!!
Jag och grabbsen ska fira att det efter en solskenshelg har börjat att regna så smått med att gå till Kongroa och leka av oss den överskottsenergi vi samlat på oss under helgen.
Förresten känns det alldeles perfekt att det regnar just nu när vi har 6 kubik med björkved som väntar på att få komma in i vedbon..... OÖVERTÄCKT!!!

Såg förresten en hemsk syn igår när vi var ute och red i skogen. Helt plötsligt så ser vi framför oss en älgbebis som ligger helt död brevid en stig....huvva. Rena rama mumskalaset kan detta bli för Aspås-björnen om han hittar dit... eller NÄR! Jag själv avslutar härmed mina turer på just den skogsrundan.....

Annars så är jag mest avis på min granne Kristina som igår kom hem från en New York-semester. Ska förhöra mig om den när hon har hunnit komma tillbaka till verkligheten.....

Ska till tandis-Britt idag. Ännu mer huvva! Har redan ont i magen. Tack gode gud för min världen bästa Britt som gör hela skräckupplevelsen någorlunda överlevnadsbar iaf..... Det är inte alla som har världens bästa tandläkare inte....

Bort mycket

Kanppt varit hemma de sista två dagarna, än mindre suttit vid datorn.
Igår vart jag överraskad av en barnvaktande farmor som kom, så jag fick åka in till stan med B och äta och dricka gott och träffa folk. Jag har en fin vän jag!

Idag har vi häng ute i det obeskrivligt vackra vädret och är nu på väg till Sundings för en mysig sushikväll. Det blir en skön promenad i solen till Dvärsätt där de bor.


Just det ja.... jag fick sovmorgon till 12.00 idag..... LYYYYYX !

FOUND

Nu är min förjetong om Försvunne Jimmy över. Jimmy har hittats och är väldigt död.
Det är skrämmande att det är så här världen funkar. Man ska ju vara glad om man bara läser om ett mord om dagen numera.... Fan ta Jimmys mördare och alla andra stackars satar...

I och med denna följetong så kan jag ju  numera titulera mig siare. Den riktiga "siaren" hade ju tokfel när han öppnade brödtuggaren om när Jimmy skulle hittas.
Jag däremot, jag sa den 12 mars, att inom två månader ska Jimmy hittas. Och simsalabim, "inom två månader" har nu förflutit. 1½ för att vara lite mer precis.

/Mikaela Larsson, Siare.

Problem solved

Nu är jag hemma och nyduschad efter en fantastisk tur i skogen. Kvällsolen sken tills den gick ner, och varmt och skönt utan vindar..... en helt fantastisk kväll att sticka ut på en mysig ridtur.

Just nu sitter jag faktiskt vid den bärbara igen.... It´s a miracle, it´s working!
Vet inte om jag borde skriva det jag nu ska göra, men jag gör det ialla fall.
Uppenbarligen så var våran dator aldrig paj. B hade den igång när jag kom hem och förklarade vänligt vad problemet var.... den var utan ström!
Och tro nu inte att jag är helt slutkörd i knoppen, det är väl klart som fan att jag kollade kontakten. OCH DEN VAR I.... i båda hålen!
Så slutsatsen är att det tydligen var fel på vårat kontaktuttag idag som helt enkelt löste sig under kvällen....

GOD NATT

Förbannade skitunge.....

...jag vet, man får inte säga så men orden var såååå nära att ramla ur min mun idag.
Jag hade inte gjort någon illa, allt jag skulle göra var att hämta Wille på dagis. Alla barnen var ute och lekte när jag fick en kram av Wille och några andra barn stod brevid och lekte med hinkar med vatten. Och eftersom vattnet de lekte med var det som samlas i vattenpölar så vet vi alla att det är ganska skitigt vatten just nu, inte riktigt lika rent som kranvatten precis....
Och helt plötsligt när kramen är slut så ser jag i ögonvrån att grabben håller på att tappa sin hink. Tyvärr rinner och splaschar vatten FORT så jag hann aldrig springa ifrån duchen som omfamnade mig, Wille och vagnen med Linus i. Så där stod vi med en massa stänk över allt som tillhörde familjen Larsson, inklusive medlemmarna.... AV VÄLDIGT ORENT VATTEN!!!!!

Är det VM på G????

Finns det nåt som känns mer avlägset just nu än....... HOCKEY VM?!
Det är inte så att jag inte gillar hockey, för det gör jag....mycket! (Förutsätter förstås att det inte är kärring-hockey det handlar om).
Men när solen skiner för fullt, snön är borta, Elitserien är över sedan länge, Allsvenskan är igång, vintern är definitivt över och sommaren börjar verkligen närma sig..... DÅ! då kör man igång med Hockey VM..... Hur tänker ni där???

Ett tips till pamparna.... Om ni vill göra detta ännu mer ointressant varför inte lägga det i Juni istället och varför inte klämma in två VM per år, ett innan säsong och ett efter säsong. Då kommer definitivt publiken att svika ordentligt och en anledning att rädda publik-hockey uppenbara sig.
OCH DÅ..... kanske man kan se över fenomenet Hocky VM och göra det till en festlig grej som inte återkommer vartevig år och som kännns lika upplyftande som att kratta bort de löv som blev kvar efter höstrensningen.....
Då kommer vi tillbaka och Hockeyn kan få tillbaka sin status som en av världens bästa sporter, med ett VM som publiken har fått längta och sukta över och som kommer att firas till max de året det äntligen är här.....

Rädda Hockey VM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dålig dag???

Dagen började helt åt skogen när jag insåg att datorn har kajkat ihop totalt. Idag skulle den inte ens gå att sätta på!!!!
Så jag sitter nu här med en gamla hederliga datorn, sån som inte går att flytta, som står där den står..... Och den funkar minsann, trots att ingen rört den på evigheter..... Kanske man ska hålla sig till de gamla beprövade sakerna!

Ikväll ska jag minsann fly hemmet för en härlig ridtur med Lotta. Jag har inte alls hållt igång ridningen som jag borde de sista månaderna men nu ska jag minsann skärpa mig ordentligt.... Med början ikväll.

Nu ska jag ta tag i och göra denna dag till en BRA dag!

Susan Boyle

Såg klippet med Susan Boyle, Paul Potts-fenomenet ni vet?! Och jag är övertygad om att jag inte är den enda som har funderat om inte vi tittare är lurade, om det inte är en "riktig" sångerska som gjort en ordentlig makeover för att se om Simon Cowell är mänsklig nog att gråta.....
Men den största anledningen till att jag funderar över detta är hennes gång!
Kvinnan är 48 år, bor med sin mamma som hon tar hand om, har aldrig blivit kysst och älskar sin katt mest av allt i hela världen. Låter detta som en kvinna som sminkar sig, klär upp sig, har koll på modet och framför allt.... låter detta som en kvinna som brukar trippa omkring på skor med deci-klack???
Susan Boyle hade vid framträdandet deci-klackar, och hon klarade konststycket att vandra galant i dessa. För bra för en kvinna med hennes liv och intressen.... Detta är ett stycke konst som många 25-åringar med friska kroppar inte klarar av utan att se ut som en skadad fyllekärring.....


Susan Boyle, vem är du?

Gammal vänskap....

Fick precis ett väldigt oväntat samtal från familjen som köpte mitt halvgalna varnblod för några år sedan. Några papper som aldrig kom med vid transporten ner till södra sverige och som hon nu skulle behöva, föranledde samtalet.
Det roliga med detta samtal är att det varade i 45 minuter och handlade givetvis om hästen till att börja med, men innan vi lade på så hann nog det mesta i livet avklaras. roligt med såna människor som man kan snacka med som om man aldrig gjort annat..... Mailadresser utbyttes också och bilder på hästen skulle skickas. Kul!

Roligt att höra att hästen mår bra och är lite "friskare" än han var här. Allt som behövdes för denna herren var nog att komma ifrån travbanan. Nu bor han på en gård och rids och gosas med av hela familjen.


Men å andra sidan... vem skulle inte bli friskare av att komma ifrån travet.....

Igång igen....ett tag

Åkte på skavsår igår när jag var ute på en långis i nya skor, vilket resulterade i att min löpning idag grusades.
Jag har nu bestämt mig för att ge blanka fan i min onda hals och börja röra på mig igen, ont eller inte. Och vem vet, kanske är det detta som behövs för att bli frisk igen. Och om det blir värre så ska jag med glädje ligga i soffan och tycka synd om mig själv när B får vara hemma och slava för mig.....
Så det här känns som en win-win-situation!

Linus har förresten äntligen, efter snart 9 månader, börjat visa tecken på en tand som är på väg upp. Välkommen tandis!

Hur ska denna lilla man se ut med tänder...? Svårt att tänka sig....

Nya framsteg... och några bakåt!

Då var den jungfruturen gjord..... min rullskidkarriär äro igång!
Fast karriär och karriär skulle jag väl inte kalla det, mer som ett friskt försök att inte förvälla. Kanske lite så som Fredriksson borde se på sina år i spåren....
Jag började igår med att prova att stå på "skidorna". Vet inte varför men helt plötsligt så var halva grannskapet samlat. Till och med brandmanna-Magnus som är nykär och därmed halv-borta från jordelivet var där.... Kan kanske bero på ett vad som pågår bakom  min rygg om när Mikaela kommer hem med trasiga ben i kroppen..... Jag vet inte!

I vilket fall så klarade jag av en timmes rullskidåkning utan blåmärken eller trasiga ben idag och det är jag lite nöjd med må jag sticka ut hakan och säga. Är dock övertygad att detta nya "intresse" kommer att kosta mig en eller annan kroppsdel förr eller senare.... Men det får det vara värt när alternativet stavas löpning och står för allt det jag tycker är tråkigt innehållande en trottoar, landsväg eller skogsstig.
Så jag kommer kämpa på med detta jag, tills någon form av invaliditet sätter stopp för galenskapen!


Förövrigt så är Fredriksson petad från landslaget. En chock? Nej, känns mer förvånande att det hände först nu....
Som den kloke Gunde kommenterade det; "Han har inte presterat enligt kriterierna...." 
No shit Sherlock!

Ännu mer förövrigt i följetongen Försvunne Jimmy. Han kan ha hittats. Mer info imorgon.

GOD NATT

Har du sett sola älskling?


Härligt att plocka fram bord och stolar, fika ute och röja upp sommarleksakerna


Min son ska bli traktorförare


Och lilla Limpan sov gott två av timmarna

Jag och Wille hade en tokmysig dag igår ute i solen. Han är så rolig att hänga med.....
Och tack och lov att vi hann njuta av solen igår för idag är den spårlöst försvunnen. Försvann fortare än Fredriksson hinner komma på en bra bortförklaring.
Så idag blir det mys med den STORA killen huset, han är ledig och får stå för solstrålarna idag. Planen är att hämta Wille tidigare på dagis och åka och ta Storsjöbadet i besittning....tokkul!
Nu ska vi ta en sån lång, god och mysig frukost, jag och den stora.....

You´re simply the best

Tina Turner har varit i landet och uppträtt. Jag tycker att Tina Turner är den coolaste kärringen i världen.
Nu läste jag recensentens ord om showen, den var vulgär. Men hallå! Om man är 70 bast och lyckas med konststycket att vara vulgär...... då måste man väl kunna dö nöjd!

Sjuka på olika håll

Måndag, solen tokgassar, Linus förkylning har antagit en nytändning, min hals är inte ok och Wille och B har bara varit allmänt söta dagens första timmar.... kan arta sig till en riktigt bra måndag.

En sak slog mig imorse när B´s telefon ringde. Det var ett samtal från sjukhuset om att B´s tid som han hade där imorse var tvungen att ställas in. Anledning? Herr doktor, Hjärtspecialisten, är sjuk.
Jag är ju medveten om att även hjärtspecialister är mänskliga, med hud och skelett och svett och fisar. Men det är ändå på något sätt svårt att förstå att en doktor kan vara sjuk. Han vet ju vad som måste göras.
Och hur långt går det innan en doktor stannar hemma? Är det för ett litet, litet tecken på en eventuell förkylning, eller är det när han gråter för att halsen gör svinaktigt ont, kroppen värker och morfinet han snodde från jobbet inte tar på en härdad doktorskropp?
Nej, jag vet att jag borde vara klokare än så här men det känns bara så fel att han som räddar oss andra kan var sjuk själv....

Djungelhuset

Nu är det bara att totalladda för en, troligtvis, kaotisk dag full med städ, barn, handling, matlagning, bakning mm.          
B jobbar idag och vi får middagsgäster ikväll....känns helt passande...
Wille är spänd på barnen som kommer, Hugo och Theo. Dom har aldrig lekt förut och Wille längtar tills dom kommer så han får visa sitt rum och sina leksaker..... Jag längtar tills föräldrarna kommer så jag får öppna våra vinflaskor....
Härligt att inse att vi faktiskt har olika intressen jag och kidsen...

Djungelhuset då..... Vad kan jag säga förutom total succé! Vi var alla helt sålda på detta ställe, 4 timmar orkade vi vuxna med och var då fortfarande på bra humör.... Amazing.
En stor, gigantisk lekställning i tre våningar, kanor, hoppborg, babyland, cykelracebana mm, mm.
Till alla vuxna utan barn.....låna första bästa unge och åk dit!

Själkvklart har jag också uppmärksammat några saker där;
*De måste gå ut med att öronproppar är att rekomendera där....det lät HÖGT
*Kanske ska man inte gå dit under lovveckor.....
*Personalen där lär inte vilja skaffa barn om de inte redan har det.....
*Personalen LÄR utveckla tinnitus om de inte bär öronproppar......
*Nämda öronproppar borde finns till försäljning.....
*Linne är att rekommendera. Alternativt bikini. Tror dock det sistnämda skulle ses lite snett på....

                  
                 

      
Jag och gos-Wille          Lena, Linus, Linus, Ego    Andreas, Max och Linus


                

Heja, Heja för djungelhuset!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu är det dags

Vart en stressmorgon utan dess like. Konstigt att tiden ALDRIG räcker. Städ, kontroll, lunch och lite lek sen var tiden ute.

Nu drar vi till Djungelhuset..... ÄÄÄÄNTLIGEN!!!!!

Kväll

Eftermiddagen tillbringades i stan med Anna Maria och Veronica. Kul att vi lyckades ta oss i kragen och ses äntligen. Så farligt var det ju inte, kanske vi kan göra om.....?!

Sen hämtade vi B på jobbet och gick till hotellet där Willes middag intogs. Från ett ställe med en stor bokstav i loggan.... Det gick väldigt bra, trots att den största uppmärksamheten var riktad mot hans kompis Hannah. Men det är hon väl värd. Funderar bara på om Wille och Hannah är bättre kompisar än jag och Hannah numera???

Imorgon är det Djungelhuset....oj vad jag och Wille längtar!!!!

God natt

Farligt jobb

Igår vart nattportieren på ett hotell i Åre rånad och bunden och jag funderar nu starkt på att slutföra mitt på jobbet och bli hemmafru på heltid. För om man sitter i ett rött hus en bit utanför stan så är man väl skyddad till max va?!
Vill uppmana mina kära kollegor Magnus och David att inte släppa in vem som helst, se till att de har en BRA anledning att komma in på hotellet, tex. att de bor där. Och ser ni att nån med svart huva är på väg in så LÅS FORT!!!! Ha förresten ALLTID dörren låst. Se även till att baseball-träet alltid finns där bakom. Och jag kommer in med pepparspray nån dag i veckan till er.
Snälla rånare som är på fri fot, åk inte in till Östersund och besök mina kompisar. Ingen av dom är från Jämtland så jag är inte helt säker på att de har den rätta självskyddsinstinkten som en äkta jämtlänning får på köpten när man föds  runtom i skogarna.....
Och OM jag kommer tillbaka.... kom inte och jävlas med mig! Jag är från Jämtland!!!!

Väckning

Måste börja detta inlägg med en varning! Mamma... du kanske inte ska läsa detta, du kan (och lär) bli förfärad....


Inatt 02.21 vaknade jag av att min mobil ringde. Det finns två obehagliga saker med detta samtal.
1. När min telefon ringer på natten får jag så ont i magen och förbereder mig alltid för att få höra vem som dött... vad är annars så viktigt att man måste väcka upp folk i skönhetssömn....
Det andra obehagliga med detta var hur själva samtalet utspelade sig...

Givetvis var det lillasyster Josefine som ringde, givetvis efter krogbesök och givetvis inte helt nykter. Samtalet kom att låta ungefär så här; (bör tilläggas att även här handlade det om ren och skär envägskommunikation)
"Hej systeryster! Asså vet du vem jag precis träffade.... Han som jobbar istället för dig på hotellet!!! Asså han va ju skittrevlig. Du vet, han som jobbar istället för dig. En liten söt thailändare. Han var ju så söt. Och han vart jätteglad när jag berättade att jag var Mikaela Larsson´s dotter(?!?!?!) Gud vilken trevlig kille. Vet du vem jag menar? En liten jättetrevlig thailändare....."
Där hittade jag en röd knapp på min telefon som jag tyckte kändes alldeles rätt att trycka på.

Nu vill jag bara tillägga att David, som verkligen är en jättetrevlig kille, är helt och hållet svensk och pratar med ganska grov göteborska, alltså ingen thailändare. Och detta mina vänner är vad som får mig att ifrågasätta vad för slags drycker som samlats i lillasysters mage.

Också vill jag tillägga till David, som är mig en trogen läsare, att jag tycker om dig, thailändare eller inte. Och att det är väldigt viktigt att komma ihåg att jag och Josefine är två vitt skilda personer och att storasyster INTE står till svars för lillasysters fasoner..... SÅ ÄR DET!

Flytt på gång

Som tidigare nämt som brukar Wille leka att han åker till ett land som heter Usland, vet inte hur det ser ut eller vart det ligger men tydligen så i vida världen....
Nu har iaf Wille bestämt sig för att flytta till Usland där det tydligen är både kallt och solsken, det är iaf för det han har klätt sig.....
Tråkigt att han nu flyttar tycker vi i familjen men önskar honom all lycka i Usland. Vi älskar dig!

Ursäkta mig....

Mina lämningar av Wille på dagis har tagit väldigt lång tid många gånger på slutet. Anledningen kan stavas "en av fröknarna".
Alla Willes fröknar är jättegulliga, även hon som detta handlar om, men som käften går på ´na...
Nu börjar jag undra varför det alltid är jag som står kvar ett bra tag efter att Wille redan har hunnit in och börjat leka?! Har hon hunnit avverka de andra mammorna och papporna eller är dom snabbare än jag på att ta sig därifrån. Eller är det helt enkelt så att jag är den enda som snällt står där och nickar och ler. Säger ja och nej och skrattar till lite ibland.... är det bara jag???
Det är som magnetism mellan oss, som att hon känner på sig att nu är den lyssnassugna vänliga Mikaela här. Hon bara kommer rusandes när jag har kommit in i byggnaden.
Om det ändå var vettiga saker hon tog upp, men nej hon är en sån som aldrig kommer till punkt för att hon kommer på en massa att säga om allt möjligt INNAN hon ens har kommit igenom den första meningen. Och om det ändå gick att disskutera med henne, kanske få sätta henne på plats nån gång, men chansen kommer aldrig, hur jag än försöker så är det näst intill OMÖJLIGT att få en syl i vädret.
Detta är envägskommunikation på hög nivå!!!!

Kvällen är här

Då är kvällen som den ska vara, alla tre killarna ligger och sover. Ska nog ta och väcka upp det största exemplaret, dags att umgås!

Efter dagis idag gick jag och pojkarna til Bibblan för att låna och läsa lite böcker. Effer ett tag stormade Andreas in med Måns och Max, det är som kul med sällskap även på Bibblan.
Jag och Andreas (mest jag) kom på den geniala idén att på fredag åka till ett nytt lekparadis som har öppnat i stan. Djungelhuset innehåller bla 1000 kvm lekställning inomhus och kan mycket möjligt bli ett nytt favvoställe.... Ska bara ringa Lena och klargöra hennes fredagsplaner också....

Nu...TV

Ytterligare ett tecken......

....på att Linus inte längre är min lilla bebis. Vi har varit och köpt en "riktig" bilbarnstol. Huvva, Huvva!

Ett annat tecken på att den lilla bebistiden är slut är att jag har samlat ihop allt det som han nu är för stor för, babygym, babybjörn, babysitter, ammningskudde mm,  mm. Det kommer inte att användas mera (på ett jäkligt bra tag iaf, det är ju en liten Ebba vi väntar på, men allvarligt.... hur stor är chansen?!)
Så jag tog och gjorde en liten samling för att Blocka ut..... skönt att vårstäda!

Ett sista tecken får vara det faktum att 8-månaders bebisen fortsätter att skita på pottan. Var längesedan jag bytte en full blöja sist, han väntar tills man sätter honom på pottan... väl där levererar han. Cool kille.

Vardag

NU är vardagen här igen. Willes första dag på dagis på två veckor var välkommen för oss alla, framförallt Wille hade längtat kom han på när det väl var dags.
Min morgon känns inte riktigt fulländad då halsen fortfarande är kass, så min dagliga efter-att-ha-lämnat-Wille-på-dagis-löpning uteblev för tredje veckan i rad nu. Det blir tjockt det här med att vara sjuk!

Sen har vi ju lilla Limpan som inte vill sova. Har nu varit ute och gått i tre vändor, men så fort jag kommer in och har tagit av mig jackan så börjar vagnen leva igen.... Så nu gav jag upp och har helt plötsligt fått en lekkompis nån timme för tidigt!


Grabben som vägrar sova men är glad ändå......

FÄRJAN

Jag och kärleken sitter och väntar på 2½ män med att kolla Färjan. Och två saker övertygar mig mer och mer för varje gång jag ser serien;
1. Håkan måste vara väldigt blåst. Det betyder inte att han inte är oerhört underhållande att följa. Men ingen, jag menar INGEN, kan låtsas så mycket. Nåt är inte helt 100 i Håkans huvud.... Hissen går inte ända upp. Alla knivarna är inte slipade. Han har inte alla hästarna i stallet. Alla lamporna är inte tända. Alla pennorna är inte vässade. Hjulet snurrar men hamstern är död. Alla fisar luktar inte.... OSV OSV. HÅKAN ÄR BLÅST!

2. Jag har jobbat med en som är precis som Per.............mmmm, DET ÄR SANT!!!!!!

After Påsk

Då var påsken snart slut då..... Inte för att jag sörjer att själva "högtiden" är slut för det bryr jag mig inte om. Vad jag bryr mig om är att B börjar jobba imorgon igen efter 4 dagar hemma och att man inte längre kan äta hur mycket godis man vill utan att nån kollar snett..... DÄRFÖR är jag ledsen att påsken är slut!

Största delen av högtiden tillbringades i Singsjön. Jättemysigt med mys, bus, bråk, poker, vin, öl, mat, skoter, lek, fiske och godis.
           
Mina två storpimplare... utan större lycka


Idag gick det mesta av dagen åt till dop. Lille Nico fick sitt namn och vi andra fick fika. Det var trevligt. Ännu mer trevligt var det att Frida var hemma i stan och hälsade på. Våran Frida är nästan aldrig hemma sedan hon flyttade till Umeå (detta får hon flitigt höra).... Just nu är hon i Göteborg i några veckor men i sommar är det bestämt att hon och Tobbe ska vara i våran stad HELA sommaren..... Åh vad vi ska kunna ha kul med allihopa igen, gå på Lokal och så.....

Frida och hennes Tobbe (en klok Krokomsfödd ung man.....)

                                    
Linus hann både vara med och dopfika och slockna hos pappi

Men det bästa med denna långa helg är nog ändå att det på riktigt kändes som att våren slog till för att stanna. All snön som man trodde skulle stanna till juli är snart borta. Det har gått så långt att vi har kunnat börja lite smått med förberedelserna för vårat altanbygge som ska ske ASAP.
Allt som saknas nu är att min hals ska börja må mumma igen så att jag kan ta mig ut och kuta lite.....

Bortadag

Dagen har tillbringats på Hälsocentralen. För både min och Linus del har det blivit en rundsmörjning.

Igår tillbringades HELA dagen i stan. För min del vart det en skön dag  på stan med Lena i lugn och ro, ingen stress alls för de två, i det avseendet, ovana flickorna. Hann till och med att sitta ner nån timme och luncha i oss god sushi, Härligt!

Willes gårdag tillbringades med Miel och Fredric, dom hade en jättemysig dag på ÖSK där de grillade och mös. Dom är för fina människor Miel och Fredric.
Och Linus fick hänga med mig hela dagen.
Eftermiddagen samlade jag ihop boskapet och åkte ut till F4 och hälsade på Moffas jobb. Traktorer, motorcyklar, skotrar, en massa skrot och fika...... en treåring skulle kunna trivas där ofta!!!!

Nu ska vi äta lunch i hemmet och sen fortsätta på vårat påskpyssel, jag och Wille.

Såg förresten början till en skräcködla igår.......................

En observation bara

Eftersom det är VÄLDIGT mycket Bolibompa i mitt liv just nu så har jag lagt märke till en märklig/rolig sak;
Det finns ett program som heter Klara, Färdiga, Gå, där ett gäng barn har gymnastik och de gympar till "Det gör ont".
I eftertexterna kommer det märkliga/roliga.... När musiken ska presenteras så står där
"Det gör ont" Text & Musik: Lena Eriksson & Thomas Orup

Det kan väl inte bara vara jag som tycker detta är väldigt underhållande och som undrar hur det är möjligt att detta fel uppstått. Så som allt ska kontrolleras nuförtiden.....
Men visst är det underhållande?!

Dagsstatus

Status för tillfället är
2 hostiga pojkar som leker och har roligt tillsammans.
En Wille som alldeles nyss sa Hej då till mig för att han var på väg med tåget till Usland???!!!
En Linus som kommer nyskiten från pottan (jag introduserade honom för den igår och det går strålande måste jag säga...)
En trött mamma som har fått klart för en stadsdag med Lena imorgon.....

En försvunnen Jimmy som vi inte vet nåt mera om..... dags för veckans första rapport herr konstapel..!!!

Håll i er..... Hemma igen!!!

Då var helgen över igen, denna gång har den mest spenderats på Östersund Skidstadion med tillräckligt med skidskytte så att jag klarar mig till nästa vinter....
Dagen får spenderas hemma igen, nu är det Linus tur! Jag är inte helt kry fortfarande men Linus mår inte alls bra, som tur är svänger det ganska fort med honom.

Får se hur det blir med min och Lenas planerade stadsdag imorgon. Tanken var att vi skulle hinna in till stan och shoppa och luncha medans Wille och Emil är på dagis.... men dagis är nog uteslutet för denna familjs medlemmar även denna vecka!

Förövrigt så är jag riktigt less på Bolibompa vid detta laget.... ett under att ungarna aldrig lessnar!!!!

Skidskytte

I helgen avgörs SM i skidskytte i Östersund, men det är inte allt inte.... Det ska även bli alternativa skidskytte-SM imorgon. Och jag ska vara med! 
Egentligen bara av en anledning... för att se hur svårt det kan vara. Jag måste ju veta om jag med gott samvete kan fortsätta att sitta framför TVn och förbanna dom som skjuter miss efter miss. Det kanske är dags att byta yrke om man inte klarar av att förvandla  de 5 svarta prickarna till 5 vita.... Behålla sporten som en hobby, för vem bryr sig om man suger på sin hobby egentligen..... men på jobbet... där måste man leverera!
Hur svårt ska det va, som Bengtzing säger!.
Eller är det kanske lite svårare än så??? Detta ska jag kolla upp imorgon!

Detta bestämdes tidigare i veckan när Tord Wiksten (min skidguru) ringde och frågade om inte jag och B skulle vara med och åka, och inte tackar vi nej till sådana inbjudningar!
Så B skulle åka 2 kilometersrundan och jag 1 kilometersrundan, men pga min sjukdom så får jag nog inta position på loosersträckan 250 meter..... Jaja, vad är alternativet? sjuk för resten av våren eller att inte åka alls?! Nä, jag väljer att åka med gänget som har beställt 10 par vallningsfria skidor, för att det är lättaste när man inte har åkt skidor förut.....
Sen ska man sjuta 5 gånger och åka varvet 5 gånger och sen är man klar!
Stor applåd tiil Tord för fantastiskt initiativ!!!

Och vem vet... kanske ringer självaste herr Wolfgang upp och nästa vinter får spenderas med Miel i Ropholding och alla de andra svåruttalade småbyarna!!!!Vems plats ska jag ta tro? Aco börjar väl bli lite till åren......

Frisk luft och stadsbesök

Igår firades Bertils hemkomst med en långpromenad i den underbart härliga, friska luften..... Efter fyra dagar inomhus börjar man känna sig instängd och med halsont så var det löpförbud och därav en skön promenad...
Idag är halsen värre än igår...såklart. Och detta stör mig mest pga att jag fått en inbjudan till en mingel-invigning av en ny salong/butik som öppnar inne i stan nästa vecka, och detta skulle jag väldigt gärna inte missa.... Jag tror att jag trotsar min onda hals och åker ändå och när jag ändå är i stan så får jag väl samla ihop ett alkoholgillande gäng och dra en pubrunda med mycket Jäger. För visst tar alkoholen död på bacillerna?! Jo, det har jag hört! Så gör vi!

Nytt tips

Då var fjärde sjuka-gos-sonen-dagen igång. Jag tokstartade dagen på bron. Efter tre dagar inomhus så känns huvudet rätt så tomt (mer än vanligt) så det var en fröjd att få sätta Wille framför Bolibompa, Linus i vagnen för sin förmiddagslur och mig själv på bron för att bara få andas in frisk luft..... nu är man tillbaka litegrann ialla fall!
Förövrigt så känner min hals sig inte som den bästa.... min givmilda son har väl gett mig lite av sin historia kanske. Eller så stannar det vid lite halsont..... HOPPAS!

Förövrigt 2: Nytt tips var försvunna Jimmy finns. En tipsare, inte siare, tror sig veta var, såhär 5 månader senare. Man undrar ju hur säkra dessa tips är, som kommer 5 månader efter att Jimmy försvann. Har de suttit några månader och rökt på och helt plötsligt tagit en paus för att de såg en "syn" i ångorna..... Kanske tipsare och siare är samma sak ändå?!

Nu är hennes kamp över

Jag följer och läser inte speciellt mycket bloggar, nästan inga faktiskt. Men det finns en som jag fastande i, mittlivsabina74.blogspot.com som skrevs av Sabina en 34-årig 2-barnsmamma som bloggade om sin cancersjukdom och sömnlösa nätter fyllda av smärta. Men även om allt det fina och roliga som gjorde hennes kämaparanda så stor.
Sabina dog igår och visst är det märkligt att man kan bli så berörd av en människa som man inte känner och aldrig har träffat.
Och jag kan inte annat än att tacka gud att mina fina pojkar får växa upp med både mamma och pappa vid sin sida. Vi har det bra. Nåt säger mig att Sabinas man och hennes två döttrar inte kan känna på samma sätt på ett tag.

Jag älskar min familj och mina fina vänner!
En älskad mamma och fru som var "tvungen" att lämna allt.... Varför?!

Ännu en sjukdag....

En ny dag som till största del lär tillbringas med Bolibompa och snickaren (Bob).
Wille är inte pigg och jag måste säga att jag tycker om det, inte att han inte mår bra men att han är så kramig nu när han är sjuk. Han vill sitta i mitt knä och bara mysa och kramas. Detta är ovanligt, Wille sitter väldigt sällan stilla, så jag njuter lite just nu måste jag erkänna....

Igår var jag till tandläkaren. Jag är livrädd för tandläkaren. En av min största skräck. Det är en jäkla tur att jag har fått tag i den bästa av de bästa. Gårdagens ros till Britt !!!


Osså blir man ju så trött av att vara sjuk......
RSS 2.0