Gästspel

Nu är ni några som varit på mig om dålig (ok usel) uppdatering. Så här kommer ett gästspel från frun. Åker på semester imorgon så combacken får nog vänta tills en vecka efter hemkomst då tanken är att ta tag i livet igen.
Anledingarna till min frånvaro består i fyra delar;
1, B är inne på semestervecka 3 och det är så kul att hänga med honom att  detta har blivit lidande.... så skyll på B!

2, Solen har behagat att titta fram så vi badar och leker ute och detta blev då lidande..... så skyll på sommaren!

3, VARNING! Trädgården står i full blom och tar en massa tid. Har lite svårt att se vad som är ruccola och vad som är ogräs så det tar ett tag att rensa vissa saker..... så skyll på landet!

4, En vecka tillbringades mestadels på sjukan hos Ollol..... men skyll inte på henne!

Annars har jag, medans B varit hemma, passat på att rida väldigt mycket. Wille har träffat sin idol. Gräftisarna har datat allihopa eftersom Frida är på finbesök hela sommaren. Lövstabadet har invaderats med Miel och Fredric. Ny stor pool har inhandlats till Wille. Haft spontankalas med grannarna på Strandvägen på den nyinvigda bryggan. Åkt på rundtur med flygplan med Wille över fjällen, staden och HALLEN.
Och framförallt, Ollol är nu tillbaka och sitter numera hemma vid köksbordet igen!!!!!!!


Imorgonbitti drar familjen på semester med BARA slapp, bad, hotellfrukost, lek och pussar..... Hörs om en vecka!

Till sist, lite bilder från min frånvaro
                                        
Wille solar......                .....och racar med mammi!             Linus och Miel myser.Gräftisarna samlade.....äntligen!

                                               
Wille och hans idol               Min vän Daniel lär Wille flyga efter våran rundtur

               
Invigningen av bryggan, några veckor tidigare....

Tantvarning?

Nu kan man äntligen sitta och bevittna det fantastiska sommarnöje som kallas Allsång....
UTAN ATT BEHÖVA HÖRA ANDERS LUNDINS GNÄLLHESA RÖST!!!!!

Dagens tumme upp för LOTTA ENGBERG!!!

Snoken

Vi fick fel post idag, sån där riktig post. Och nu kliar det i fingrarna.....
Vi fick en räkning från ett stort företag i Östersund till en känd resturang i Östersund. Och jag vill så gärna få bort kliet och se vad denna resturang har för gigantisk summa att punga ut...... KLIAR, KLIAR, KLIAR

Men jag SKA vara duktig flicka och hålla fingrarna i styr..... JAG SKA!Och hur f*n posten lyckas få resturangen i östersunds post till oss i Krokom övergår mitt normalintelligenta förstånd.... Kan nån som fattar lite annorlunda förklara detta för mig......
Posten??? Fredriksson????

Min Ollol

Finns det inte alltid något att oroa sig över eller att vara rädd för?!
Nu är jag rädd att min oro sedan en tid tillbaka är på väg att besannas..... ett samtal om att mormor, min kära Ollol, har kastat in handduken från jordelivet och forstätter sitt 85-åriga liv på "annan ort".

Just nu ligger käraste Ollol i respirator med misstänkt lunginflammation på intensiven och väntar på att få komma ur andningshjälpen och in i medvetandet igen.
Jag är ju som medveten om att Ollol har blivit lite till åren och därmed också lite gaggigare men på ett sätt så har jag som lite svårt att förstå att hon har blivit gammal och gaggig.....
Det mesta finns ju kvar där, hennes uppmuntran, de otippade kommentarerna, minnena från förr, glädjen över livet och hennes fantastiska förmåga att vara tacksam och glad för ALLT hon har och har varit med om.
På något sätt så ser jag nog inte att hon inte längre kan läsa, sy och brodera, att hon krockar med väldigt många saker som "står i vägen" och att hon har gjort minst tre stora vurpor för mycket....

Så nu är jag rädd att min oro inom kort kommer att besannas, att samtalet kommer att komma.
Men vad vet jag, kanske jag bara har blivit hönsig och överreagerar. Kanske sitter hon snart hemma vid köksbordet igen.

Den som lever får se!

Bad goes good...

Hela familjen samlad, minus huliganen som är på dagis.
Ego började tidiga morgonen med två pizzor på toan.... För en flicka som har fobi för spyor så var detta inte ett dugg mysigt och dagen kunde inte ha börjat sämre.....
Sen somnade jag om och vaknade av B som klargjorde att han tagit ledigt för vård av blivande....
Så dagen vart snabbt mycket bättre.
Det är MYCKET trevligt att ha honom hemma men det är inte utan att jag känner mig lite skyldig för att jag helt plötsligt inte ligger och öser ur mig kaskader....
Speciellt då jag skickade B till affären för magsjukemåsten såsom Piggelin, Cola och syrliga gröna äpplen. Jag tror ändå att detta kan fungera i förebyggande syfte, så trots den tillfälliga bristen på kaskader så tror jag att jag försöker få i mig grejerna ändå.... en måste ju offra sig!
Kanske kan bjuda Wille på en Piggelin.

:)

Jag och mina vänner har sedan länge hamnat i disskutioner angående dataanvändande. De tycker att jag är helt lost i datorns värld. Jag är tydligen spritt språngande galen för att jag inte utsätter min relativt oskadade hjärna med diverse drogliknande aktiviteter.
Faktum är att jag kan spela poker, jag fattar mailen och bloggen. Och jag tycker att jag klara mig alldeles utmärkt med dessa ting.
Först var dom på mig för att jag inte hade MSN, de tyckte att jag missade trevligt umgänge som dom hade där tillsammans. Hallå flickor....TELEFON!!!! Use it!
Sen var det själva fan att jag inte har fattat nöjet att sitta hypnotiserad och avskärmad från den riktiga världen framför Facebook. Och jo, jag vet nog hur ni hyperventlierar när ni inte har hunnit kolla Facebook för tjugonde gången samma dag....
Sen har dom inte varit på mig om så mycket mer saker, jag vet inte om det inte finns så mycket mer beroende-övningar på nätet eller om dom helt enkelt gett upp hoppet om mig.....

MEN.... nu ska jag dela med mig av vad jag har lärt mig.
Lite av erat språk har jag faktiskt snappat upp. Jag har lär mig att :) inte betyder att folk inte kan stava och blandar tecken värre än en häxblandning. Nej, :) betyder att man LER!!!!!

Herregud, skaffa ett RIKTIGT liv så vi kan :) mot varandra varandra!!!!!


Släpp nu era nerd-fasoner brudar, vi är ju alla samlade nu..... Äntligen!!!!

Uppstoppad

Nu har jag fasiken gjort mitt i löparskorna för denna dag. Knott i varenda kroppsöppning, ögon, mun. Jag ger mig fan på att de mer skymda öppningarna har fått sig en dos även dom......
Jaja, en ska inte klaga på gratis proteiner.....

Väl hemma får jag veta att husets MacGyver håller på med "kabelfix" och att TV´n inte är användbar.....
Då tog det hus i helvete..... tydligen hade MacGyver glömt bort kvällens idrottsevenemang!
......fem minuter senare var det klart!

Date med Wissman ikväll

Äntligen börjar det dra ihop sig och friidrottssäsongen är här på riktigt nu..... Nu blir det bara bättre och bättre....
Ikväll lämnar jag allt ansvar till andra och bänkar mig framför burken, inte en skidjävel så långt ögat kan nå.
Nu är de riktiga atleterna på G igen..... ÄNTLIGEN!!!!
Äntligen är min och Wissmans tid här!!!!

Varning.... Trädgårdssnack!

DET HAR KOMMIT SMÅ GRÖNA TOMATER PÅ MINA PLANTOR!!!!!!
JÄTTEMÅNGA PÅ DEN ENA, NÅGRA FÅ PÅ DEN ANDRA.......... YIPPIE!!!!!!!!

Våran förmiddag

Mina händer är blåsfyllda..... Jag har visst inte superkraft-händer som klarar av agressiv gräs-klippning utan handskar....
Vad trodde jag egentligen!?

Men gräset är iaf fint och kort och solen sken som en sol hela tiden.

Sen lunchade jag och Limpan och gick igenom livets glädje och sorger.... Vi har fina konversationer jag och Limpan, han är en sån bra lyssnare.
Jag tjatar ofta på Limpan om vikten att använda solbrills, de är så känsliga de små blå, och han lyssnar snällt och gör som jag säger han......

Aj, Aj mor, as you say......

Svordomar på sin plats

 Nu går det bara käpprätt åt hel..te.... Planering var nog inte min starka sida trots allt!

Jag och B har sedan ett tag tillbaka bestämt oss för att springa Fjällorienteringen tillsammans. Det är tillochmed så att jag har börjat se fram emot denna aktivitet.
Detta inebär att det för tillfället finns två inplanerade helger i sommar då jag  även ska återse min arbetsplats och göra människor glada där under Yran-helgen. Och vad händer självklart då?!
Jo givetvis så inträffar Mikaelas enda två inplanerade helger SAMMA HELG!!!!!!
Fan, Skit, Rövhål, Helvete, Satan, Kukhuvud, Förbannat, Fredriksson osv...

Men eftersom jag är en chefs nattliga dröm så ska jag inte sätta mina kollegor i skiten, så ta´t lugnt jag kommer att vara där. Jag ger upp min fjälldröm med 12 km löpning tre dagar i sträck och kvalitets-tid med B och chansen att sätta gubbarna på plats, för att finns hos er och göra andra människor glada.................

Fy fan vad dom var bra

Helgen har kantats av studentfirande på olika håll.
Jossans sista steg togs i Svegs kyrka. Hon fick tåga in mot avsparken till hennes nya liv till tonerna av Final Countdown på orgel, fantastiskt!
Ännu mer fantastiskt var att det även i Sveg anordnas flakåkning. En kvart skulle studenterna åka runt och på det hann man hela 3 varv runt by!!!!! Heja Sveg!
Jag måste säga att de i Sveg är lite mer påhittiga än i stan, lite mer gå-mot-strömmen. Korteget började givetvis med den lokala polisbilen, följd av en rosa gammelbil, 2 (eller3) lastbilsflak, en annan gammelbil som följdes av en audi med en släpvagn med en badtunna med fulla, badklädda och lyckliga studenter. Sist av allt följde den lokala ambulansen.
Vilket fantastikst tåg av fordon och jag har någ aldrig mött en by med ett sådant säkerhetstänkande.....
Jag ska aldrig mer, och detta lovar jag, kalla Sveg för Sur-Sveg!

Sen var det dags att lämna Sveg för att återvända till hem-landskapet och kalas hos Pappa Staffan. Sen dags att ta studentskan till stadens kalas och fira på riktigt.
Dagen efter åkte studentklassen till Bulgarien....vill egentligen inte tänka på vad medresenärerna fick utstå för odörer under resans gång...... Ha så kul era små huliganer där nere!!!!!!
         
......den rosa......                        ....badtunnan.......

                    
....hejande Wille....                    ......studentskan med bästis-Evelina


                                  Jossan-Gossan!!!!


Stor och liten på vift


Lördagen kom vi äntligen iväg till travet för en fin V75-omgång. Järvsöfaks sista seger i Östersund och annat smått och gott.


B med lite smått och gott


Familjens sköna gröna.....

Helgens sista firande avnjöts i Hara med herr Melkers studentskiva..... En lite lugnare kväll med mycket god mat och B´s tjocka släkt. Trevligt värre.....

Planering

Försöker att få morgondagen att gå ihop. Ska till Hede och föreviga lillasysters student. Så några timmar i bilen har jag och pojkarna att slå ihjäl, kan bli bra det. Hoppa bara att Wille somnar så att jag slipper höra I´m yours på repeat hela vägen.... blir det bara till Whovalley får jag vara nöjd.....
Så ska det ju packas för hela dagen och som alla småbarnsmorsor vet så handlar ju detta projekt om VÄLDIGT praktiskt tänkande och förhoppningsvis kommer vi undan med bara en väska.... Ok, kanske två!
Och ikväll ska jag bara tårta för 15 personer. Som familjens tårtdrottning är det jag som står för detta projekt i alla möjliga sammanhang som innefattar en tårta....
Tyvärr så tror jag, nej jag vet, att i samma sekund som jag träffade min fantastiska vän Lena, så fick jag en mycket värdig motståndare i kampen som tårtdrottning.... Det är jobbigt att behöva inse, men det kan mycket väl vara så att hon kan vara den som tar hem priset.....
Lena, tänk vad vi skulle kunna göra tillsammans!!!!

Lenas......


......och mois.

Sov min älskade tjockis....

Nu är vi inne på andra veckan i rad då Linus redan är vaken när vi kommer hem från våran 1-timmesjogg på morgonen, och detta är jobbigt!
Förr, på den gamla goda tiden, så fortsatte han att sova ytterligare en timme, min timme i himmelen.
Timmen då jag kunde duscha i lugn och ro och klä på mig i lugn och ro, kanske tillochmed dra på mig ett lager mascara.
Den tiden verkar ha nått sitt slut.
När jag tog upp detta med syster Anita igår så klargjorde hon snabbt att Linus är nog ett barn som kräver ganska lite sömn, och jotack, jag har märkt det.
Jag minns den tiden då han sov 4 timmar i sträck, då jag hann göra saker som idag står orörda och ogjorda.

Nej, jag får nog ta och skaffa en ny bebbe om jag vill ha 4 timmars lugn och ro igen......


En alltmer sällsynt syn.....

Tjockisen

Var på 3-årskontroll med Wille idag, och oj vad clever han var tyckte syster Anita.....
Väl där så passade vi på att ta oss an Linus också. Linus kallas ju inom hemmets stängda dörrar för tjockisen och jag fick klart för mig att vi inte är helt ute och cyklar med hans smeknamn....
10 kilo vägde den lille som är 10 månader gammal. Det är ENDAST 4 kilo mindre än storebror som är 3 år.........

Behöver jag förklara exakt hur goa valkar denna gosse har?!

Varning.....

....för trädgårssnack!

Nu är potatisen satt, sådd, planterad eller vad fasiken det nu kallas när man stoppar ner dom i jorden....
Nu är allt i trädgården klart, bara detaljen att allt ska växa återstår nu.... Och hur svårt kan det va???

Tillägg från helgen.....

..... Jag svarade JA !!!

Helgen i bilder

Nu har jag på något galet konstigt sätt lyckats fixa till så att det går att lägga in bilder igen. Detta har jag gjort helt själv.... jag som knappt kan sätta på datorn på rätt sätt...

Så här kommer en uppdatering från helgen

On our way....Detta är mannen som för 5 år sedan aldrig hade varit på trav,
nu som engagerad debutant på Elitloppet!Lite folk hade samlats på banan.....


Lördagen var Adielssons dag. Bara undrar..... var han hemma och
sov på söndagen..?!


Det är viktigt att hålla vätskebalansen i shakt dessa heta dagar.....


Och vilka mötte vi på gatan som resulterade i en middag......
Jo min skidguru, en skidskytt och en söt liten flicka. A K A Tord,
Fredrik och Sanna. Trevligt gatumöte och god mat!Lejonen som skulle ta oss hem till hotellet.... Tog ett tag, men nån
gång framåt småtimmarna var vi hemma......

Jobbat igen

Jag och Linus har varit ute på första löparturen på många dagar nu, det var SKÖNT!!!!
Det var även skönt att vara ledig och göra sånt som man kan göra då.....

Om jag ska tänka till ordentligt så tycker jag nog bäst om att göra det som man kan göra när man är ledig!

Notiser från helgen.....

....Det går så fort... Har vi verkligen varit borta???
....Längre rast nästa gång.....
....Det var underbart att krama grabbarna när vi kom hem igen....
....Vi har lärt oss att det är fullt möjligt att som vuxen prommenera långsammare än en 3-åring....
....Kung Åke vann, han kan behöva pengarna under sin kommande månad som avstängd.....
....Commander Crowe var mycket snyggare än han var bra....
....Är Commander Crowe en blivande Going Kronos?.....
....Menar inte ovanstående i positiv mening.....
....Måste älska stämmningen på Elitloppet........
....Kul att komma hem till en grönskade trädgård.....
....Som Terese gröna sköna fingrar har skött åt mig.....
....Regnet lyste verkligen med sin frånvaro.....
....Underskatta aldrig solskydd......
....Att träffa min vän Gudda var en höjdpunkt.....
....Jag hade en bra kväll vid pokerbordet.....
....Tänk om Robert Bergh kunde passa tider....

....Så, varsågod att straffa Svanstedt nu.....
RSS 2.0