Solsken, och idag.... ännu mer solsken

Det vart en superdag på Storsjöns is igår. Fredriksson-vädret avtog efter tio minuter på isen och klarblå himmel kom fram tillsammans med solen....Ibland är allt bara bra
                       
Ännu en gång, älskade stockholmare och andra där nere, DETTA ÄR VINTER!!!!

Sen satte vi oss i solen och fikade, B kom förbi en sväng och Wille drack sin varma saft som han gjorde iordning redan efter frukosten och tjatade om sedan dess. Hans nya last.... varm saft!


Sen drog vi en repa på stan för att hitta "dopkläder" åt alla. Ett projekt som inte skulle visa sig vara ett av de lättaste vi tagit oss för. Blivande 3-åringar är helt enkelt inte gjorde för denna sysselsättning, hur sällan det än inträffar.... Nu har ju jag den förmånen att fantastiska Miel tog huliganerna och gick till det gyllene Met och jag fick slutföra projektet. En halvtidsensam mammas dröm.....

På M

Sen fortsatte drömmen till mataffären, en timmes storhandling inför dopet med två trötta barn..... behöver jag säga att när vi var klara så var det två trötta barn med två trötta föräldrar!

Nu ska vi väcka upp B och Wille, klockan är 09.15 och tonåringarna får nog ta tag i dagen nu.... Mysfrukost först på schemat, min helgfavorit! Sen ska jag till Sockenstugan och laga mat och tårtor... perfekt syssla för en dag med strålande sol.......

Nu drar vi......

Nu har jag under en lååång tid för sökt att komma iväg och nu tror jag att vi äntligen kan lätta våra tre små kroppar ifrån röda huset. Vi var ju som klara med maten och blöjbyten, sen kom den stora på att han skulle bajsa, så det var bara att backa proceduren. När det var klart, ja då kommer den lilla på att han måste fylla upp blöjan, så vi gör om allt igen. Nu måste dessa två magar vara tömda.... det måste dom!
Nu åker vi in till ett, rapporteras det, snöigt Östersund. Men vi åker ändå, är det premiärtur så är det.
Som alla morsor och idrottslärare i världen någon gång har sagt... Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.....

Inför dagen

Vart är solen? Den fanns ju här för ett tag sen, nu lyser den ungefär lika starkt som Fredriksson.... Vi ska in till staden i eftermiddag och hämta Miel för en eftermiddag på isen. Jag tror inte att det vart någon tur på långfärdsskridskorna ifjol, gick ju mest och var tjock då. Så jag har verkligen längtat efter denna premiärtur. Har gjort lite fika att ha med, så det är bäst att Fredriksson-vädret avtar så att vi får sitta i solen och fika.

Jag har lite problem att skriva nu eftersom Linus bestämde att han ville kasta upp sin kvällsvälling igår över mitt tangentbord... usch och fy vilket respektlöst barn jag har.

Annars så har jag mer än fullt upp med allt inför dopet på söndag, planera mat, handla mat, laga mat,duka, köpa kläder till pojkarna (får göras på stan idag). och allt annat som gör sig så fint påmint längs vägen.....

Nu går jag och gör en solhälsning och ber lite att YR.no (bättre än SMHI) ändrar sin prognos lite och kastar in lite mera sol...

HejHej

Mikaela funderar...

Kan det vara så att Rosings nya date-program är pinsammare än något annat vi sett?

Kan det vara så att alla deltävlingar i Melodifestivalen infördes för att så många Idol-deltagare som möjligt skulle kunna klämmas in?

Kan det vara så att Pernilla Wahlgren är avis på att brorsans nya tjej syns mer än henne i TV och tidningar just nu?

Kan det vara så att Fredriksson inte lyckas med något under detta VM, och är någon förvånad?

Kan det vara så att de hittar stackars försvunna Jimmy under isen i Dalarna?

Kan det vara så att det krävs ett tålamod i klass med en 10-barns morsa för att tråka sig igenom Vasaloppet?

Kan det vara så att jag har en av sveriges lättsammaste bebisar?


ELLER ???

Prelle-träff

Jag måste ju bara berätta att jag träffade Linus doppräst igår, ni vet, kyrkoherden. Och tro på fan att han började sjunga.... det är sant!  Han och Wille träffades nu för första gången och prästen tackade för kakan han bakade till honom och berättade vad han skulle få hjälpa till med i kyrkan. Sen sjöng han och vänskapen var ett faktum.
Det ALLRA roligaste var ändå att han hade den allra, allra värsta bebisrösten jag stött på. Ni vet när man pratar lite annorlunda när man pratar med bebisar. Detta gjorde herr Kyrkoherde MYCKET annorlunda med Wille, snart 3.
Jag säger det igen, vi har hittat Sveriges coolaste präst!


Emmaljunga ger starka morsor......

Förlovning.... jaja

Nu börjar jag tröttna på denna förlovning! Visst är det väl underbart att Victoria och Daniel har tagit steget men lever inte livet samma gång för svenska folket som för tre dagar sedan? Folket är ju galna, hon har en ring som inte fanns där för några dagar sedan men visst var det väl klart att de skulle förlova sig, det kommer väl inte som en chock... eller!?
Det har även slagit mig, efter att ha sett bilder på Daniel i början av deras förhållande, hur härligt avslappnad han såg ut. Håret lite snyggt ovårdat, kepsen på, hooden och jeansen. Nu ser ju karln ut att vara stelare än en pinne, inte ett hårstrå ligger fel (Pernilla Wahlgren, här är du chanslös)... Kläderna har inte en rynka och Adidas-dosingarna är som bortblåsta...
Jag kan ju inte låta bli att undra.... vems liv lever denna man? Tänk vad kärleken kan göra med en och vad man kan göra för kärleken...
Misstolka mig inte nu, jag tycker verkligen att det är fantastikst för dessa två, men ärligt, saknar ni inte den lediga, härligt vanliga, halvskitiga svenne-Danne!

Daniel Westling Picture Gallery
"Gamla goda Daniel"......Första gångenGårdagens middag, tacopaj! Jag har, efter MYCKET letande, hittat ett ställe där man kan få tag i glutenfria tortillas. Tyvärr så ligger detta i stället i Stockholm men jag skickade med mamma när hon var ner och igår kom dom till krokom och även jag fick för första gången i mitt liv smaka på Tortilla. Gott var ordet. Så om nån mer ska neröver... köp med lite glutenfria majstortillas från "Latinamerikanska livsmedel", TACK!

Pojkarnas moster

Gårdagen vart en härligt "ledig" dag. Jag och mamma åkte som ni redan vet till Åre en snabbis och moi fick äntligen köra riktig bil, Saaben byttes för stunden ut mot Volvon och hej  vad det gick... Tänk att det kan vara så förbaskat avkopplande att sitta i en bil fram och tillbaka till ett jäkligt blåsigt och allmänt skit-vädrigt Åre.....
         
                 Tindra hängde såklart med till ett blåsigt Åre

Sen kom vi hem till Kaoset. Carro tycker att vi har för mycket regler här hemma, och det har vi ju, om man jämför, för i Carros liv finns det inte en enda regel.... Är det konstigt att Wille tycker om att vara med Carro. Hon lovar alltid, utan undantag, glass efter maten, minst två. Hon leker vi matbordet, hon firar att man äter bra med att hälla vatten på huvet. Hon gör i pricip allt vad Wille vill och med tanke på att hon ligger lite på en tre-årings nivå så är det ju inte så konstigt att de två alltid vill samma saker....
Hon har även handlat mina barns allra första second handkläder, deras mamma har lite kli i kroppen när jag tänker på var dessa kläder kan ha varit förut så jag är inte riktigt med på noterna men det var ju snällt gjort så dom får väl behålla kläderna då.... snälla jag!
Som tur är så börjar Wille förstå att det som är Ok när man är med Carro är oftast inte Ok med mamma och pappa....
Och nu är det väl dags för Linus att snart börja förstå Carros storhet.... efter detta kan det ju inte finns några tvivel;

Jag har aldrig sett Linus gapa så stort.... hans första glass!


Jag tog tag i livet och sprang med Linus imorse... ett tips till er som funderar på detsamma; Emmaljungas vagnar är inte till för att springa med !!!!!

High five och mysterium löst

Verkar som ni föräldrar har en del problem med ungar som vägrar äta, idag har jag och Budda Limpan Linus löst mysteriet. Prova ät maten ni stoppar i era ungar så kommer ni förstå varför de vägrar äta, allvarligt snacka om barnmisshandel. Vi löste det i alla fall genom att blanda mat och banan på samma sked och voila han åt lite i alla fall. Dessutom kan man faktikt överleva på banan, det säger min mormor. (Tur vi var ensamma för tusan vad stökigt det blir när man äter med en bäbis)
Viktigaste lektionen hitills i dag är high five, Budda bemästrar nu denna konst och moster är galet stolt.

Rapport från Åre är att Syrran nu fått godis från OK och dessutom fick hon köra mammas firmabil, det krävs inte mycket för att göra en ensamma mamma glad.

/Moster Carro

Ensam mamma på turné

Trots nyopererat knä och mer eller minde invalidos har jag (snäll som jag är) gått med på att vara barnvakt åt Linus så att syrran kan få åka på turné till Åre med mamma.
Av någon anledning såg min kära syster mycket skräckslagen och fundersam ut vid tanken på att jag skulle vara barnvakt till en liten Budda, verkar vara problem med matning men herregud är det något jag kan så är det väl folk som inte äter.
Aja i dag ska Budda Limpan Linus introduceras i vintagens underbara värld, enligt ryktena ska det finnas en Kupan affär här i Kokom och vad är bättre än en modelektion såhär på tisdags morgonen

/Moster Carro (debbiedoll.blogg.se)

Små-promenader

Nya dagisveckan invigd... igen. Idag var en sån dag när Wille skulle GÅ till dagis, han skulle ändå ha med pulkan för ryggsäcken måste ju få åka också...  Det är kul att han vill gå, men ibland undrar jag om jag har rätt tålamod för att vara mamma. Ibland är det inte helt roligt att gå en promenad till affären som normalt tar max 5 minuter, men med en tvåårings korta steg och enorma intresse för ALLT runtomkring, kan ta en halvtimme.... Eller som när vi imorse var nästan framme vid dagis när Wille nös och därför var tvungen att snyta sig. Då  det inte fungerar att gå till dagis och snyta sig där, utan man måste gå hem och snyta sig med papperet hemma..... Att då försöka förklara att det går mycket snabbare till dagis än hem är inte lätt när man MÅSTE gå hem och hämta vårat papper..."det måste man faktiskt mamma". Ahhh!

Bilderna är här....

Som sagt, lördagen tillbringades med Sundings och Lilla Krokomsturen.

Ola och B på väg....


Dagens stjärnor, Emil och Wille.....

                   
Wille drog undan från start men polarna var snart tillsammans igen...


Snillen snackar......

  
Målgång och medaljer.......

Sen bjöds det på varm saft och sen gick vi hem och fikade innan prisutdelningen tog plats i kyrkan?!  Och eftersom det handlade om barnens lopp så var det någon som antagligen tyckte att det var helt ultimat att hålla detta kl. 17.00 en lördag och samtidigt ha fika.... Undrar om det var det 60-åriga tant-prästen?
Vi gick ganska snabbt därifrån iaf och gick hem och käkade middag och tittade på loppet. Wille har ju sedan han fick sina skidor varit avundsjuk (och sur) på att Miel får åka skidor i TV men inte han, så vi filmade loppet så Wille och Emil fick se allt när vi kom hem.....

Sundings och Larssons. Nordqvist slängde vi ut....

Ja, de har att försvara nästa år pojkarna....

Ps. Mamma Larsson bestämde idag att nästa år ska tjejvasan dras igenom.....

Nöjda åkare

Jag slapp slava i över 2 timmar som jag trodde, jag klarade mig på 1.46 så jag är faktiskt ganska nöjd. Tur det för nu börjar det sina på lopp framöver.....
Nu ska jag över till bästa Hans och Therese och bli bjuden på after ski i deras grillkåta. Ungarna har haft äran och fått vara med dom när vi åkte skidor, och nu får de snällt ta hand om resten av familjen också....

Söndag morgon

En timme kvar till det är dags för oss att bege oss till starten på Rödön.... 2.5 mil, vad tänkte jag? Över 2 timmar på skidor och jag börjar förstå vad Tina menar. Varför förflytta sig sådana långa sträckor på annat sätt än med bil....

Willes första skidlopp gick jättebra. Lite förvånande att han åkte hela det långa varvet faktiskt.... märkte dock att koncentrationen tröt när  halva varvet gått. Det var ungefär då som det kändes viktigare att kommentera spark-tanterna som stod och tittade, traktorerna som plogade, vilka från dagis som var med och vad vi skulle fika när vi kom hem...

Vi får ta bilderna senare, måste dra nu. Lycka till Mikaela !!!!!

Lördag

Första skidskyttet för dagen avklarat, en timme kvar till nästa. Kanalbyte nu till herrarnas storslalom, Vinterstudion är väl underbar.... Synd att allt ska föstsöras av längdskidor numera... vilken tråkig sport!
Appropå tråkig sport, imorgon är det dags för Krokomsturen, 2,5 mil ska jag åka i diciplinen "tråkig sport". Det är dessutom nästan en mil längre än jag någonsin tidigare har åkt.... huvva, tur man är på hemmaplan denna gången.
Wille inviger allt idag med att åka Lilla Krokomsturen, hans första skidtävling och han är laddad! Tävlingsnerverna sitter fortfarande kvar lite sen i sommras då han sprang i Lilla St Olavsloppet som han fortfarande pratar om.....

Får se om det är lika glada miner idag....

Nu ska jag göra något vettigt innan det är dags att skåda Miel på TVn. Sen kommer familjen Sunding till oss!

På återseende

Otänkt

Jag hade bestämt mig.... när B kom hem skulle jag sticka iväg till skidspåret.
Sen kom B hem och jag bestämde en annan sak. Att gå till ICA och shoppa loss på godis, chips och Cola (colan till när vinaren som ligger i köket är slut). Mitt beslut känns inte genomtänkt eller aktivt men jäkligt soft och avslappnande. Ibland blir det inte som man tänkt sig!

Nattligt djävulskap

Inatt var en ren och skär skitnatt! Linus gnällde sig igenom, kändes det som,  hela natten. Wille kom in under natten och styrde och ställde, vi fick inte röra honom, inte vända oss om så att vi råkade nudda honom och så fort han blev lite vaken så tjatade han  om välling.... Vad har hänt med mina barn? Har ängla-pojkarna gått ur tiden, är det nya, tuffa nätter vi står inför från och med nu?
VAD HÄNDER? MAMMI OCH PAPPI ÄR TRÖTTA!!!!!


Nu ska vi på gympa och sen Kongroa så vi hörs i eftermiddag!

Har vissa fastnat i tiden..?

Det här med förhållanden har disskuterats flitigt den senaste tiden i min familj. När är det dags att gå, hur länge ska man prova, vad ska man tåla osv.
Jag och syster Carro blev dock väldigt upprörda över vad våran moder kläckte ur sig i sammanhanget. Jag hade iof hört argumenten flera gånger tidigare men Carro hade inte fått ta del av resonemanget ännu. Så när Carro hörde vad mamma ansåg så vart det storm och jag vart extra taggad denna gång, mest pga jag och Carro väldigt sällan har samma åsikter... Så när hon drog sin repetoar om att man såklart ska stanna kvar även om mannen inte hjälper till hemma, om man oftast är hemma ensam, om man inte längre pratar med varandra osv. Allt det är bättre än att vara ensamstående morsa. Vi fattar inte riktigt att hon säger detta, var är självständigheten? är det kanske nåt som hänger kvar i 50-talisterna, dom har kanske inte riktigt kommit in i det nya moderna livet....? Vi ansåg väl snarare att man ska väl för fasiken inte behöva slava i sitt eget hem, klart som f*n att man hjälps åt. Och om man blir ensamstående så ska väl ungarna delas lika..... OCH man kan ju faktiskt träffa en ny... kanske kommer Jöback just den dagen....

Mamma, ibland skrämmer du dina döttrar......

Guds gåva till kvinnan?

                                                                                                            
Silver, de är ju fantastiska! Grattis svenska skidskyttarna!
Jag har ju lite svårt att titta på skidskytte och bara koncentrera mig på sporten när jag hör Christer Ulfbåges röst... jag blir lite distraherad! Anledningen till detta bottnar sig lite i tidigare möten. Jag jobbar som bekant på ett hotell där herr Ulfbåge brukar bo när SVT är i stan på skidskyttejobb. Så jag har vid tre tillfällen mött honom på jobbet (jag träffar MÅNGA kända människor på mitt jobb) och två av dessa gånger har litegrann skrämt upp mig och fått mig att fundera lite över mig själv.... Våra möten har fungerat bra och han är en trevlig man. MEN, när natten efter två av våra tre möten har kommit så har jag av en helt främmande och skrämmande anledning drömt om denna Ulfbåge! Drömmarna har inte handlat om att vi har träffats utan om att jag ser herr Ulfbåge som den sexigaste mannen jag har träffat, en gudagåva, och att det är något med honom som får mig att darra. Ungefär som Peter Jöback gör med mig i verkliga livet. Sen vaknar jag tack och lov och inser att jag har har drömt och känner mig genast lite friskare igen. Men man undrar ju.....

För inte är väl Christer Ulfbåge guds gåva till en 26-åring!


                                  
                  En gudagåva eller en halvgalen Mikaela?

Pensionärs-hobby?

Jag sitter nu och väntar på att mixedstafetten ska börja på TV och sappade runt litegrann då jag hamnade på Martha Stewart Show.
Och jag tycker att det är mysigt att titta på Martha, så är det, jag står för det, Martha är behaglig!

Willes onsdag

Gårdagens göra-allt-för-Wille-dagen gick bra, jag tror att jag lyckades NÄSTAN hela tiden iaf.... Vi hade så skoj, vi;

...lekte med lego.....


....byggde tågbana....


....åt kladdkake-smet.....


....och smakade även lite av själva kakan!

Det här med smeten är ju som jag tidigare tagit upp, en god del av Willes liv, han älskar smetar, vad de än är, bara det heter smet. Så igår när vi skulle göra kakan så tyckte vi att vi var värda lite vardagslyx så vi gjorde helt enkelt en dubbel smet så vi kunde norpa åt oss mer smet utan att det behövde påverka storleken på prästens kaka.... smart!

Ny underbar bekantskap

Prästen har lämnat hemmet! En väldigt rolig bekantskap. Hans besök klarade sig precis under tvåtimmars-strecket, 1.55 stannde klockan på. Tankarna gick väl lite att vi skulle gå igenom vem som ska säga vad, vem som ska göra vad, turording, bestämma psalmer... på ca 1 timme skulle man kunna gissa på. Och det tog faktiskt ca 1 timme. Det tog även ca 1 timme att innan vi kom igång, dra hela Krokoms historia, kolla klipp på Youtube, snacka skidorientering, Intersport´s historia, vedhuggning, a-lagare och förståndshandikappade.... I can go on... Han hann med att påpeka Linus likhet med ett skinhead, att det är tur att avdankade a-lagare kör bil nykter och att förståndshandikappade är duktiga på att hugga ved, även om det blir lite som när... Ja, förståndshandikappade gör det!
Tyvärr brast mitt fokus litegrann och jag höll på att bitvis brista när  vi gick igenom psalmerna. För varje psalm så skulle han sjunga minst en vers, ingen som bad om det utan han högg så gärna in så.. Och som han tog i !!! Här sjöngs det för kung och fosterland, lika ihärdigt och engagerande i varje psalm, varje sekund... Det var som att livet hängde på dessa små smakprov av psalmer. Vilken kyrkoherde vi har!

Jag är glad att jag har fått träffa denna härliga präst med, måste vara, en av svenska kyrkans vassaste tungor. Längtar till dopet Kyrkoherden!

Det här kan bli kul Linus......

En dag för dig älskling!

Då har jag hunnit med dagens tur till staden och tillbaka. Har suttit och kämpat med Linus som tydligen helt har slutat att äta... kanske en banan då och då. Och nu ska vi iväg och hämta Wille snart.
Idag har jag bestämt mig för att göra ALLT Wille vill göra, jag ska ge honom all uppmärksamhet och bara göra saker för honom... Tyvärr blir det för lite såna dagar med två barn och ett hushåll, men idag Wille... håll i dig vad du ska hinna bli less på mamma!
Det skulle förstås underlätta om han sa att han ville baka en kladdkaka just idag. Prästen som ska döpa Linus kommer till oss ikväll och ska lägga upp en strategi för dopet och då är det väl klart att han ska bli bjuden på våran specialitet, det är ju trots allt herr Kyrkoherde som ska döpa min son.

Hann tyvärr inte se Miel skida förrän jag var tvungen att åka idag, men har följt upp resultatet... bryt ihop och kom igen som vi säger Miel. Vi saknar dig!

Plötsligt händer det!

Cross in the tak!!!! Dom ringde precis tillbaka till mig, OCH, det tog bara 1½ timme sedan telefontiden började.... Plötsligt händer det!
Tiden var iaf 11.00 så jag hinner se lite skidskytte innan jag måste bege mig, JAAA!

Så det är väl några timmar till nästa gång vi hörs nu. Hej då!

Wille hade förresten lite svårt att handskas med att det inte var sol idag......

...så han lekte att solen sken inne istället

Fortfarande inget

Då har jag hunnit gå med Wille till dagis men ännu inte fått tag i en människa under telefontiden. Dom hade dock, 08.45 lyckats koppla in så att man kunde tala in ett meddelande vilket jag gjorde. Men vad spelar det för roll när man inte får ett svar innan den första tiden är på ingång. Jag får väl helt enkelt åka in till den första tiden och med stor risk, vänta ytterligare en timme.... sånt här är inte kul, speciellt inte då jag hade hunnit, om det var det senare tiden som gällde, att se Anna Maria åka nu kl.10.00. Varför kan det inte bara flyta......

Till råga på allt så såg jag när jag kom ut att det har kommit MYCKET snö igen... skottning ska alltså in på schemat idag!

Telefontider...

Jag sitter i detta nu och försöker komma fram till företaget som jag ska på möte till idag. Självklart så har jag varit duktig och skrivit upp detta. Och självklart har jag skrivit på två olika ställen med två olika tider.... Så när ska jag dit? Det försöker jag nu ta reda på MEN när telefontiden börjar 08.00 så är det ju förstås korkat av mig att tro att de fortfarande inte, 08.15 har fått igång telfonerna för dagen.... Alla företag, VERFÖR GÖR NI SÅ HÄR!!!!!!!!! Håll er till era utlovade telefontider!

Oförstörda barn

Nu har vi tagit oss in efter härlig pulkaåkning i plogbilens kvarlevor brevid Strandvägen 4 (vårt hus) Wille lever i den härliga tron att plogbilen har gjort denna gigantiska snöhög BARA för honom att åka pulka i.... visst låter det härligt..! världens saker händer för just DIN skull, tänk om man kunde gå igenom livet och tro det. När ändras allt, när tappar man tron på det goda? Tur att pojkarna är små och oförstörda så man kan få återuppleva dessa godtrogna känslor igen...Backens kung och modern

Tweezer

Jag behöver en ny pincett! Den heter tweezer och finns i alla möjliga härliga färger. Den finns överallt, bla. på Åhlens......

Ok, det var allt.

Tyskan

Äntligen! Det var ju känslan när Tyskan igår blev dömd till livstid för morden på de två söta barnen. För nu måste det väl ändå vara slut på att öppna tidningarna var dag och det första man möts av är tyskans ansikte.... Men nehejdå, nu fortsätter vi att mötas av denna tyska människa för nu måste vi tydligen bli riktigt uppdaterade i vart hon ska sitta och när hon ska flytta. Det är många "viktiga" beslut kvar......

Superwoman

Såg våran supergranne imorse, kånkandes, bärandes, skottandes, plockandes..... ja, nåt gör hon iaf har ALDRIG sett henne sitta ner och bara vara. Ok tänker ni, det gör väl alla mammor. Men denna kvinna är över 80 år. Vi är inte riktigt överrens om hur gammal hon är för ingen har frågat, men de inbitna Krokomsborna vet på ett ungefär... Till saken hör att tanten faktiskt lätt skulle kunna tas för en 60-åring och med tanke på som hon håller på med huset och trädgården och allt annat, snälla gode Gud, gör mig till en sån gammal tant!
Iaf så tänker jag tillbaka på en morgon för nån månad sedan. Jag skulle gå till dagis, barnvagnen i ena handen, snowracern med Wille i den andra och hunden som var på väg åt sitt eget håll i den tredje handen (man kan få till många händer..) Så möter vi söta tanten och drar vår vanliga morgonrutin inkluderat dagsform, väder och ungarna. Innan vi ska avsluta och vi drar vidare till dagis så påpekar hon mitt dagliga kånkandes på allt i mina femton händer och jag tänker att denna dagen kommer att börja bra, nu ska hon berätta för mig vilken fantastisk morsa jag är som bär, kånkar och drar fram och tillbaka, dag efter dag. Men NEJ, hon stannar vid faktum att det är så och går in på en lite oväntad bana.... Hon börjar berömma B! Hon säger att vi har sån tur som har en sån bra pappa till barnen, han är så trevlig och hjälpsam och att det måste väl ändå vara den bästa man jag kunde få! HALLÅ! Jag då? Är det jag eller B som pölsar gatan fram och tillbaka varje dag, som hon ser skotta snön... vart och hur kom B in som hjälte i bilden..?!
Men snäll som jag är så ler jag och håller med henne, han är ju så fantastisk....

Det här med att han inte är MIN MAN, det lät jag vara. Det får hon tro!

Sövda barn

Nu har sötaste Wille somnat, känner mig som en riktigt kass morsa idag, ingen större ork att leka rövare så det vart mycket Bob och film. Ibland tar han sin lata mammas slöhet så bra... min stackars goa Wille.
Konstigt bara att jag lade en inatt men inget under dagen, är det magsjuka???

Nu ska jag parkera arslet i soffan och inte röra det mycket mer än nödvändigt. Ätbara ting står brevid mig och drickhämtaren sitter brevid mig.... för en lyckad TV-kväll !!!

Nu vet jag en ny sak

Nu har jag lärt mig lite blogg-vett idag. Man ska svara på kommentarerna i kommentars-fältet, ÄVEN på sin egen blogg. Jag lär mig var dag.....

Säsongsvara?!

Nu mina kära läsare behöver jag hjälp! Jag var helt övertygad om att jag hade en vit kavaj, nu vet jag inte längre. Om jag äger en så har den gått upp i rök och om jag inte äger en så behöver jag ändå en om två veckor. Nu har jag luslänsat alla affärer i stan och sanningen är tuff... vit-kavaj-säsongen börjar inte ännu (ja det är säsong även för detta). Så är det nån vänlig själ därute som har sett  detta någonstans, alternativt har en som inte ska användas 1 mars???
Och JA, jag har kollat internet!

Hoppas detta fungerar lika bra som hjärteaskarna....

Gårdagen, mmmmm

Nu är det tågbanebygge som hägrar...yippie! Kan inte låta bli att längta tillbaka till gårdagseftermiddagen med skidåkning och solhydda, INNAN jag blev sjuk...

Detta mina vänner, är RIKTIG vinter......

Fler inbjudningar

Mycket inbjudningskort i mitt liv just nu....
Gick precis ut och hämtade posten då jag äntligen möttes av inbjudan till mina vänner Emma och Kristian´s bröllop. Tack och bock, midsommarafton kommer vi! Grattis Emma till det du fått, jag är glad för din skull... jag är FAKTISKT det...

Jag sitter

Nu har jag faktiskt suttit ner i soffan brevid Wille i snart 1 timme. När jag tänker efter så inser jag att jag sitter inte ens så länge under en hel dag annars. Hur ska då tvätten tvättas, golvet dammsugas, veden huggas, snön skottas, dammas, skuras, plocka ur diskmaskinen, barnen matas, bytas, tvättas, nåt rum ska målas, leksaker plockas, papper sorteras, räkningar betalas (ok, bara en gång i månaden) också ska man ju störas och våndas över tragiska "moment" i vardagen. Ja, så går en dag undan, inte konstigt att vissa inte vill vara hemma under småbarnstiden.....

Usch

Jag tackar och bockar mina älskade pojkar, för att ni delar med er till mig också.... Inatt kom spyorna och hälsade på mammans kropp, usch och fy vilken vidervärdig grej att få. Linus hann ju med en släng i helgen han med. B´s tur härnäst månne tro?  Den här familjen är inte riktigt van att vara sjuka, tack och lov.
Det är inte det lättaste att hålla humöret uppe när man sitter och mår konstant illa så idag tackar jag alla makter för att Byggare Bob finns och hoppas på en bra sovdag för Linus del...

Helgens slutskede

Hej hopp, nu är helgen snart slut och det ska firas med en flaska Cola, godis och en nachostallrik.
Jag och B drog iväg på en skidtur tillsammans i eftermiddags. Farmor var ju här så vi tänkte att vi kunde ju passa på att åka tillsammans. Då drog vi till Dvärsätt och åkte den 7-kilomotern två varv. En helt fantastisk slinga som går delvis över golfbanan, men även slingervägar in i skogen, det var så vackert och solen sken första varvet.... det får bli pannlampan på nån kväll i Dvärsätt. (de har inget elljusspår)
Mitt inlägg om hjärteaskarna resulterade i 5 stycken som jag inte hade köpt själv, 8 med mitt förråd..... tänk vad ett litet inlägg kan göra. Men finast av alla vad den jag fick av Mammi, hon hade gjort ett jättefint paket, och framför allt, hon kom ihåg.....

Hjärtepaketet fint inslaget, Tack snälla Mammi !

Nu överger jag detta för en försenad afterski-svullning....

Förresten familjen, jag träffade Uffe Nyman i helgen!!!

Vilken dag

Måste bara lägga in ett grattis till Helena, GRATTIS !!!!!!  Vilken guldtjej.
Och surare än en bitter kärring vart det i herrarnas slalom.... osis! Och stackars André kom som ingenstans alls... nä jag måste nog ge honom en tröstkram när han kommer  hem...

Lördagen...

Gårdagen blev till en kanondag. Farmor kom hit och tog över allt och jag fick åka in till stan och shoppa lite innan jag mötte upp B för en "överraskningsmiddag" han är lite klen på att överraska, eller så är jag bara väldigt bra på att lista ut saker.... I vilket fall så vart det en hel dag, kväll och natt utan barnen och med alla möjligheter i världen.... Detta firade vi med en after work/after shopping på Simon&Victor med två kalla och en snabbkurs i konsten att vara lycklig av Henke i baren.....

...och som vi tog åt oss av Henkes tips.....

Sen gick vi till Clarion så B fick duscha av sig efter en hård arbetsdag. Sen gick vi vidare till resturangen för en god middag. Middagen fick planeras noga eftersom vi för guds skull inte kunde missa Melodifestivalen. Så vi gick och åt 18.30 och hade planerat att vi skulle hinna med förrätt och varmrätt innan festivalen började och planeringen höll ! Allt flyter ju så snabbt och bra på detta ställe... igår var det tack vare min fina vän Jörgen, han stod för vinlangningen.
          
Förrätterna uppradade......                          Bästa vinet, SUD

Kvällen fortsatte på en liten pubrunda innan vi kom till Plaza där vi bla mötte Hannah. Det här skulle ju ha varit våran kväll hade vi planerat för längesedan, ingen av oss tänkte dock till på att det var hjärtedagen då så vi ställde in till förmån för B.
                    
Hannah och jag                  Bara lilla jag               Ante och Andreas och jagDet var en härlig kväll "på lokal" Frida.....

Sen avslutades allt med den givna kebaben. Och där traffade vi världens bästa pokerkompis Mattias.... Det var längesedan vännen, vi har saknat dig jättemycket och nu får du ta Audin och packa arslet till Krokom...

Mattias har aldrig blivit skjuten i Texas..... det är sant!

Tack älskling för en fantastisk kväll !!!

Fredagsmys

Nu har jag och Wille poppat popcorn och tagit fram fredagsmyshumöret. Kramar i soffan med skålen i knät, framför bolibompa.... kan det bli bättre.
B skulle åka förbi affären och handla god mat till efter killarna lagt sig ikväll, vi brukar försöka få lugn mysmiddag på fredagar och lördagar med god mat och en flaska rött kanske.... Sen får man ju lägga upp den här krocken som blir med Let´s Dance på ett bra sätt....  Har fastnat (fast bara lite) för detta program, faktiskt första säsongen jag ser det och jag var ju så förtjust i Hasse Aro. Men han bubblade ju iväg förra veckan så nu får det väl bli Elisabetg Höglund då, det är söt tant det....

Målarverkstad

Så här såg det ut igår när Linus så snällt ställde upp och hjälpte till med hans inbjudningskort....

Det var inte bara den uttänkta modellfoten som vart svart.....


....det mesta som kom i kontakt med Linus vart mer eller mindre svarta.


Allt går ju som tur är att tvätta, och vatten är kul...

Det går åt mycket för att lära sig...

Det är möjligt att vi numera har Krokoms största förbrukning av hushållspapper. Wille har nämligen "lärt sig" att snyta näsan... tror han! Men det har han inte. Han kommer i tid och otid med handen full med papper och ska visa att han "snyter sig". Hans "snyta sig" är i själv verket en procedur där han sätter papperet till näsan och låter med munnen, faktiskt ganska likt som det låter när man faktiskt snyter sig. Man måste låta ganska högt med munnen för att det ska vara en riktig snytning. Sen slänger han det, givetvis, osnytna och oanvändna papperet. Kanske ICA vill sponsra oss med lära-snyta-papper......?

Dålig mor?

Är jag en dålig mor om jag smygäter från mitt hjärteask-förråd när inte Wille ser? Jag säger inte att jag gör det, men OM... Det är ju bara för Willes skull, jag vill ju inte att hans tänder ska förstöras, mina är det ju redan för sent för.... OCH han ska ju få en helt egen ask imorgon när det är Alla hjärtans dag och lördag, det är ju inte så att han inte får något. OM det här hade varit sant, hade det varit fel då...?

Hemma-fredag

Här vart det mer spyor under gårdagen. Wille vart ju på ett så strålande humör efter sin hallspya igår så att vi trodde det var en engångsgrej. Men mitt i brinnande pannkaks-torsdag så drog han en till. Och 04.43 i våran säng. Sen har det varit lugnt idag, men dessa kaksader verkar ju ha tävling om att komma på mest oväntade tidpunkt och ställe... Synd bara att vi andra var så sugen på pannkaka.....
Fortfarande är han på sitt vanliga strålande humör men jag var tvungen att ställa in gympa och Kongroa idag, men han verkar inte alltför besviken.

Sjuk kille va...?!

Hannah, jag ska kolla in dina tips.

TV-soffan rapporterar

TV kvällen har gett oss det största skratten på länge, vi har kollat in Sveriges Värsta Bilförare. Vilka människor! Inte just för att det är kassa på att köra bil, vissa har nog lite teaterådra i sig, men de är ju helt faschinerande människor, herregud vilket underhållande program...
Nu följer favvon Criminal Minds.

Been there, done that!

Therese satte huvudet på spiken i sin kommentar till Hårchock;

"OJ, har han varit på Aspåsvägen eller?
Elin stor kom därifrån för ett antal år sedan och var väldigt lik Gustav Wasa.
Det blir spännande att se frisyren. =)"

JA Therese, han var på Aspåsvägen!!!!!!!!!!!!

En kaka senare....

Wille kom hem från dagis fastklistrad vid B´s ben och var jättehängig. Stod ett tag i hallen och sa att han ville sova mot pappas ben och var allmänt hänging och trött. En minut senare spydde han ner hallen värre än en bulimiker skulle klara av. Ytterligare en minut senare drog han med mig upp på rummet och var på bättre humör än  vad Wahlgenska flickan någonsin kan bli av en lyckad hårfärgning.... Och sen var racet igång igen, kramar, bilar, pussar, tågbanebygge och lite teckningar med mig när jag skrev korten. Nej, det är fortfaranade inte klara, skrivkramp existerar verkligen!
Kanske ska lägga en rejäl en jag också om man får sån energi som Wille drar runt på....
             
Efter en riktig kaka så var det gamla goda humöret tillbaka...

Måste bli klar nu.... huvva vilken press. Synd att B inte skriver bättre än Wille....

Hårchock!

B är hemma från frissan och jag funderar lite över om Foppahåret verkligen ser så illa ut? Om man jämför med hur han just nu ser ut så är nog Foppahåret en succe... Det är nog brudarna i stan som gäller för en schysst frissa...

Förrådet sinar...

Det där med förrådet.... det var ingen bra idé! Ändå tycker man ju att man borde känna sig själv så pass väl att man vet att ligger det ett förråd hemma så tar det slut PUNKT! Vi hamnade framför en film igår kväll och självklart rök hjärteasken (en finns faktiskt kvar) snabbt som bara det när alla andra sötsaker tog slut. Får bli ICA idag och ladda igen.....

Godmorgon

Som jag meddelat omvärlden så är ju B ledig idag vilket resulterade i en sköööön sovmorgon. Jag var iof vaken till och från innan killarna kom iväg till dagis eftersom jag hade en stark oro att B inte riktigt skulle klara av att ta två huliganer på morgonen och ge dom frukost, klä på och ändå komma i tid till dagis. Frukostbiten löste han med att lämna Linus uppe hos mig och ta ett barn i taget. Så när Wille hade fått gröt så byttes barnet ut, en ny grötätare och en ny mammavärmare. Jag kan ändå inte låta bli att undra hur B skulle göra om inte jag var hemma och han var tvungen att ha båda grötätarna samtidigt och allt annat samtidigt.... kanske dags att B är hemma och tränar en tid... Men i tid till dagis, det kom dom.
Sen tog B en tur i byn för att kolla om det fanns nån klipptid någonstans, det är dags sen en längre tid tillbaka. Just nu ser han ut som en vildvuxen Foppa i ett ishockey-slutspel, med lite mindre ansiktshår förstås... men vem har inte det..?
Det finns iaf, vet vi nu, hela tre frisörer i Krokom!!! Hur klara sig alla frisörer  överallt, är en tanke som har slagit mig många gånger.... Fast det är klart, alla klipper sig ju inte lika sällan som Foppa och B.

Sen kom han hem och gjorde frukost, en sån där lång härlig frukost med allt inkluderat som vi alltid tar nån timme extra för när vi är lediga.... det är kvalitet från alla synvinklar det.

                                   
En vildvuxen B några timmar till.....              Min favvostart på dagen

Nu ska jag försöka göra färdigt inbjudningskorten, det blev såklart inte färdigt igår. Börjar starkt ångra att jag skulle ta mig för att skriva dessa för hand... väldigt dumt gjort. Snacka om att tro för mycket om sig själv.... Har ett moment där jag behöver Linus hjälp som jag tänkte ta tag i nu när B går till klipparen.
Rapport följer....

Olycka

Läs detta och se vad alkoholen gör mot oss; "inre och yttre minisken paj, främre korsbandet likaså. Akut operation för ena menisken inom 3 veckor sedan minst 2 operationen till för att fixa resen..."
Detta mina vänner är facit efter en alkoholfylld kväll på Stuguvägen. Hon säger att olyckan beror på Twister och jag tror henne MEN, vem spelar Twister nykter........

Inställt

Jaha, då vart det inget VM idag heller. Insällt igen. Jag undrar verkligen hur detta ska sluta, antingen blir det ett VM med ett urval av grenar... eller att VM under en väldigt lång tid. Ja ni, bara vi får se André Myhrer så får vi väl vara nöjda. Men vi som faktiskt har möjlighet att sitta hemma och se detta, vi känner oss faktiskt lite blåsta på några sofftimmar med gott samvete.......

Trötter


Så här slutade Willes bolibompa igårkväll.... tänk vad dagis gör med barnen...

B kom hem med en vas som jag hade beställt igår också fick jag en bukett med tulpaner, vita förstås. Och mitt nya begär; Marabou Helnöt, den är sååå god. Tack snälla du.
Nu ska jag plocka lite, se lite VM snart och börja skriva lite dopinbjudningar. Lena kommer lite senare med sitt trevliga sällskap... Och imorgon ska B vara ledig, jag älskar de dagarna!

Förebyggande hjärteproblem

Nu har jag varit och laddat upp förrådet. Av erfarenhet så vet jag att risken finns att mamma eller B glömmer att köpa en hjärteask och då blir det kaos här hemma. Så om de nu skulle få för sig att glömma, kan så klart inte hända nu, så har jag ett eget förråd. För ni har väl alla varit med om att springa och leta efter en hjätreask på dagen D och de är slut.... det är bara att inse, de finns inte, de har aldrig funnits, kommer aldrig att finnas kvar på den rätta dagen...
Minns förra året då faktiskt både B och mamma glömde detta och paniken var total, på den tiden hade jag inget förråd, jag trodde på det goda i dessa människor. Att B glömde kan jag ta (litegrann iaf) men mamma, nej då vart jag sårad... Mamma har alltid, i alla år, köpt en ask till alla hjärtans dag och så ska det förbli, inga undantag. Så kommer hon till år 25 och glömmer !!!! Själva grejen här är traditionen, det har alltid varit på detta viset och det ska alltid förbli så här, jag är till och med villig att betala den själv bara hon kommer med den!
Jag och Kristina hade en disskution om detta igår när hon sa att hon också hade köpt till barnen men att iår kändes de för stora. Då fick Kristina sig en läxa och hon kommer att för alltid köpa en hjärteask till barnen. Sånt slutar man inte bara med!

Hett tips..... ladda upp i tid!

"Nymålat" golv

Jag och Wille gjorde just en rulltårta, en av mina favoriter. Söt, fet och god!
Wille lyckades dock, såklart, att spilla ut en deciliter florsocker på vårat trägolv. Vet ni hur mycket en deciliter florsocker är på ett trägolv!!!!!!!

Lunch i hela köket

Puh igen... har ni en aning om hur enerverande det kan vara att mata en 6-månaders? Denna trevliga stund har helt plötsligt förvandlats till ett moment där Linus bla. har lärt sig att; stänga munnen när maten kommer, vifta yvigt med armarna när maten kommer (med resultatet att maten flyger i spridda skurar) eller alternativt ta tag i skeden själv (det blir då lite mindre spridda skurar). Detta skulle kunna reta upp en mamma på riktigt, men när matspridaren hela tiden sitter och skrattar mellan anfallen så är det svårt att egentligen bli uppretad....


Nu ska vi ta tag i det där klämmande ljudet som följer en god måltid.....

Måleri och skrubbande

Yupp, första lagret klart, äntligen, nu känns det som att detta kök kanske kan närma sig en nyinvigning snart.....
Tänkte att jag kunde få ge mig själv en välförtjänt vila ett tag nu till VM, men det varkar ju bli en omöjlighet...någonsin. Känns som risken för att det blir ett långdraget VM är ganska hög! Jag får väl fortsätta att skrubba allt kakel i köket, det är en del....
Men först ska jag hämta in lill-grisen, mat-dags och sällskapsjuk mamma är anledningarna....

SOL !!!

Nya dagisveckan har trätt i kraft nu och solen SKINER!!!! Såna här morgnar skulle man ju vilja vakna till jämt! Och snö till för*annelse... det har kommit så mycket att det snart inte finns nån plats att skotta undan till längre.... det blir stora pulkabackar det.
      
Är det konstigt att livet känns lätt en sån här dag!?

Tror att det är dags att ta tag i de sista köksmåleri bitarna idag.... men det blir kul, solen skiner ju !!!!!!

Gympa

Nu ska jag och Lena snart iväg och gympa.... Jag tror att det är kärringgympa det handlar om men det må så vara.... vi provar och ser!
Nu sitter vi alla framför bolibompa och det är måndag, det innebär Johan. Johan var med även på min tid och jag undrar; är det bara jag som tycker att han ser precis likadan ut nu som då? Det måste ju vara minst 15 år sedan.... men Johan han hänger med! Tror mig även minnas att på den tiden så hade han tisdagar och tordagar. Var det inte så hans kampsång lät; "på tisdag på torsdag,  på tisdag på torsdag".... Go Johan, generation efter generation.

Loppet

Jo, det var ju det här skidloppet som jag åkte i helgen.... Tina efterlyser info denna gång.
Det gick skitbra! Yes, det är sant, jag är jättenöjd. Jag har dock insett vad skidåkare menar då det är "svåråkt", det var ju skittungt i Åsarnas skogar. Det är ju tydligen när det snöar som det blir svårt att glida och snöade, det gjorde det konstant hela dagen.... nästan så att man fick staka sig i utförsbackarna... herregud, då är det tungt.
Det som slog  mig med denna tävling var att det var så mycket mer folk och mer som ett evenemang än förra helgen, detta var det lite drag i. Började med killarna i starten som stod bakom oss och försökte få igång startfältet, tyvärr var det många som tog denna tävling på allra största allvar som inte riktigt hade vett att uppskatta denna uppsluppna stämmning..... De uttalade även att det fanns Jäger på prisutdelningen, så redan där vart jag extra taggad att snabbt komma i mål....

Stämmningen var på topp i Åsarna

Servicemannen in action

Nöjda målgångare...

Sen var det några timmar till prisutdelning och afterski så vi passade på att åka och kolla vad Dollarstore var för ställe. Och det var väl lite som man anade, det fanns ALLT, mycket skit, men ändå allt. Och hur kul är det inte att flyta runt på ett sådant ställe....?
Sen åkte vi till afterskin och jag fick Jäger, enligt mig en av de godaste dryckerna som uppfunnits. Det var GOTT och VÄLFÖRTJÄNAT! Där vann jag ett pris i utlottningen, en grå pikétröja i herrstorlek L. Tack ICA-Loppet!
Sen spelade ett sött litet band där medelåldern låg på ca 14 år skulle jag tro, kanske 15. Men sött var det!

Så sammanfattat var det en bra dag, jag vart bara arg en gång (då är inte gångerna som B retade gallfeber på mig inräknade) och det var när några människor stod vid en vätskekontroll och upptog båda spåren, för att dricka! Då vart jag lite irriterad. Men jag var duktig och tänkte mycket på vad B och Tord sagt om att det gick åt alldeles för mycket energi på att reta upp sig. Så jag slog bara till staven på en av dom och sa att dom stod jävligt dumt till där. Sen åkte jag vidare och hade inte förlorat så mycket energi. Jag var stolt över mig själv och även om B skämdes lite så tror jag att han också var lite stolt över att jag tog det så bra.....
Nu är det bara en tävling kvar i vinter, Krokomsturen om två veckor. 2,5 mil!!!! Så långt har jag verkligen aldrig åkt förut. 2.5 mil, det är långt det!

Vilken gudasänd dryck...

"Blåa" mannen i bakgrunden är världens sötaste spårgörare? Tomas Wassberg!

Det lilla söta bandet...

Lite helgbitar


Underbart söndagsslöande....

Puh, nu har vi hunnit hämta Wille, fått mat hos momma, försökt stuva in barn, bilstolar, väskor, leksaker mm i en fullsmockad bil med en sambo som var nära ett nervsammanbrott, samtidigt som vi skulle få Wille att över huvudtaget ens vilja åka hem..... Så nu har vi fått de båda små grisarna i säng, jag sitter framför kaminen och myser med en godisskål och lite poker samt en liten blogg, ibland är det skönt!

Vi måste ju snudda lite vid ämnet Melodifestivalen, vad hade hänt? Stolpskottet vid namn Petra... hade hon bara en dålig dag eller är det detta som vi ska dras med några lördagar framöver? Jag kan ju inte annat än att be Lena Philipsson om ursäkt... allt är glömt nu! Till det musikaliska då, inte konstigt att det blir så mycket skit när det ska hinnas med såå många bidrag.... Alcazar har ju en förmåga att ge det man väntar sig, och ändå var det på nåt sätt det bästa med gårdagskvällen. Helt tokig var ju inte Emilia heller, lika söt som de två rådjuren vi höll på att köra på ikväll var hon ialla fall.
Grannarna tillbringade kvällen här hos oss, supertrevligt med godis, chips och popcorn, sånt som vi gillar... och vinet såklart! Vi kunde ju som dubbelfira igår, Melodifestivalen och att jag och Terese hade varit så duktiga på våra skidor under dagen. Jag i skidloppet och Terese i barnbacken i Almåsa.... vi var så värda allt gott så!

Nu ska jag mula godis, det är ju måndag imorgon....
Kram och puss till alla länder som läser detta. (Jag vet att i dagsläget är det Sverige, USA, Belgien och Sydkorea. Inte illa pinkat att ha en sån internationell blogg....)

Nu är det dags...igen!

Det är så mycket som händer denna dag så den här gången är jag inte ett dugg nervös.... Mest bara förbannade faktiskt.
Vi är ju på väg till Åsarna nu för ICA-loppet. Anledningen till att jag skulle åka detta lopp var ju för att jag i svaga ögonblick sa att jag ska komma under 1,10. Nu är ju verkligheten denna, har kloka människor påpekat, loppet är lite, lite längre än förra och banan är en helt annan, och det är tydligen en viktig aspekt. Så ungefär 10 minuter längre ska jag vara i spåren idag har någon sagt som kollat lite i resultatslistan på tiderna.....
Jaja, årets mest spännande dag är ju här äntligen. Skidlopp eller inte, MELODIFESTIVALEN är större. Ikväll är det dags, utan Bengtzing, men ändå dags!

Virrigt och nyvaknat inlägg jag vet. Nu ska jag bara förbi affären och inhandla trösten (godis) till efter loppet.... Lycka till till mig!

Nu drar jag!

Nu har momma och Carro hämtat Wille för en helg i Singsjön. Och nu drar jag! In och leva stadsliv ett tag innan nån annan drag i mig. Om jag skyndar så hinner ingen hindra mig, och när jag väl är där så är jag där......

Semlor

Gårdagseftermiddagen tillbringades oavbrutet i köket med det efterlängtade semelbaket.... vart goda små-semlor till alla. Faktum var att mina glutenfria vart finare än de "vanliga", alltsom oftast så brukar det vara precis tvärtom... Mina vart fina och släta, de andra vart lite som Fredriksson, ojämna och överjästa...
               
Men alla vart goda....            Mästerkocken har koll          Grädden ska vispas...

Nu har vi sagt adjö till Anna Maria som åker till Syd Korea idag inför skidskytte-VM..... Lycka till!
 

Nån som säger det.....

Då har jag och vakna Linus klarat av lunchen. Inga VM-skidor idag, synd det.....
Läste att skidskytten Mattias Nilsson, a.k.a Anna Marias bror, har blivit hotad för att ha uttalat sig om det fördjävliga med ryssarnas dopinghärva.... Synd bara att man ska bli hotad för att ha spridit lite allmänbildning....

Kort-dilemma!

Jag glömde ju berätta om de fantastiska damerna som satt brevid oss på fiket igår. Dom satt och smöflörtade med Wille och jag kunde ju inte hålla mina öron i styr. De fick tyvärr lite problem då de skulle skriva ett kort till en vännina. Det var inte helt lätt att bestämma om det skulle skriva på längden eller bredden. Detta diskuterades i 5! minuter (jag tog tid), sedan kom de överrens om att bredden nog blev bäst. Då följdes ju allt upp av om de skulle skriva ut dagens datum och veckodag eller inte. Tant 1, den lite dominantare, fick bestämma att det skulle stå i översta vänstra hörnet. När förberedelserna var klara kom ännu ett problem upp, VEM SKULLE SKRIVA? Detta diskuterades fram och tillbaka innan de kom fram till att Tant 2 skulle få äran, precis när hon skulle börja säger Tant 1 att det är nog trots allt bäst att hon själv gör det, Tant 2 hade ju blivit så bedrövlig på att skriva på sistonde, det var knappt så att någon längre kunde läsa hennes skrift. Sen kom de igång fint. Vet inte hur det slutade för de skrev fortfarnade när vi lämnade stället.

Hemma igen

Nu har jag hunnit landa i huset igen efter en morgon med uppvak i Hallen hos farmor. Middag, kvällsfika och frukost serverat, tack Saga.

Pojkarna fick mysa i samma säng

Nu har jag hunnit igång med eldning i vedspisen, hämtat in ved, handlat mat, packa upp en väska och packat upp en tokvaken Linus. Denna vecka har ett "problem" uppenbarat sig för mig, min son vill inte sova på dagarna. Och det är ganska skönt vill jag lova när han sover sina timmar på förmiddagen och eftermiddagen, det hinns mycket då... Men Linus har nu kommit på att det inte riktigt är hans melodi, så vad gör man.... Så länge han bara skrattar som han nästan alltid gör så kan man ju gilla läget!

Vi hann ju med semlorna som jag lovade Wille igår, en ovanligt stillsam Wille som gick på kondis. Han sprang iof iväg en sväng och då jag undrade vad han skulle göra så sa han att jag kommer strax mamma. Jag undrade igen vad han skulle göra och då berättade han att han skulle bara gå och hämta en chokladboll! Pedagogiskt och lugn sa jag att man inte bara kan gå och hämta sig en chokladboll utan man måste äta upp den semlan som man har och helt utan tjafs så gick han och satte sig igen..... mina tankar om vad som var galet gick på högvarv..... Allt löste sig dock senare då min lilla huligan var tillbaka i gammalt slag igen.

En stillsam kille.... väldigt ovanlig syn...

Så fick jag ju mig en tur i Hallens elljusspår igårkväll... Tre varv á 2,2 km sen var jag döless och gav upp. Hämtade B där han var på jobb och blev bjuden på efterski innehållande tårta och kaffe, så de tre varven var ju inte helt förgäves...

Nu ska jag ägna "den vakne" lite tid innan vi måste bege oss ut igen för mycket snöskottning, snön öser ner över oss!

Måste förresten tillägga att igår ökade mina besökare med tre gånger så många besökare som en "vanlig" dag i bloggen, välkommen hit ni som stannar.... Glad vart jag ialla fall över detta!

Hallen-invasion....

Nu är den stora hämtad, den lilla sövd, väskan packad och magen semelsugen!
B ska på jobb i Hallen ikväll så vi drar hela familjen och sover över hos Farmor Saga. Så vi åker in till stan, hämtar B, åker ut till Hallen (isvägen är öppen) droppar av B, åker till farmor, droppar av pojkarna också landar jag i Hallens elljusspår ett tag. Jag måste ju åka åtminstonde en gång innan loppet på lördag...


Detta är tydligen vad jag gett mig in i denna gången....

Vi tar förresten och åker in till stan lite tidigare och går och fikar semlor, Wille vill fika semlor och vad är jag för morsa att neka honom det....
Detta innebär att det antagligen inte blir nåt mer på bloggen förrän imorgonbitti.... ingen afterski ikväll!

Jo förrsten, Hans Olssons kulor var tydligen inte så stora.......

Nu kör vi

Nu ska jag ett tag framöver sitta framför TV´n. Det är inte ofta det händer under dagarna men nu när jag faktiskt kan så ska jag passa på att hänga med i alpina VM. Just nu sitter vi och väntar på de två svenskarna. En, vilkens medverkan verkar präglas mest av hans ålder, inte så mycket skidmeriter.(Järbyn)  Och en som förklarade vad som krävdes för att klara dagens åk med; "två stora pungkulor."  (Olsson) Vi lär väl märka hur stora han har.......

Lathet på flaska

Då är det officiellt, våran familj har nu blivit lika lata som Magnus Sidén! 
Jag minns så väl en kväll (innan våra barn fanns) som jag och B var hemma hos Magnus och hälsade på han och B´s guddotter Clara. Innan vi gick hem så hann vi bevittna Magnus om-Clara-vaknar -inatt-och-vill-ha-välling-procedur. Denna innhöll en termos drickvänligt vatten i uppmätt mängd och en nappflaska med vällingpulver som placerades brevid Magnus säng, på lagom avstånd så han bara behövde sträcka ner handen, hälla över vattnet i flaskan, skaka, ge Clara och somna om. Klart! Jag undrade högt om inte lathets-botten var nådd med råge......
Och nu är vi här... B har insett att Magnus ide var ju bättre än att snooza sig förbi försovnings-stadiet.... Så nu har familjen alltså fått tillskott i sovrummet, ingen som behöver lämna sängen under hela natten.... Huvudsaken att B är nöjd, det är ju trots allt han som har ansvaret för dessa nattmål.....

Lena, dagens räddare....

Då står man då på livets andra startlista inför ett skidlopp.... vart tog mitt liv en sån oväntad vändning? Fredrik (AM´s sambo) ska oxå iväg och åka, långa loppet förstås, det blir kul att känna åtminstonde en själ därborta....

Idag glömde jag helt bort hur långa en 6-månaders armar kan vara. Jag höll på att damsuga och hade Linus i vardagsrummet. Helt rutinmässigt så gick jag dit då och då för att kolla till huliganen, när jag en av gångerna möttes av denna bild;

Jag, skyldig, vaddå ?????

Mitt i  nästa städhärva som nystades upp inför mina ögon så ringde Lena och kollade om hon kunde komma förbi. Så då fick jag en helt godkänd och mysig anledning att sätta mig ner och fika och snacka skit...

Skönt avbrott Lena bjöd på..... och mathjälp!

Nu har jag iaf hämtat Wille och känner mig nu redo att lägga mig som jag gjorde efter skidåkningen i söndags....

......med livets goda!

And by the way, Anna Maria ringde igår och frågade om jag och B ville gå på bio.... hon och Fredrik ville låna grabbarna under kvällen, och än en gång, vilka är vi att säga nej?! Tyvärr går det ingen vettig film i vettig tid, så det blir antingen en middag eller en tur i spåret. En stadsvandring är iaf bokad för mig innan B slutar jobba. Så det så!

4 dagar kvar

Ny nedräkning har börjat.... Ja, det skulle kunna vara till ICA-Loppet. Nej, det är inte till ICA-Loppet.
Äntligen kan vi börja räkna ner på riktigt och faktiskt känna att vi närmar oss.... 4 dagar kvar till.... MELODIFESTIVALEN !!!

Resultatet.....

Yes, nu är vardagen tillbaka på riktigt igen, stora på dagis, lilla i vagnen och morsan vid frukosten. Solen börjar smyga sig fram nu, tredje dagen i rad med 23 grader ute och strålande sol.... täckbrallorna får jobba hårt i dagar som dessa.


Justja, jag åkte ju Fjällbryntloppet i söndags.
Det gick bra om man ska tro de som kan saken. De tidsramar jag skulle hålla mig inom (läs; skidtur med olika hinder) höll jag ju bra. B sa att om jag åkte loppet under 1,20 så var det väldigt bra för en färskis som jag, jag kom igenom banan på 1,11. Men jag tror det fanns många som kom i mål lyckligare än vad jag gjorde.... Jag ska inte göra en Fredriksson här och bortförklara detta med mitt onda lår..... nej då. Däremot, det som stör mig mer än Pernilla Wahlgrens hårfärgnings-reklamer, är att utan två utförs-vurpor så hade jag antagligen spräckt 1,10-gränsen.... DET STÖR MIG!  Så pass att jag på vägen hem bestämde mig för att anmäla mig till ICA-loppet i Åsarna på lördag i 17 km-klassen. Herregud, se vad denna tjurighet gör med mig.
Faktum är att jag känner mig idag faktiskt hyfsat nöjd med min tid i och med att så många faktiskt har berömt den fina tiden. Och hade jag gjort det även i söndags så hade jag antagligen aldrig kommit på den galna iden om att göra om saken i Åsarna en vecka senare, men som jag funkar... har jag sagt det så har jag.... Synd bara att tjurigheten kommer först och förståndet senare. Detta känns i många stunder lika genomtänkt som att Idol-Johan nu ska släppa en skiva...
    Utöver själva loppet så vart denna kyliga februaridag en helt fantastisk dag, solen bara sken och sken, snön glittrade, inte ett moln i sikte... Nästan så att det var en fröjd att plöja igenom banan. Tänk vad vi har det bra här uppe i Jämtland ändå.....
             
  Detta, ni stockholmsråttor, är vad en februaridag ska se ut som......

DAGEN ÄR HÄR !!!!

Nu ska jag  vara mycket, mycket, totalt ärlig.... JAG ÄR SKITNERVÖS!!!
Just nu visar graderna på dryga -23, köldgränsen för när tävlingen ställs in är -20. B ringde och kollade, racet körs!
Detta är den totala anledningen till min nervositet, tänk om man inte klarar skitkylan och detta uppenbarar sig mitt på en iskall myr mil från civilisationen. Vad gör man då? Blir hemskjutsad på skoter och förfryser ännu mera på vägen? Tar sig hem bäst fan man kan? Eller har dom någon varm farkost som tar sig fram genom skogarna? HUR TAR MAN DENNA KYLA???? Och hur ska man andas och kunna röra tårna..... frågorna och ångesten hopar sig. VAD F*N HAR JAG GETT MIG IN I !!!
RSS 2.0