ABC = jamie oliver

Herr B säger att det är fotboll på TV ikväll. Det tror inte jag. Jag är nästan säker på att det inte är så. Nästan bergis. Ialla fall lite säker på att det inte är så. Det skulle ialla fall kunna vara så att det inte är nån fotboll ikväll. Skulle. Kunna.
Eller kanske att det kan vara fotboll ikväll. Det finns ju en pytte-pyttechans. Fast kanske lite strörre chans. Att det skulle vara fotboll. Det kan ju vara fotboll på TV ikväll. Ok, det kanske är fotboll. Han kanske har lite rätt idag. Det är nog vid närmare eftertane fotboll ikväll.
Men vad gör det när det samtidigt är ABC-kocken....

Livat idag

Wille har sin kompis Vincent här idag och spontant så känner jag mest att jag skulle vilja att Beppe sitter kvar i sin babysitter i sisådär några år till.
Fast allra hellst tills storebröderna har flyttat hemifrån. Åtminstonde en av dom.

So long!

Me and the Beppo tar en liten paus från verkligheten nu. Ja vi tänkte krama kudden tillsammans.
På återseende!

Fyra armars hjälp

Shit, tänk att få all denna uppmärksamhet och engagemang när man ska uträtta sina behov.
En annan får liksom sitta där helt på egena hand och sjunga för sig själv.


Skidtisdag

Herr B var ledig från skidfröken-jobbet idag på skidskolan så vi drog en repa, jag Herr B och Beppe.
Och till er som hörde oljud i Aspås skogar idag, NEJ jag och Herr B ska inte skilja oss, vi ska bara inte lägga oss i varandras skidåkning!


In case of misunderstandings...

Jag skriker inte på mina barn hela tiden....

...ibland kramas, pussas och myser vi också. Ja till och med skrattar! Eller flinar litegrann i alla fall.

Drömmar´n

Jag undrar vad en sån här drömmer om? Vet han kanske redan nu att han kommer tillbringa sitt liv till att göra segergester så han passar på att träna när han ändå sover....
Ja kanske. Jag hoppas bara att dom där segergesterna ska ge mor hans små fina hus på jordens varma, vackra platser.

Morgonpromenaden

Jag promenerade en bit med Linus avdelning Snurran (småbarnen) nu på morgonen. Dom skulle gå och mata fåglarna så vi slog följe som det heter.
Och helt plötsligt så är alla dom där små huliganerna jordens små änglar. Dom går snällt och håller varandra i handen och i vagnarna. Ingen som avviker och ingen som stannar för att kolla in hundpinket var 5e meter. Dom var helt fantastiska.
Så jag berömmer ungarna för en av fröknarna och berättar hur imponerad jag är. Gissa vad hon säger..;
-Jo men vi är ju ute och går mycket.
Hah, tro f*n det. Om det är det dom har kommit på för att få det lugnt och skönt på dagis så skulle iaf jag som dagisfröken vara ute och promenera hela dagarna.

Rena rama einstein

Läste ni om mannen som misstänkte att han hade en läcka i sin syrgastub och kollade detta med en tändsticka?
Känns som att uppfinningsrikedomen har tagits till en ny nivå. Så väldigt brilliant liksom.

Och jo, det var en läcka!

Gevert

En halv vecka i Mora och jag har förlorat min Herr B. Han har träffat en ny kärlek, Gevert! Det är Gevet hit och Gevert dit. Jag och Gevert, Gevert och jag.
Också är det Gevert, som skickar mig sms där han förklarar vilken fantastiskt karl jag har.
Herr B har till och med presenterat mig för sin nya, så att också han och jag får en fin kontakt liksom... Och det verkar vara en fin man.
Han berättade att han har två tjejer. Jag fick inte riktigt klart för mig om han har två tjej-barn eller två vuxna tjejer. Men jag hoppas att det är två tjej-barn han har. För vem fan orkar ha två vuxen-tjejer? Det är knappt så man fattar hur killar ens orkar med en vuxen-tjej... Jag menar, inte konstigt att killar åker till Mora nån gång ibland....

Nej, jag får nog gratulera Herr B att han har hittat någon han tycker om. Och det är ju faktiskt så att ska jag förlora Herr B så är det tamejtusan till en annan man jag ska göra det!

Hjälp

Det här med lugnande tabletter... Jag vet att det är lite kinkigt med sånt när man ammar. Men efter den här helgen så är jag helt och hållet redo att strunta i det.
Nån som har en eller kanske flera av nåt slag över..?!

Skit också!

Jag och Carro hade ju laddat för en myskväll. Vi hade nästan precis lyckats få omkull ungarna när mamma och pappa ringer och säger att dom kommer hem från sin middag.
VA??!! Hem! Till sitt eget hus.... Är dom galna.... Vad ska dom i sitt egna hus att göra när vi är här och ska ha en mysig syskonkväll...
Jag fattar ingenting!

Slutskidat

Lilla Krokomsturen 2012- done!
Strålande sol, mammi följde med pappa som en extra extra förstärkning och den tackar man för!
När dom pga mammis späckade schema var tvungna att åka hem så axlade Pernilla rollen som biträdande morsa när det var dags för prisutdelning. Och lite fika, några djur och ett automatiskt måttband senare så drog vi hem för att hoppa in i Svante och åka till moffa.
Och nu är vi på plats!

Linus på väg in i mål


och Wille som kämpar hett efter målgång


Pernilla, hennes Isaak och Beppe

Till Herr B

-Mamma, du kan ta än bild pa oss som du kan hä på datan sa att pappa kan få sä oss. Dä kan du göra!


Och visst, här är för pappi

Packning

Inatt är planen att sova hos pappa. Och för det så behövs det packas. Och packmästar´n är i Mora.
Jag har frågat både Wille och Linus om dom ville axla ansvaret. Ingen av dom visste vad axla betydde, och hur ska jag kunna ge ett sånt stort förtroende till nån som inte kan sveriges ordbok...
Så jag tog tag i det själv. Och jag är redan klar. Jag tror till och med att jag har fått med mig allt. Inklusive två snowracers. Ridkläder till imorgon. OCH blöjor. Jo ni, jag kan ibland!

Och för att förenkla packandet så har jag tilloch med lyckats få omkull Beppe och de andra två är upptagna med lego. Som upplagt för att packa.


Den rara omkullkastande...

One down...

...two to go!
Och fasiken vad det gjorde mycket bara med en. Jag är helt slut efter denna dag. Kan säga, nästan helt utan att ljuga, att hade jag blivit erbjuden en affär om mina barn idag så hade jag nog slagit till. Iaf med två av dom....
Imorgon har jag kallat in förstärkning från moffa. Lilla Krokomsturen ska skidas igenom och med två skidare och en som stundvis behöver vagnvakt så är förstärkningen mer än välkommen...

God morgon

Det är väl själva f*n. Hela veckan har jag fått väcka grabbarna för att hinna med dagis. Så jag hade sett fram emot denna morgon då dom skulle sova länge igen och jag skulle få sovmorgon. Vad händer då?
06.55 vaknar Linus. Jag lockar in honom i min säng och myser lite och har en liten, liten förhoppning om att han ska somna om. Men vad gör det när nästa vaknar tio minuter senare.
Det var då man liksom insåg att det var kört och att dagen hade börjat.

Home alone

Herr B har dragit till Mora. Sa nåt om några skidtävlingar och nån vallaburk också drog han....
Så nu är jag lämnad här, en ensamstående 3-barnsmorsa som tycker synd om sig själv.
Tack och lov att det är friidrott på TV ikväll!

Idag...

...har jag varit inblandad i min första Wordfeud-olycka. Oturligt nog var det med en gammal pensionärsfarbror, säkert med sköra ben och allt som kommer med åren. Men turligt nog så hade han sin rullator med på färden så det vart en barvagn möter rullator-krock.
Tack och lov gick det hela väl för farbrorn och hans rullator men jag får nog Wordfeuda med ett öga i framtiden och med det andra ut i världen.....

Sola slog till idag

It´s all for the kids

Tänk om jag under dagarna slapp säga NEJ och GÖR INTE SÅ! Hela tiden.
Då skulle jag inte längre vara världens tjatigaste morsa. Och då skulle ju inget vara som det skulle. Och mina barn skulle tro att Häxan Surtant hade dött också skulle dom bli alldeles förvirrade. Och om dom blir förvirrade som barn så blir dom alldeles vilsna som större. Och blir dom vilsna så kommer dom lockas in i fel gäng. Och då kommer dom att bli brottslingar. Och eftersom dom inte har hunnit bli smarta nog så kommer dom att åka fast. Då hamnar dom i finkan eller på nåt mentalhouse. Och då är det liksom kört. Då dör dom på nån rastgård för att dom inte vet hur man gör ett eget vapen att försvara sig med.

Så jag får nog fortsätta att tjata oss sönder och samman. För barnens skull!

Ridskolan

Ridskola idag igen och tjejerna svek. Wille var ensam idag så han och Albin (pållen) fick en privatlektion med Elin. Dom övade på bakåtvolt eller tillbakavolt, nåt liknande hette det, och han fick börja trava själv.


Nervon...

Herr B och Beppe håller på att tugga sönder olika kroppsdelar när dom i nervositet ser vem av Östersundskillarna som går vidare i The Voice.

mickan- ett periodvis fan av djungelhuset

beppe- ett nytillskott i djungelhusets fanclub

mOT dJUNGELHUSET... Yihaaa!


Fredagsnöjen

Jag frågade grabbarna vad vi skulle göra idag. Beppe ville ligga i sängen hela dan med sin mor och se henne äta praliner och pussa och krama på honom. Det tyckte jag lät som en utmärkt idé men vi vart nedröstad av de större två. Dom ville invadera Djungelhuset.
När jag frågade vad dom ville göra så tänkte jag mig mer nåt lokat nöje, typ Bibblan, ta en promenad, en sväng till ICA eller varför inte ett besök på Apoteket....
Men nej, det vart Djungelhuset.

Fin gårdagskväll

Igår tågade vi in på Clarion för en supermiddag och sen intog vi bion och "En gång i Puhket", finfin rulle.
En sorts after-alla hjärtans dag eftersom killarna hade skidskola i tisdags. Bara jag och Herr B, det är sällsynt dé!

miel och Beppe hänger

Ledig

Min första dag med bara en vända skyffeltrafik!!!!!
Sitter och jäser, myser och njuter av att Miel är och hämtar de stora på dagis och jag fick LEDIGT!!!!!!!
Miel is da shit!

En lektion i hur man bäst myser

Idag tog jag en sån där drömdag. Mellan skyffeltrafiken till och från dagis, och om man skiter i gymet, så kan man krypa ner under täcket med världens goaste bäbis och bara mysa i några timmar.
Vi sover när Beppe bestämmer att vi ska sova. Annars så ligger vi bara och pratar (han lyssnar bra Beppe) vi myser, kramas och pussas. När han vill ha en liten paus från mamma så läser jag lite och wordfeudar med Carro och Miel som ockå är hemma.
För att vara verkligt säker på att slippa lämna sängen så är jag förberedd med blöjor, in case of emergency, och maten den är ju där den är.
Man kan inte mysa så mycket bättre än så här!Men nu är verkligheten tillbaka, det är dags för hämtning på dagis och en prommis till affären.
På återseende!

Herr B lär om teknikens makt

Igår skejtade jag och Herr B. När grabbarna hade skidskola igår kväll så drog jag och Herr B ut på en skejtutflykt.
Jag har skejtat en gång tidigare i mitt liv och tycker nog att jag gjorde en ganska hysfsad andra gång. Herr B skulle ge lite tips och råd eftersom han gång på gång tjatade om tekniken.
Ni ska alltså veta att i skejting så är det tekniken som är det viktiga. Man kan ha en storrökares kondis och Carros armar (förlåt kära du) och ändå ta sig fram bra om man har tekniken. Men har man inte tekniken, ja då hamnar man sist. Tekniken mina vänner, glöm inte det!
Tyvärr hade Herr B pms så det blev inget av tips och råd-punkten, men jag pinade på och lärde mig själv så gott jag kunde. Det är ju inte så att man inte har sett på TV hur man gör...
Funderar ändå på att hota Miel tillräckligt för att hon ska ta sig an mig på en tur i skogen, hon kan ju skejta har jag ju sett på TV.

Förövrigt så vet jag att det går att ta sig fram utan stavar, det gör Jossan. Hon håller stavarna på mitten i ena handen och pratar i telefon med den andra och skejtar samtidigt med benen minsann...
Men hon kanske har tekniken.....

Glad alla hjärtans dag till alla mina kära!

Jo, mina barn äter bara godis på lördagar. Men råkar alla hjärtans dag vara på en tisdag så är det bara att gilla läget... En hjärtask SKA man ha!

Det är ju viktigt med rätt sorts energi för en dag på dagis....

3 månader och 2 dagar gammal...

...så vände sig Beppe från mage till rygg för första gången. En stor dag i föräldrarnas liv!HALLELULJA!!!!!!!!!!!

Frukost med sotar´n

Idag var det en jobbigt trött Mickan som svor när hon vaknade av att dörrklockan ringde klockan 07.00!!!! Jag gick ner och öppnade och fattade vad det handlade om när jag såg sotar´n stå där. Hade bara glömt det i min sovdimma... Nån gång mellan 07 och 11 skulle han komma och då kommer man förstås så tidigt det går....
Men det var en trevlig gubbe från byn som tackade ja till en frukost med mig och Wille medans tröttisarna Linus och Beppe hade sovmorgon.
Just nu önskar jag att nån kom och erbjöd mig en sovmorgon också... Jag och de två små har lämnat Wille på dagis för att följa sina kompisar på gympa och om en timme ska vi gå och hämta honom igen när dom kommer tillbaka. Då ska vi äta lunch och efter det gå med Wille till kyrkis. När vi lämnat av honom vill Linus gå till Kongroa (öppna förskolan).
Det var det där med skyffeltrafik.....
Vad Beppe och jag vill är det ingen som bryr sig om, vi är mest bara bihang som hänger med.

sola sken i almåsa

almåsa

Wille har skidskola, Linus och herr B åker längdskidor och jag och Beppe promenixar. Och NEJ, solen skiner inte i Almåsa.....

grattis älskade lillfis på 3-månadersdagen!

polarna myser!

Fredagskalas

Oj vilken sen kväll det blev ikväll. Grabbarna var på kalas och vi skulle hämta hem dom vid 19-snåret. Där fastande vi förstås med hans föräldrar och två och en halv timmar senare anlände vi till Strandvägen.
Vi hade en jättetrevlig kväll men hur vakna och pigga pojkarna är imorgonbitti när vi ska upp och göra oss iording för slalomskolan, återstår att se.....

En ny dag

Klockan är 08.00 och jag har sedan en halvtimme hunnit med att ge Beppe frukost, ge dom större pojkarna frukost, ta reda på sängkläder från en säng med näsblod, ta reda på sängkläder från en säng med en nattlig kissolycka, ducsha barnet med kissolyckan, ringa hälsocentralen och få en tid för Willes onda mage osså har jag hunnit med en pisspaus själv.
Bara en helt vanlig mammaledig dag i livet....

Nya pass

Idag har vi varit och fixat nya pass till Wille och Herr B och Beppe har fått sitt allra första. Äntligen!
Sist vi var på polisstationen så kunde vi inte fixa hans pass eftersom han inte hade ett namn och ingen pappa. Men nu i veckan fick han både en pappa och han blev mer än bara "Larsson" i systemet, så nu producerade vi.
Och för er alla som inte vet exakt hur svårt det är att ta en passbild på en 3-månaders bebbe så kan jag berätta att det var SVÅRT, riktigt svårt. Kanske det svåraste jag har gjort sen imorse när jag försökte få Linus att sitta stilla vid frukosten....

Supermorsan Inez på stan!

Linus och Wille pratar

W- Linus, vet du vad Noel brukar säga? "Tarzan i djungeln kliar sig på pungen"... Vet du vad pungen är?
L-  Nej...
W- Det är det där som hänger mellan snoppen och rumpan.
L- Vaddå?
W- Men du vet väl... Ska jag visa?

Och exakt precis där satte mamman stopp för hans lärotekniker.

Friska luften

Idag kände jag för att göda pojkarna ute och eftersom det numera är möjligt att vistas umomhus utan att förlora kroppsdelar i kylan så fick mellis bli under bar himmel.

Då går vi igen...

Nu ska jag och Beppe hämta de två större varianterna av bebisen från dagis. Det är sånt vi gör på dagarna, jag och Beppe. Går skyffeltrafik fram och tillbaka till dagis. Idag en extra gång eftersom jag hade glömt Willes skidor...
Jag hörde nån prata nåt om att det skulle vara stimulerande att vara mammledig.... Det skulle vara mina fötter som stimuleras av att vara mammaledig då!

morr´n

Det är härligt att se att vissa i denna familj har begåvats med gott morgonhumör...
God morgon önskar Lillebroren och lillebror/storebroren!

Visa musklerna

Ibland när jag känner mig nere så brukar jag be Linus visa mig hur starka hans muskler är. Då kan jag bara inte låta bli att skratta. Han gör det med sån överlägsen inlevelse. Vettesjutton om ens en bodybuilder är så fokuserad när han ska posa...
Idag var jag lite nere för att Herr B spöar mig så jag ropade på mitt lilla muskelberg;

Käftsmällen

I natt fick jag en smäll på käften. En sån där bitch-vad-det-nu-heter....
Jag vaknade till på natten och tänkte vara snäll och mysig och ge Herr B en kram, så jag sträckte fram armarna och fick tag i honom och då ger han mig en smäll på käften!!!!!!!
På riktigt. En riktig smäll. Som gjorde ont. Med handflatan. På min kind.
Så jag väcker honom såklart och frågar vad fan han sysslar med. Då skyller han på att han har sovit och blir chockad att han har klappat på mig.....
Så kan man ju också göra när man vill slå någon. Man gör det på natten och skyller på att man gjorde det i sömnen. Smart drag där av Herr B.

Undrar bara varför han är arg på mig.........

Det började bra...

Jag hittade den här bilden hemma hos mammi. Är inte flickan (för det är en flicka) det vackraste människan har skådat? Kunde man inte se den fantastiska skönheten och framför allt kvinnligheten redan då....
Dom som menar att detta är ett typexemlar på ett ansikte, hår och frisyr som bara en mor kan älska, det måste väl ha liiite fel....

Jag ger er.....
Mickan 2 år gammal;

Bebisen och spegeln

Han är så fåfäng den lille bebisen. Det enda han vill är att spegla sig.
-Maaammaaa, ta fram spegeln. Jag vill speeeglaaa!!!!!!!!!
Så låter det hela långa dagarna här hemma...

Hemmalördag

Skidskolan blev insälld idag, 35 grader i Almåsa och jag tror dom flesta är mest nöjd med beslutet. Jag är skitnöjd med en ledig lördag iaf. Hans och Therese kommer hit och äter middag och firar in Melodifestivalen ikväll så ledigheten kom lägligt.
Annars så sov Beppe till 11.00. Ungarna, de andra två, bråkar och skriker om en helikopter. Vi har Legobyggardag. Det eldas i huset. Jag har och ska städa. Det blir vinterstudion. Det blir skidskytte. Kanske nån karra.

En härligt ledig hemma-lördag!

beppe har tagit sovmorgon

Myspys med Fisen och Blixten


Wlle kvällssnackar...

- Mamma, man får säga baken men inte röven......

vi valde bussen in till stan......

...och grabbarna kan sin olycksstatistik.

Dega

Efter alla morgonbestyren avklarade så blev första dagsaktiviteten att dega. Ungarna gillar att dega. Det ÄR ju skoj att dega.

Mitt mysiga vinterhus

Oj vad jag älskar mitt hus när det är så här kallt ute... Elda i både kaminen och vedspisen är det mysigast jag vet (nästan), kanske laga lunchen på vedspisen.
Åh vad dessa köldgrader är mysiga om man får stanna inne i mitt röda hus!

Soffpotatisen

Linus har däckat i soffan. Måste vara tufft att vara en 3-åring idag.....

Tjockrumpan

Jag är så sugen på marängsviss just nu. Så sugen att det börjar bli jobbigt att handskas med.
Det tråkiga i det hela är att jag inte får äta goda saker eftersom mina barn säger att jag har en tjockrumpa....
Jag vet inte vad jag ska gråta mest över; mina kärleksfulla barn eller att jag aldrig någonsin mer får njuta av livets goda......

Att dom och framför allt deras lillebror kanske kan ligga bakom och ha något att göra med att jag har bivit en tjockrumpa, det greppar dom inte!


Men dom är värda varenda en av mina tjockrumpor...

RSS 2.0