Umgänge

Nu ska vi försöka umgås här hemma. Jag försöker dra ihop trion för lite kortspel men det är sådär halvlätt när en mupp sitter uppslukad av Facebook och en annan av nåt spel på mobilen....
Men skam den som ger sig!

"Trattisar"

Dom här orangea stjälkarna fick Jossan att gå i taket i skogen idag. Jag menar vad jag skriver, tjejen vart tokig! I ungerfär en kvart skrek hon och tjoade om att vi hittat ett riktigt trattisställe. Lite små just nu tydligen men om nån vecka skulle där vara "mattor" av Trattisar. (Heter egentligen Trattkantareller, men svampmänniskorna använder det lite coolare ordet Trattisar).
Och tro mig, man fick verkligen anstränga sig för att se dom här Trattisarna. Jag missade varenda hög. Men så har ju jag uppenbarligen inte begåvats med svampögon heller...
Så nu ska vi tillbaka dit nästa vecka och hoppas att ingen hittat vårat egna svampställe innan dess.

Jossan och en blodriskaDetta är en blodriska. Det vet man att det är om man bryter i den och den blöder oranget blod.

Svamp

Nu har jag och Jossan haft sovmorgon. En lång och skön en. Och snart ska vi plocka svamp!
Jossan har fått mig att lova följa med henne till en skog och plocka svamp. Och eftersom jag är en flicka som håller mina ord så ska jag alltså snart ut och plocka svamp. Jag älskar inte att plocka svamp. Men idag ska jag alltså, mest och bara för Jossans skull, plocka svamp! Hoppas att det finns svamp i Krokom bara. Vi har ju skogar här men jag vet inte om vi har svamp i dom. Hoppas. För jag vill inte leta efter svamparna hela eftermiddagen.
Nu laddar vi för att plocka svamp allihopa.....

Nu landar hon snart

Nu drar jag iväg för att hämta hem Jossan som flyttar hem från Båstad idag. Det tar ett tag tills Jämtland blir lugnt igen nu....
...sisådär november/december då kaoset från Båstad invaderar Härjedalen.

Startskottet har gått

I fyra år, eller två, beroende på hur man ser det, så har jag väntat och längtat efter friidrotts-VM. Och nu är det igång och det är bara så kul.
Jag försökte lära Wille lite igår när det var 100 meter och dom presenterade Usain Bolt i bild. Jag berättade att den där killen är VÄRLDENS snabbaste människa.
-Världens snabbaste Wille, fattar du hur snabb han är då?!
-Ja, men är han snabbare än mig?

Tvättmaskinsaffärer sökes

Jag har kommit på charmen med att bo i lägenhet! Det här med att ha ett eget hus är ju kul och så men nu när tvättmaskinen har gått sönder så har jag insett det verkligt ultimata med att bo i lägenhet....
Ett samtal så var det liksom fixat!

Cookies...

...har jag bakat. Gott det.

Dr Mickan

Jag undrar om jag ska söka jobb som överläkare. Jag har ju aldrig provat så vem vet, det kanske är det jag är menad att göra i livet. Mitt kall so to speak. 
Utbildning hit och det, det viktigaste sägs ju ändå vara personkemin och en positiv inställning, och det där med att bota cancer och annat hemskt finns det ju sannolikt kollegor som kan och som jag kan be om hjälp ibland.
Man har ju sett och varit med en del så jag kan ju redan göra en elkonvertering, sätta en ryggmärgsbedövning och jag vet var hjärtat sitter. Det enda egentligen som jag är lite osäker på är på vilken sida som mjälten sitter, men det är ju bara en liten detalj som jag kan fråga kollegorna om om jag nån gång skulle ha med en mjälte att göra.
Jupp, jag tror nog att det här är vad jag ska syssla med. Om dom bara kan bortse lite, lite grann från den där detaljen med läkarexamen så tror jag nog att det här kan bli bra......

Middagsskörd

Linus har varit ute i orangeriet och plockat in middagens grönsaker, tomater och gurkaMina svarta tomater börjar komma igång

Lillfisen....

...skulle kunna få komma nu och det skulle kännas heeeeelt OK för mig!

Missbrukaren

Om man kan bli förgiftad av att äta för många nektariner, då ligger Mickan jävligt risigt till....

Fint för soporna

Jag tror minsann att vi har fått en ny sopbil i Krokom.
Det var faktiskt fin. Orange.
Antagligen så fin en sopbil kan bli....

Lekkamraterna

Herr B och hans söner satt före och efter middagen och lekte med lego. Sen upptäckte barnen att Bolibompa hade börjat och förflyttade sig därför in till vardagsrummet.
Herr B verkar inte vilja se Bolibompa, tror jag iaf, eftersom han fortfarande sitter och leker med legot.
Tror inte ens han har märkat att killarna varit borta sedan en kvart......

MiniSemester

Min Olloll är klart på bättringsvägen och kommer nog hem nu efter helgen. Jag har varit hos henne varje dag sedan vi åkte in med henne i onsdags och hon frågade mig för några dagar sedan;
-Men det måste vara jobbigt för dig att vara här med mig varenda dag.
Jag klappade lilla Olloll på axeln och sa;
-Jobbigt? Det är rena rama semestern att vara här med dig jämfört med att vara hemma....

Orienterar´n och hans påläggskalvar
Min smarta son

Jag sitter ner och borstar Willes hår och han hamnar automatiskt i brösthöjd på mig. Då tar han på mina tuttar och känner efter utanpå min tröja och BH och frågar;
- Håller kläderna in det där som bebisarna suger ut sin mat ifrån?
- Ja det gör BHn, förklarar jag
- Jaha... Starka kläder!
Sen drog han.

Förresten....

...en ny bloggare har tydligen hittat till träsket.
Ni tror väl inte att jag fattar hur man gör en länk va..? Bra, för det gör jag inte, men prova
hemmamannordqvist.blogg.se

Sjukan igår och idag

Pojkarnas lekkamrat kom inte igår, istället skjutsade jag och lekkamraten våran kära Olloll till hospitalet. En prosedur som tog sisådär 5 timmar. Mest pga läkarnas bristfälliga kommunikation med varandra.
Men på akuten fick vi den bästa OCH snabbaste hjälpen av syster Nora och Olloll fick så småningom komma till den avdelning som vi startade på 5 timmar tidigare.
Men lunginflammation i en gammal människas kropp är väl lite sisådär... Men nu är mickan på väg in igen för att hänga lite med min Olloll.


Jag, Wille och Olloll

on the er

Städat

Tjo, nu var det städat och fint igen. Speciellt glänsande på killarnas lekrum eftersom dom får hem en lekkamrat ikväll, moster Carro 26 år.
Så nu har jag städat åt de tre barnen och det är bara att stöka till igen...

En stor Lillfisen

MVC-besöket gick bra igår, Lillfisen växer och blir större. För att citera min barnmorska "det är mycket bebis här inne"....
Så då var det väl kört att få en liten bebis den här gången också. Både Wille och Linus vägde 4,5 kilo när de föddes och sannolikheten att Lillfisen ska vara mindre än så är inte riktigt jättestor...
Vi har ju aldrig till våra barn kunnat använda de minsta storlekarna kläder eller blöjor och det finns nog ingen anledning att skaffa det den här gången heller.
HAH till er alla (i princip alla jag möter) som hela tiden kommenterar hur stor jag är. Det är faktiskt Lillfisen som tar sin plats och inget annat!!!

Och förresten är det bara hårdingar som klämmer fram såna här klumpar.....

After dinner latte

Efter Lillfisens oordning som han har skapat med mina mat och dryckesvanor så har jag så smått återgott till kaffe igen och Herr B´s latte ska bli jäkligt gott igen.

Bummer

Det är väldigt olyckligt ibland hur allt slumpar sig. Ta min dag tex, jag hade verkligen sett fram emot att kunna göra alla utebestyr idag, grävning, klippning, målning, rensning osv. Och vad tror ni händer när jag väl var på väg ut? Jo det började regna igen... Är det inte oturligt så säg?!
Och nu hinner jag inte så mycket mer idag, ska snart iväg och kolla dagsstatus på Lillfisen och ladda upp nektarinförrådet.
Nya krafttag (om dom finns kvar) imorgon!

Tur

Men se på f*n! Det har ju slutat regna. Nu kan jag ju gå ut och börja med mina bestyr.
Ska bara brodera ett tag till och äta några nektariner till, sen är jag så gott som ute...

Osis

Herre min skapare (eller hur man säger det på ett finare sätt än med svärord) vad det regnar. Det liksom vräker ner. Kan kanske tänkas att det är lite lokalt, liksom bara på Strandvägen, men nåt får mig att tro att några fler gator är drabbade.
Det var lite synd det här med regnet just idag när jag tänkte gå ut och rensa av några av de bärbuskar som jag inte har tagit tag i än.
Också hade jag tänkt olja utemöblerna, gräva bort en stor jordhög, klippa gräset, måla en snutt på huset, rensa ogräs och beskära buskarna.
Jäkla otur att det skulle regna så just idag.....

Den lille brandkillen

Idag var jag upp på stationen och följde med killarna ut på en tur. Och Wille hade turen att få lifta med brandbilen på vägen tillbaka.

Hårdingen

Jag har blivit så jäkla tuff!!!! Nyss dödade jag en liten spindel med mina händer och skithuspapper, UTAN HANDSKAR!!!!!!!!

ÅRE

Idag hade jag och mammi en härlig halvdag i ÅRE. Kallt och blåsigt som fan, men maten var god!

Namnhjälp önskas!

Familjen här skulle uppskatta om ni kunde hjälpa till med lite namnförslag för pojkar. Vi har som ingen aning vad Lillfisen ska heta om det bli en pojke.
Tjejnamn är klart sedan länge, Ebba. Problemet är bara att jag har haft en Ebba i magen två gånger tidigare som vid kläckning visade sig inte vara några Ebbor. Och det här scenariot har jag en stark känsla av att det kommer att inträffa igen...

Så, vad har ni för förslag? Jag själv är lite inne på Svante, medans Wille och Linus läser en bok om Super-Albin och vill alltså självklart att Lillfisen ska få heta just Super-Albin.
Och det är ju coolt....

Nu är det tungt igen

Såg precis killarna på stationen åka iväg på larm med alla bilarna. Kan inte riktigt beskriva hur ont det gör att bara stå och se på och inte få jobba. Jag saknar det så jävla mycket!

Det pirrar i kroppen

Idag har jag träffat ett original. En sån som man bara älskar från första stund. Jag är så glad att jag fått träffa denna människa som;

* är 50 plus (år alltså)
* har ensam vårdnad om en son på 2½ år
* har ett hus i en liten håla på landet (och då menar jag håla på landet)
* har en bil som ska vara glad om den tar sig hem till hålan på landet igen
* är nykter alkoholist sedan 7 år
* har en hund som var nåt av de lydigaste jag träffat
* har jobbat på bondgård i 16 år
* kommer från Jokkmokk
* pratar förstås med den bredaste norrländskan
* skiter fullständigt i pengar bara "det går runt"
* kan inte MMSa, försökte under fem dagar att få iväg ett utan att lyckas
* har inte ens en sportslig att kunna ladda upp en bild på datorn
* är arbetslös men glad för det då han får han mer tid till sin son
* kämpar för missbrukarnas rätt till riktig behandling

OjOjOj, alla borde få träffa såna här människor nån gång ibland!

Förresten...

...nån som brukar hänga i Malå?

Sann lycka....

Idag ska jag städa huset!!!
Antagligen, mest sannolikt, kan det vara så att jag är världens lyckligaste människa just nu...
Allvarligt, kan man göra en dag så mycket mer roligare än så..?

Ser man på

Dom verkar ha gjort en TV-serie om lillasyster Jossan; Kaos i Båstad

Bra jobbat gullunge!

Blixten 2

Jag och Wille missade lördagens bio pga fullständiga utsålda blåa stolar. Då kom Mickan på att livet levs ju efter internet så jag, snilleblixten gick in på nätet och FÖRBOKADE, (jodå ibland funkar det där uppe) biljetter till oss.

OCH vi hann avverka våran film innan bion stängdes pga vattenläcka. Ibland har man bara tur.....Valrossen har det tufft just nu

Tänk er en valross i klimakteriet....
Där skulle jag tro att jag befinner mig just nu.

I valet och kvalet

OjOjOj idag har jag riktiga problem att fundera över. Det är premiär på Blixten 2 (en barnfilm om bilar som går varm här hemma) nu och jag tänkte ta med Wille och se den imorgon. Funderingen är över om jag ska ta med Linus och Herr B också? Herr B ska inte vara några större problem att ha med i en biosalong, men Linus däremot är jag lite fundersam över att ha med.
Jag slog till med en plus och minus-lista för att se om det gick att bli lite klokare;

PLUSSIDAN-
Han skulle bli jätteglad om han också fick följa med
Han skulle tycka om att äta biogodis

MINUSSIDAN-
Föräldrarna (jag och B) skulle ganska snart bli tokiga när han, gissningsvis en halvtimme in i filmen, börjar
- prata HÖGT
- prata med de andra som ska försöka se filmen
- ska upp och börja vandra omkring
- klättra på stolarna
- prata om bajs

En del av min lista. Och hur mycket jag än älskar att göra min lille gris glad så är jag ändå övertygad om att hans små söta valkiga ben inte pallar några timmar i en biosalong. Så just nu, lutar det åt att Herr B och Linus får roa sig på egen hand en stund imorgon...


Jodå, ibland ser han ut som en lugn och fridfull liten gosse, men skenet bedrar...

bröderna larsson säger god natt

Nu har han gjort sitt jump!Påklädd och klarEn liten lektion i att ramla rätt av B´s fröken och hoppkompis Svante


Så här gör man faktiskt


På väg in i planet


Dom såg ut att ha det så mysigt där inne, min B och hans Svante


Kidsen och moffa på pappispaning


Coming for landing


Och arslena har satts ner


Avklädning och Svante finns förstås vid hans sida. (Kolla in smilet på Herr B)


Och Linus provar på sin egen variant av fallskärmshoppning.


Om nån har missat smilet på Herr B´s läppar efter hoppet så kan jag meddela att ett barn på julafton är ingeting jämfört med hur Herr B var igår. Det gick inte en sekund mellan hoppet och tiden då han däckade som han inte pratade om det.... Kul att han gillade det så mycket.

Höll ju på att glömma...

Imorgon 16.00- 16.30 på Optands flygfält ska Herr B äntligen utnyttja min och pojkarnas 40-årspresent.
Kom dit om ni vill träffa Mickan!

...eller för all del om ni vill se herr B do the jump...

måndagsbesök

Idag fick vi trevligt besök av kusiner och respektive. Wille och Linus lekte oavbrutet med Tomas, pappa Staffans brorsa. Eller som killarna sa när han kom på håll; Nu kommer moffa....
RSS 2.0