Nyshoppade

Idag har familjen shoppat en ny tvättmaskin. Nog för att det är kul att shoppa, men fatta hur många candybags, söta bebiskläder och fina skor det går på en tvättmaskin......
Det är många det!

Harr-lunch

Idag gick firrarna åt till lunchen. Vi fiskade en stund igår när vi var hemma hos Saga och Wille stod , lite som vanligt, för fiskelyckan...
 

Galna helgen

den här helgen kan ha varit den stressigaste på länge. Så mycket som skulle hinna och så mycket som faktiskt hanns. Det var födelsedagsfirande, tivolibesök, tårtbak, tur och retur-resa till Hallen, inflyttningsfest hos Miel och Fredric. Det var lördagen.
Söndagen firade vi våran älskade Linus, ungen är numera 4 år. Tur jag har en bebis kvar....
Linus tårta
 

Ansvarsfulla lilla jag

Vad ska tant Mickan göra ikväll då? Kanske ni undrar. Då kan jag berätta att tant ska ut på Yran och nattvandra! Ta lite ansvar, göra nåt gott för samhället och dess ungdom. Sånt gör jag.

Avslut

Det är mycket avslut för familjen just nu. Wille gick sin allra sista dag på dagis igår. Sista. Någonsin. Nästa stopp är förskoleklass och jag undrar mest, hur gick det till...?
Så har vi Herr B som kämpar sig igenom sista arbetsdagen idag, sen är det 5 veckors semester för honom. Så just nu tippar jag på att han sitter och kollar på klockan och drömmer sig in i de nästkommande soliga augustiveckorna...
 
 

God morgon!

Alla vakna och utvilade. Vissa av oss ialla fall. Utvilade alltså...

Pannkaksmiddag...

...med en 4-åring, en 6-åring, en 7-åring och en bebbe, ensam. Det har jag just roat mig med.
Tänk vad lyckan var total när alla, ungarna och jag, var överrens om att dom skulle gå ut och hoppa studsmatta direkt efter.
Minus bebben då!

Söta unge

Det ringde på telefonen nyss. En liten pojke som blygt sa hej. Sen vart det lite tyst. Ett litet uppehåll. Sen kom han igång. Presenterade sig med både förnamn och efternamn. Berättade exakt vad han ville (leka med Wille) och vad dom skulle kunna göra.
Så nu åker jag och hämtar Wille, kompisen kommer hit när det är klart. Oj vad skoj!

En kväll på stråket blev det

Nu har Frida åkt tillbaka till Stockholm. Det var så mysigt att träffa henne.
Miel och Frida hämtade ungarna på dagis, sen väntade vi in Herr B och åkte in till stan där vi mötte upp Veronica och gick och käkade på stråket. Jag tror det var längesen jag hade en sån rolig kväll som vi hade. Frillen spelade så man fick ju in ungefär 5 Bengtzing av 5 möjliga!!!! Inte illa. Lite dans på det, lite Ständut Blakk och ja, upplägget var svårt att misslyckas med...
Frida
Miel

Hemvändar´n Frida

Idag kommer Miel och Frida hit. Jag längtar. Våran kära Frida har liksom inte vett att komma hem (har blitt stockholmsbo på senare år) mer än ungefär en gång per år, och oftast infaller denna gång under Yran och stråket.
Nu är hon alltså på hemmaplan och snart får jag se na, krama na och bedömma na.
Och Beppe och hon ska äntligen få ses.

Strömabrott

Igår kväll hade vi strömavbrott här i Krokom, mysigt värre... Jag var på gymmet när det plötsligt vart lite halvmörkt och tyst. Vet ni hur svårt det är att missa när det blir tyst på ett gym..?!
Så jag gick hem för att hjälpa Herr B med nattningen, där har dom gjort myspys på shottaletten. Så mysigt att jag utvecklade planer på att sätta mig därinne och stanna till strömmen kommer tillbaka.
Så vart det ju inte utan nattsaga med ficklampa och sen dog dom små trollen. Själv började jag sakta men säkert utveckla en allt starkare oro att jag skulle missa Celebrity Rehab. Men Jämtkraft gjorde vad de skulle och en kvart innan start så var vi tillbaka i elträsket igen.
Ja, så kan en kväll i Krokom se ut!
 

Skitdröm

Jag hade en dröm inatt. Det var en tävling där man kunde vinna OS-biljetter. Stora afficher satt uppsatta lite varstans där man kunde läsa detta;
"Vad åt den forne världsmästaren och flerfaldige VM och EM-medaljören till frukost varje dag under sin karriär?"
Också var det en stor bild på en mycket glad och i mina ögon mycket snygg kille.
Han hette Bertil Nordqvist.
 
När man drömmer såna här drömmar är det väldigt surt att vakna och inse att det var just bara en dröm.
Mest för att biljetterna till OS innebar fri tillgång till alla friidrottsgrenarna. Men också för att jag ju vet svaret på frågan. Herregud jag skulle kunna ge en massa bonussvar på vad han använder för deo, vilken hans favoritsaft är, favoritserie, färg på mjölken, koktid på äggen, ljudläge på nysningar... Ja vad som helst. Jag lever ju för sjutton med karl´n!
 

Jag saknar lite idag

Våran grannar är borta på semester och jag tycker det är alldeles för lugnt och tomt här på Strandvägen. Inte tusen projekt på gång, inga arbets-ölar, ingen som ungarna kan terrorisera... ingenting.
Nu tycker jag att deras semster ska ta slut!

Go morron

Jag har längtat hela veckan efter idag. Idag är det lördagsgodis-dag. Kan bara vara en bra dag.
Lintottarna håller med!

Böjarproblem

Nån som vill ha lite ögonfransböjare? Eftersom jag antagligen har lite missbildade ögon så finns det inga böjare som passar till mig. Alla är för rundade och för breda för mina små blå. Jag har köpt varenda böjare jag sett på alla olika affärer jag har besökt. Jag har verkligen lagt ner min själ i att hitta en böjare som funkar, varit mer engagerad än jag någonsin varit i något annat... helt i onödan.
Så jag skiter i det här nu, jag ska i framtiden gå runt med fransar som står rakt ur, rakt ner och några som sticker ut åt sidan. Alternativt raka av skiten.
Så varsågoda gott folk, jag hänger ut dom i den största syrenbusken på våran gård så kan ni help yourselves.
Ungarna var iof väldigt intresserade av att ta över, men jag vet inte om jag tycker att det är lämpliga leksaker...

Måns

Vi sitter som alla andra fredagsmornar och kollar Sommarlov tillsammans. Måns är gäst. Då slår det mig att mina barn har egentligen ingen aning om vem Måns är. Dom har ju stenkoll på "såna som" Saade och Danny, men Måns...naej.
Wille överraskade mig ändå litegrann när jag påpekade att -"Aha, Måns är på besök hos Malin idag."
- Ja, vet du vem det är mamma?
- Nej vem är han, ljög jag lite försiktigt.
- Han är ju med på Allsång på Skansken ju. Det är mommas favoritprogram!
 
Ja se där vad di lär sig av att ha en semestervecka med momma...
Beppe förövrigt, blev helt betagen av Måns och hans sång. Livet liksom stannade upp för några minuter;

OS

Nu är det inte alls långt borta. OS! Mickan längtar. Och hon längtar. Och längtar lite till.
Nu hoppas jag bara att vädret strålar nästa vecka för att sen börja vackla och bli sådär pissdåligt att man bara inte kan lämna huset en bit in i augusti. Jag önskar att det åskar och spöregnar, varför inte lite hagelskurar, så att man verkar vara dummare än tåget om man skulle ge sig ut och familjeumgås utan tak. Nä då skulle man vara tvungen att sitta inomhus i några veckor.
Och i samma veva så önskar jag att Bolibompa, Sommarlov och alla andra barnkanaler ska kollapsa. Försvinna lite mystiskt i några veckor. Samtidigt bör då DVD´n krascha, helst såpass att den inte går att laga alls. Och då skulle vi sitta där hela familjen, mysa och gosa och bara ha ögon för OS och lite för varandra. Utan bråk, utan gnäll bara ett enormt lyckorus som alla fem känner över att få se OS.
 
Ja, det önskar jag. Dom säger att drömmar är bra!

Vila och gym

-Mamma, kan vi inte gå till gymmet innan vi hämtar brorsorna.... Snällaaaaa!!!
Så sa min 8-månaders idag, att han redan kan prata. Duktiga han. Mysigt hade vi, jag tränade (var liksom därför vi gick dit) och han spanade in taket och klappade händerna. Fina, tålmodiga unge....

Husdoktorn

Jag är inte bara mamma i huset, jag är även chef i huset och numera har jag också blitt husdoktor i huset.
Eftersom jag bara blir på dåligt humör av att gå till hälsocentralen och oftast heller aldrig går därifrån med ett riktigt svar, så ska jag nu ta tag i saken själv.
 
Vad är det förresten som gör att man, i princip alltid, får svaret "avvakta nån vecka och återkom om det inte har blitt bättre" på vilket problem man än kommer med? Känns som det är det första en läkare får lära sig att säga när han/hon börjar sitt jobb på en hälsocentral.
Vi hade iof en kanonkille på HC här i Krokom men han försvann förstås. Till det riktiga sjukhuset. Han var väl för bra.
 
För att återgå till mitt nya jobb som husdoktor så har Wille varit väldigt snuvig ett tag och innan jag för några dagar sen vart husdoktor så tänkte jag inte mer på det än som en förkylning. Nu när jag blitt husdoktor så inser jag att det är mer än så. Jag misstänker pollenallergi!
Så nu ska det bli besök på apoteket och inhandla mediciner. Antagligen bör vi se resultat på några dagar och därmed också få en vägledning i hur jag sköter mitt jobb som husdoktor.
 

Allt coolt

Ibland kommer det bara över mig, fan jag har en unge som är född 11-11-11. Hur överj*vligt coolt är inte det egentligen.
Dom andra två barnens födelsedagar är inte mycket att hänga i granen, en massa olika siffror! what´s the point liksom.
Nä, jag hyllar världens coolaste unge som hade vett att komma på en cool fredag och jag hyllar moi som hade vett att knipa hela långa vägen och sen kläcka på en cool dag.
COOLT!

Krämtest

Beppe har fått prova kräm. Verkar ju inte vara helt oäckligt när gapet stod vidöppet mest hela tiden...

Jag tar en vila nu

Jo, jag vet att solen strålar, inte ett moln syns på himlen och det är varmt. MEN, fatta hur musigt det är att lägga sig med Beppe, snusa han i nacken, hålla om den lilla kroppen, nypa hans mjuka kinder och hålla han sällskap i hans förmiddagslur.
Det är den mysigaste stunden man får chans att ta på hela dagen och då ger jag blanka fan i att sola strålar.

Tjafsigt värre

Jag tycker nog att det helt plötsligt, sen Wille kom hem från Carro, har blivit väldigt mycket bråk och tjafs här hemma. Detta tänkte jag lösa med att skicka iväg Linus till samma ställe, nåt som Wille uppmuntrade;
M- Linus, ska inte du åka till Carro en vecka nu?
W- Ja gör det, man får se på barnprogram hela dagarna....
 
Tänk vilket tråkigt liv de stackars barna har hemma, där TVn är förbjudet område dagtid. (om det inte skulle vara så att mamman behöver lite akut frid och vila, då funkar den ju prickfritt) (fast då blir det ju förstås bråk om vad som ska ses, så det bästa är nog ändå att skicka iväg båda till Carro och problemet är... tillfälligt över!)
 

Allvarligt...

...hur kan det vara möjligt att skriva så mycket, med så stor stil på bokstäverna, som om Zlatans flytt?!
Killen ska flytta litegrann, han ska kicka boll med några nya polare. Mer än så är det ju faktiskt inte.
Själv har man ju ganska nyligen kläckt en bebbe på 5 kilo och idag hjälpte jag två tyskar att hitta en sjö. Stod det i tidningarna?
Vad krävs egentligen? Jag sparkar två bollar till två barn, samtidigt! Vad jag har sett så har Zlatan bara en boll igång.
Vad ska jag göra för att få mig en rad eller två?????

Linus äter rispuffar på morgonen

Jag har börjat med barnarbete här hemma. Jag har gått ut lite lugnt och fokuserar på att dom ska ställa in sina grejer i diskmaskinen.
Eftersom det är mest jag och inte så mycket Herr B som sätter barnen i arbete så blir detta mest efterlevt på morgonen, efter frukost. Idag fick jag iaf lära mig att jag måste bevaka insättningarna, jag har liksom bara trott att det såklart görs på rätt sätt. Efter idag vet jag att det bara ibland görs på rätt sätt.
Så nu ska jag också börja med att vara som en liten hök efter dom och driva dom till vansinne med mina efter-frukosten-bevakade-insättningar.
Så här såg insättningen ut imorse;
Och jag råkar veta vem boven är eftersom det bara är en av dom som äter rispuffar, den andra tar musli...

Tillbaka

Nu är det äntligen igång igen. Min första jourvecka på nästan 1 ½ år. Nu är det slut med barnafödslar, ammning och andra försiktighetssituationer.
Det var härligt att vara ute med bilarna igen. En ny tankbil fick vi i helgen också, hon e fin hon.

Mössan är tillbaka!

Behövdes bara att Wille åkte på lite semester, komma hem igen och vips så var mössan på plats.
Hade tydligen poppat fram när han skulle sätta på sig sin nytvättade hood, där i tröjarmen låg den ihopknulad.
Lycka! säger jag och Beppe.

LOVE IS IN THE AIR

Ni kan aldrig tro vilka romantiska lappar vi ger varandra här hemma titt som tätt. För att hålla kärleken i liv liksom. Hålla pirret igång.
Denna fick jag på köksbordet imorse!
Fatta att jag kommer att leva i ett litet rosa pluffigt lyckorus idag...
 

En alldeles vanlig liten Krokomspojke vill jag ha hem!

Nu ska vi ÄNTLIGEN få tillbaka våran älskade Wille. En hel vecka har han varit på resande fot. Först i storskogen och sedan i storstaden.
Kära gode Gud, gör så att min pojke inte har förvandlats till en liten bonnlurk eller en liten betongråtta. Kära gode Gud, Amen!

"Vi gör inte så här...."

Vi hade en superbra kväll igår. Jag och Sandra åt jättegod mat och hade jättemysigt.
Senare gick vi vidare på en liten runda, mötte Fia, Tomas och Frippe på Brunkullan och gick sen på Marité. Där slutade iof kvällen att vara bra på något sätt... visste inte att man fick gå på krogen innan man var 18. Men det riktigt jävliga kom när DJ´n  blev (vänligt och fredfullt) ombedd att dra en eller två eller alla tre av Bengzings låtar. Kan ni tro vad han sa?
- Vi gör inte sånt här...
Kan kanske möjligtvis vara det värsta jag har hört . På flera, flera dagar.
 
 
Sandra och Mickan under den delan av kvällen då vi hade det lugnt, mysigt och fridfullt.
 
Det här är under den delen av kvällen när vi mötte upp järn-bombadörerna och det inte var så lugnt längre. Men kul!
 
Och dimmigt

På G

Då har tant Mickan lämnat hemmet. Sandra väntar i stan och jag bara vet att det här blir en sån mysigt kväll med min vän och jag tror också att det kanske möjligtvis kan göra gott att lämna blöjor, pojkar, välling, lego, bolibompa och makaroner åt sitt eget öde för en kväll. Ha en bra kväll vänner!

Snaaart så...

Men kan ni tro? Mickan ska på lokal ikväll... Nästan iaf, jag har en date med Sandra. Middagsbordet är bokat och jag är tokredo för myspys.
En kväll i stan med middag, Sandra, mys och vin. I can´t biliiive iiiit.....

Verkstad

Beppe sover och jag och Linus pärlar. Helt underbart att slippa Lego för en stund, OCH det hela var Linus idé!

Shitpomfritt...

...vad jag och Linus laddar för att röja till "Dansa, Pausa" på Sommarlov.
Vi ska Dansa, Röja!

Nöjen

Jag älskar att skala ägg!
Bara så att ni vet. Lite mer om mig.
Jag älskar jättemycket att skala ägg!

Grattis lilla gobit!

Jag och Beppe har ålat in oss i pyjamaserna och sitter nu och snusmyser hans sista vakna minuter av sin 8-månadersdag. Grattis allra käraste lilla Lillfis!

Mössproblem

Det går dåligt, riktigt dåligt, just nu för mig och mina mössvänner. Eller Beppes mössvänner om man ska vara exakt.
Den superfina och perfekta Beppehatten jag köpte inför Turklandresan försvann lika snabbt som vi tog oss in i Sverige igen.
Sen köpte jag en superfin grönrandig Lindeberg-mössa till honom som jag bara skulle tvätta och vips, så var den också borta.
Så vad jag egentligen undrar är; vem smyger sig in till mig och snor alla perfekta huvudbonader jag ger min son? Han behöver ju skydd på toppen, det är ju inte riktigt så att stråna trängs däruppe....
Det är ensamt på toppen för min lille fis
 
Den saknade Beppe-hatten
 
 
 
 
 

Denna hära...

...Swedish House Mafia, som tydligen är så bra att folk bara dör, är dom verkligen så bra?
Jag har liksom ingen aning om vilka dom är. Är det bra visor dom spelar? Trallvänligt? Nåt att ta en svängom till kanske...
Här hemma kör vi liksom mest Danny, Saade, Bananen och Moves like Jagger. Kanske skulle ta och prova svenska maffia-killen också.....

1 borta igen

Wille har lämnat oss för Singsjön några dagar, så nu är man en ensam 2-barnsmorsa igen.
Hur livet kan bli......

På´t bara

Tårtan är klar, men allt annat då? Det ska städas, plockas, duka, blogga..... Undrar om man kan förhala alla grabbar en timma kanske. Skulle sitta fint med en extra timme just nu.
Varför hamnar vi alltid i denna tidspress......
 
Ninjago-tårtan klar iaf

6-års kalas

Wille ska ha kalas idag och bakning pågår för fullt. Minimuffinsarna är klara och tårtan påbörjad. Ninjago-tårta beställd. Hur sjutton gör man en ninja egentligen????

En mycket bra fredagskväll

Igår var vi på kalas i Singsjön, aka Clooney-ville. I have to say, en magisk kväll. Solen sken tills vi åkte hem på natta, alla var glada, maten var god, drickat var gott, musiken var bra....
Det ska liksom till en liten håla i skogen för att grannar och vänner ska traffas och ha skoj. Grilla lite, ha lite femkamp och sjunga lite.
Moffa och grabbarna
 
 
 
Andreas och Göran spelade. Lite klent på Bengtzing-fronten men annars bra som alltid.
 
 
 
Beppe hamnade hos Anki i början av kvällen och sen såg vi honom inte nåt mer.... Tror dom hade ganska mysigt, bara Beppe och Anki. Som bara nyfunna vänner kan.
 
Vad vore ett kalas i en håla i skogen utan det lokala spelmanslaget....
 
...eller fyrhjulingarna!
 
 
Fotnot; för er som undrar varför jag ibland skriver Clooney-ville istället för Singsjön så var det ju i denna lilla by som George Clooney var och spelade in filmen "The American". Glassigt så det förslår vettni!
 

Skratta eller gråta? Jag har faktiskt ingen aning....

Snälla!!!! Jag ber allra ödmjukast om tips på hur man får bort eyeliner och annat skräp i tusch. Har planer på att prova sandpapper så snälla, kom med ett bättre förlag innan jag skrider till verket med min plan......

Det var inte jag

Man vill liksom bara skrika, gapa, skälla, svära och kanske nåt mera.... Så det bästa är väl bara att gå därifrån antar jag.

She´s back!

 

Mickan the väckare

Idag börjar dagen med en gnutta dåligt samvete, jag ringde och väckte en semsterfirare i okristlig småbarnstid. Men inte kunde väl jag tro att inte alla lever som jag, upp klockan sju för att föda tre kids och sen är allt liksom igång.
Det vart liksom lite chockartat att få klart för sig att allas liv inte ser ut som mitt....

Snart tillbaka

Nu börjar det närma sig jobbstart på stationen. ÄNTLIGEN! Nästan 1 ½ år har jag varit borta, men längtat varenda dag. I måndags var jag hos Fransson (doktorn) och gjorde läkarundersökningen och imorgon ska jag göra rullbandstestet. Lite otippat så sitter jag och känner mig lite nervös. Jag är nämligen lååångt ifrån nåt som påminner om att vara i form.
Men det blir nog bra....

Stan utan barnvagn= lite utav ett helvete

Exakt så här har jag sprungit runt på stan idag. Med Beppe och bilstol-åbäket på armen eller i handen. Inte så mycket för att jag tycker att den är bekväm att gå och konka på. Inte heller för att den väger speciellt lite (för det gör den INTE).
Jag glömde i morse att packa in vagnen i bilen. Wille hade varit snäll och kört ut den till bilen och ställt den bak vid bagageluckan, mycket mer än att peta in den där hade jag inte behövt göra. Men det glömde förstås jag.
När sen regnet kom så fylldes mina tankar av min vagn, ståendes i spöregnet, helt ensam och blöt och antagligen inte torr inom de närmsta dagarna....
Så när vi kommer hem så hittar jag vagnen på bron, under tak. I can´t belive vilken klok och duktig vagn vi har som hade vett att ta sig under tak helt själv. Och var det inte han så skulle jag nog kunna sätta en slant på att Therese är den som räddat vagnen. Nån utav dom är iaf jäkligt klok!
 
 

Beppe sitter!!!!!!

 
 

Badplaner

Solen har skinit hela dan. Då tänker man ju att den lär skina hela resten av dan också. Och då planerar man ju, iaf jag, att gå stegen ner till sjön och bada med ungarna när jag hämtat dom på dagis.
Hur börjar då himlen se ut nu? Jo den har blitt lite svart på sina ställen. Om inte svart så iaf grå. Så nu bedjer jag till vädersnubben att ge oss lite sol så vi kan bada.
För vi älskar att bada i 9 graders vatten.

Mina blommor

Oj vad jag älskar att ha snittblommor hemma. Det livar upp så mycket. Får mig att bli så tagen varje gång jag ser på dom. Dom är så fina att jag får det så svårt att skiljas ifrån dom. Dom blir liksom så välandvända hemma hos mig. Här får dom verkligen ett långt liv.

Premiärdopp

Idag när vi kom hem så var Therese i full färd med att prova sin nya våtdräkt. Hon ska simma Vätternrundan i helgen och saknar helt vissa spärrar har det visat sig...:) Men där kanske det iaf är varmare än vi hade det. 9 grader kunde vi stoltsera med idag. Refreshing!
Det ser ganska fint ut tycker jag. Blir nog bra det där.
 
Sjäkv kunde jag ju inte bara stå och glo så jag hoppade i jag med. Som sagt, refrshing!
 
Grabbarna saknar ju som bekant spärrar helt....
 
 
 

fyra pers till doktorn

Då var det dags att för första gången ta med alla tre kidsen till läkaren. Jag räknar kallt med kaos och att bli utsparkad från mottagningen, då kan jag ialla fall inte bli besviken....
Lycka till. Till mig.

He´s back

Äntligen är min lilla mittemellan-födda tillbaka igen. Det har varit så tråkigt att gå pussrundan på kvällen när en säng stått tom. Men nu är han här igen...
---och jag kan pussa bäst jag vill.

...

...och nu är det dags för längdhoppet. Det är ju så kul det här!!!!

Häck

En paus i trädgårdsarbetet, som förövrigt inte verkar ha något slut, för att kolla semin på 110 m häck.
Så roar jag mig.

Tiden rusar förbi

Ryktet säger att Linus är på väg hem idag.
Tre veckor kan tydligen gå väldigt fort det....
 
RSS 2.0