Linus och Herr B snackar

L- Då flyttar jag
B- Jaha, vart ska du flytta då?
L- Till Stockholm
B- Jasså, vart ska du bo i Stockholm då?
L- I ett hus
B- Vart ligger det huset då?
L- I Stockholm
B- Ok, men ska du köpa ett hus själv
L- Nej jag ska bo hos nån annan
 
Och allt detta för att han inte fick tortellini till middag idag, för sisådär femte gången den här veckan.

God morgon!

Önskar Beppe som begåvats med historiens bästa morgonhumör. Skulle också kuna säga att han begåvats med historiens bästa dygnet runt-humör. Det är min unge det!

Man ska inte ge upp!!!

Linus hjälpte mig att vispa grädden till pannkisarna idag. Ganska snart började frågan komma; "Är det klart nu"?
När han frågade samma sak för sjätte gången så sa jag att han behövde inte göra klart det, att jag kunde fortsätta. Då kläcker han sina visdomsord;
-Mamma, man ska inte ge upp!

Skitliv

Mensvärk från helvetet, det var livets gåva till mig för dagen. Tacksam för livet?
Inte så mycket just idag.

ÄLSKLING

Nu gör min älskade söta lilla Lillfis god natt. Denna lilla gobit är nog den enda pojken i min familj som aldrig går mig på nerverna. Jag älskar denna lilla Lillfisen sååå!

Kolla vad Herr B kom hem med....


Så nu undrar man ju mest... när, var och hur kommer smällen?

Lugn eftermiddag

Ensam hemma för nån timme framöver, det är jag det! Herr B har åkt och hämtat våran skolkille på skolan och sedan åker dom in till stan för att hämta Linus. Beppe är med eftersom jag har jour.
Herr B sa att jag skulle gå ut och fortsätta plocka av bärbuskarna eftersom det var ganska bra väder. Jag sa att jag ska göra det. Fast det tänker jag inte göra. Och jag vet faktiskt inte om jag tycker att vädret är så himla fint.
Blir han sur när han kommer hem så har jag nog några punkter jag kan kontra med, bla så sa han förut en gång att han skulle klippa gräset. Tror ni han gjorde det då? Nope.
Så jag tar väl och chillar nån timme jag.......

Här ska jag se till att inte stressa ihjäl mig nån timme framöver

Stackars lilla Linus

Varenda gång, jag säger varenda och jag menar VARENDA gång, som Linus är hos Carro och Andreas så har dom tutat i honom nya dumheter. Nu var det, ja ni ser ju själva......
Varför jag fortsätter att låta honom vara där? Jo det ska jag berätta, därför att jag hoppas att han ska pissa ner hela Carros säng inatt. Ordentligt. Som ett litet plåster på såret då Drutt-prutt pissade på badrumsmattan idag. Därför!
Just ja, glömde jag säga att hon sket i soffan också?!

Skolungen!

Jag är så stolt över min älskade unge. Skolunge! Jag har ett barn som går i skolan, hur i hela friden gick detta till...?
Skitesamma, stolt som en tupp är jag att han gått sin första skoldag utan missöden OCH att han har trivts och haft det bra. Sketabra tillochmed!

PLURAS KÖK....

...såg jag för första gången igår. Och det, i stort sett enda, jag nu känner är hur extremt synd det är om mig.
Det är nåt så överjä*ligt hemskt att jag har missat alla de tidigare avsnitten av detta underbara program.
 
Synd om mig, det är vad det är.
 
Pluras kök, det är det nya bästa jag vet.

Reseplaner

Jag satt och planerade nästa års Turklandresa idag  och kom, snabbare än något år förut, fram till vilket hotell jag vill åka till. Så jag säger högt till alla i huset, nån kanske lyssnar, - Det här hotellet vill jag åka till!
- Ja det vill jag mä, ska vi åka tillsammans mamma?
 
Ja, så nu har jag och Linus bestämt vart vi ska åka, får se om Herr B tar med sig Beppe och Wille och hänger på!

Gosprupparna mina!

Wille har dragit till en kompis så de här två får hålla till godo med varandra idag.

400 spänn...

...tjänade grabbarna ihop idag att dela på. Bra jobbat må jag säga att det var med tanke på att det allt som oftast såg ut så här vid pajståndet;
MEN, ibland glimmade det till och dom där Bröderna Larsson gjorde ett litet gästspel i ståndet.
När dom väl var där så var dom otroligt duktiga på att servera folket.
 
 
Men ska hela ärligheten upp till ytan så ska Herr B ha allt beröm som stått och krängt paj hela dagen medans pojkarna har varit på äventyr och jag har varit ute med hävaren och bla haft godisregn för barnen på Krokomsdagen.
 
 

Affärs-ungarna

Imorgon är det dags för den årliga Krokomsdagen och grabbarna har varit ganska klara med att dom ska sälja något där och spendera vinsten på Lego. Efter många veckors funderande så har dom nu bestämt sig för att sälja rabarberpaj.
Dom ska göra det mesta själv, kanske inte basa över ugnen, men annars. Som klok försälder så är jag ganska övertygad om att jag och Herr B är dom som till slut kommer att få stå och fixa Legokassan... men vad gör man inte för att uppmuntra ungarnas affärsideér?!
Det finns säkert nån höjdare ute i världen som en gång startade med en rabarber-affär. Om jag inte är helt ute och cyklar så startade Petter Stordalen en gång i tiden med jordgubbar.
Och han gick det ju ganska bra för i livet!

Fast den fanns inte i rosa...

Jag har varit och köpt en ny slipmaskin. Den gamla gav upp mitt i hårt arbete.
 
Jorå, sånt gör ett redigt fruntimmer. Arbetar hårt. Och shoppar loss på slipmaskiner!

Övning

Ikväll fick vi träffa våran nya räddningsbåt för första gången. Vi var ut och körde och övade på att plockade upp nödställda (vi själva).
Torrdräkten på!
 
 
 

Goaste Lillfis

Så här mycket diggar den här killen första parkett....
 

Stackars Blixten

Katten spyr och spyr, trots den ordinerade fastan från igår. För idag har grabbarna varit och "skärt bort kulorna", som de stolt har meddelat varenda själ de mött.
Och nu är det nästan så jag tycker synd om honom, instängd i detta hus med tre ungar som på olika sätt ska gosa med honom, med olika grader av hårdhänthet. Omedvetet förvisso. Först imorgon får han komma ut och leka med sina polare igen och det ska bli så spännande att se om den stora luddiga katten numera ger fan i att spöa våran lilla Blixt-älskling.
 
En gosig och helt groggy en katt...

Sundsvall

Nu har natten i Sundsvall avverkats och vi är på väg hemöver.
Vi la fram förslaget om att besöka IKEA för ungarna, när vi ändå är i krokarna liksom...
- Ja, är det där man kan lämna in barnen? Undrade Wille och tycket IKEA var en kanonidé...
Så så blire

GOD MORGON!!!!

 
Idag lämnar vi Stockholm, semestern är så gott som över buhu buhu.
Eftersom vi har en riktig tekniknörd i familjen (Wille) vars favoritprogram är "How´s stuff made" på Discovery så tar vi en sväng på Tekniska museet idag innan vi drar. Vi bestämde oss också för att inte åka hela vägen hem på en gång så vi stannar i Sundsvall inatt och åker vidare hem imorgon.
Vi saknar er alla vänner och familj, kanske inte Carro eftersom vi inte hinner sakna henne då hon telefonterrar oss sisådär sjuttio gånger om dagen.... Men ändå... skam den som ger sig!

Ankomt Stockholm

Nu har vi kommit fram till Stockholm. Kryssningen var kanon, jag tror jag har blitt ett riktigt kryssningsfan tamigtusan!
Vi har landat, sövt barnen och parkerat oss på våran veranda utanför hotellrummet på Hasselbacken.
Jag älskar ju Clarion, inga tvivel, men detta hotell är helt otroligt. Rummet är en gudagåva, STORT och fint och med en härlig terass, en supermysig uteservering med en stor trädgår och exakt 17 steg till Grönans entré. Två nätter känns inte nog...
Imorgon är det Junibacken på schemat, tills dess sitter vi med varsit glas bubbel och myser....
 
PS. försöker ladda upp bilder men får inte riktigt till det. Det får komma senare!

MEN.....

...skam den som ger sig!
NU säger jag god natt alla amå änglar!
 

Sen...

...nere hos mammi ringde Herr B, Beppe hade somnat. Så han befer sig ned för att möta mig, då piper babyvakten och voila, Beppe har vaknat!
Men vad fan gör det när vi samtidigt ser att baren har hunnit slå igen, den med. Det är väl själva faaan vad motgångarna följer varandra. Vi vill ju bara fira lite semesterstart.
Ett enda ynka litet vinglas, ska det vara så j*vla svårt att fylla? Nu är jag grinig  på riktigt och säger bestämt GOD NATT!

Besök på 1a våningen

Jag kom på att ist för att vi båda skulle försöka få Beppe till ro så kunde ju jag gå ner till mammi och hänga med henne och Tindra istället. Så det gjorde jag!

Nu...

...verkar Beppe ha somnat. OCH Herr B!
Nu ger jag fanimig upp på riktigt!!!

Men sådärja...

...nu har dom äntligen slagit igen för idag!
Men nog fan han dom med att väcka upp Beppe innan dom gav upp.
Så vi väntar ett tag till.
Innan vi inser fakta och ger upp för gott!

Såååååv nååån gång dååååå

En kvart sen förra inlägget, Herr B fotar Mickan. Fatta hur uttråkade och less vi är!!!!!
Damn you huligans.....

Värsta jobbiga 2/3 av barnaskaran

 
Den här lille gobiten sover som han ska. Tack rara unge.
 
Värre är det med de andra två. Vi är chanslösa här. Vettet håller på att gå förlorat.
Dom leker, snackar, fiser, frågar, bråkar, gnäller, rapar, tjatar, pratar, rullar runt, skrattar och är allmänt tokupptagna med att inte slappna av. För vem vet... då kanske man somnar....?!
Måste en 4-åring veta när och hur hotellet byggdes just när man som mest ska somna???

Gävle!

Toddiloooo, hello Gävle!
Nu har vi hunnit fram till Gävle, ätit en god middag och träffat mamma och Tindra. Sammanträffligt nog så bor vi på samma hotell. Vi visste att det slumpades så men grabbarna blev lite överraskade när de sprang in i sin momma och Tindra på hotellet...
Så vi har ätit jättegott, druckit en öl och tagit en kvällsprommis med Tindra och nu försöker vi få grabbarna att sova. Babyvakten är med och har en räckvidd till baren..... Need I say more?!
 
 
 

...och sen var dom helt plötsligt ännu en till!

 

...och helt plötsligt låg dom i samma säng och sov!

Grattis älskade....

...goa, gulliga, snälla, glada, söta, fina Lillfis på 9-månaderdagen!
 
 

Den perfekta inköpslistan

Pojkarna, alla fyra, är inne i stan och fixar ett ärende. Jag har fortfarande jour och är därmed hemmabunden. Och just därför så måste jag säkra min hemmakväll känner jag. Detta har jag gjort genom att skriva en inköpslista till Herr B på lösgodis (samt affär att inhandla på). Antal godisar, av specifik sort och färg. Pendantiskt gjort, han kan liksom inte ta fel...
Man vill ju liksom inte riskera att lördagsgodispåsen blir misslyckad!

Det goda mitt i skiten

Jag drömde att jag var inlagd på behandlingshem inatt. Inte för att man vill vara beroende eller så men...
Godisskålar i varje rum, filmvisning av osläppta storfilmer OCH den godaste youghurt jag någonsin smakat, fyrfärgad!
Jag bara säger...
 
Just det, vi åkte till Åbo också.

Semestetrippen bokad

Idag har det bokats det sista inför våran minisemester nästa vecka. En sväng till Furuvik, vattenland och tivoli, och en natt i Gävle på vägen ner mot Stockholm. Väl där en Åbokryssning och två nätter på Hasselbacken på Djurgården. Oj vad skönt att åka iväg en sväng. Sen Turkland i början av sommaren så har jag knappt lämnat Krokom.
Så när man har kirrat semsester till familjen så får man slöa till i solen en stund. Det är så det funkar serru... 

Clueless

Vi åker till huvudstaden nästa vecka och jag spånar lite ideer med Herr B,
M- Vi drar väl igenom Junibacken, eller hur..?
B- Vad är det?
 
Säger 3-barnsfadern...

Taikwando

Har kollat lite taikwando på OS nu, tror jag det var, och reagerade på grisen som höll på att slaktas mest hela tiden. Det lät iaf så.
OM det nu inte var en gris så undrar jag om det kanske är så man måste låta för att vara en bra taikwandare eller om det är lite annorlunda hejjarop från läktaren i taikwando.
Eller så var grisen ett fint pris. Får man äta gris om man kommer från Yemen tro..?!

Grattis Saga på bemärkelsedagen!!!

Idag fyller pojkarnas farmor Saga år. Världens bästa farmor, vad i hela friden skulle vi göra utan henne. Det är många gånger hon har rott denna familj i hamn. Att tanta orkar....
Mina fyra pojkar har åkt till Hallen för att fira henne, själv har jag har jour så jag får helt enkelt stanna hemma i min ensamhet. Vad gör man då?
Jag tänker att jag kan ju städa, träna, renovera, fixa mat, dammtorka, måla huset eller kanske vattna blommorna. Detta skulle jag kunna göra. Risken känns ända ganska överhängande att jag slänger mig i sängen, somnar för en stund, eller två, kollar OS och stannar kvar i den där sängen tills dom kommer hem. Ett möjligt scenario. Spänningen tätnar

Tisdag

Andra dagen på Herr Bs andra semestervecka snart till ända. Har bestått av bvc-besök för Linus 4-årsbesiktning och jag har klippt Herr Bs hår, bara för att nämna några av dagens milstolpar.
Nu är det dags för att börja kvällens kedja av barnnattningar. Så jag antar att det är dags för mig att dra till gymmet...

Beppe sover på far sin i soffan ikväll

 

Madagaskar 3....

...var helt ok gissar jag, om man tycker om tecknat. Annars var iaf drickan god, popcorna goda och godiset var gott. Och sällskapet mysigast möjligt....
Men framförallt, ingen "grann"-unge som spydde på mig.
 
 
 
 

Biolördag

Nu ska jag och Wille ta oss in till bion. Madagaskar 3 ska vi se. Tyckte Wille. Jag tyckte att jag skulle få välja film eftersom jag offrar stavkvalet och annat OS-godis för bion. Snabba cash 2 tänkte jag mig.
Men trots mutor om att man får se polisbilar i min film så ville han inte ge upp pingvinerna och deras vänner.
Så nu är det inte mer än rätt att jag får bestämma vart vi ska handla godis. Där tar han mig inte iaf...

Vaknat på en bra sida

Idag verkar vi ha en grabb på bra humör här hemma. Han heter Wille. Lillebroren Linus kom just  till honom och visade upp en av hans Lego-grejer samtidigt som han sa; Wille, jag råkade he sönder ditt Lego.
Vanligvis skulle denne Wille lägga av ett klart, högt och tydligt "MEEEN ÅÅHHHHHHH"
Men idag tappade jag för en stund öronen när jag istället hörde honom säga; Men det gör inget, jag kan visa dig hur man kan laga det och sen kan du få pröva själv...
 
Detta får mig att förstå att det är idag som jag ska passa på att mjölka ur honom pussar och kramar i massor och oändlighet.

Linus lär mamman

M- Linus, sätt dig ner på rumpan nu
L- Det heter inte rumpan, det heter röva. För det säger X
 
X= En fröken på dagis

Teknikland

Imorse läste vi i tidningen att Teknikland kanske inte finns kvar länge till. Så vi drog. Nästan på stört.
Det var kul att hänga bland flygplan en dag, tror nog att jag borde ha blitt stridspilot. Nästan helt säker.
 
 
 
 
 
 

Skitliv

Vissa gånger är det jobbigare än andra att vara en liten virrpanna. Ikväll var en sån gång. Jag var så nöjd när jag hade packat gymväskan, allt var med.
Så efter träningen tar jag fram shampoo, duschcreme, handduk, ja allt jag behövde för duschen. Och det vart en bra dusch, håret vart rent och kroppen vart svettfri. Nu dags för påklädning. Och det är här som jag tillfälligt tappar lite av min livsglädje, jag har inga nya rena kläder med mig.
Jag har iof ren bh och rena trosor, så vad ska jag göra? Ska jag ta mina underkläder, hålla huvet högt och stolt och hojja hem eller ska jag sunka ner mig och ta mina svettiga träningskläder på mig igen...
 
Vad som hände? Det var iaf ingen halvnäck rödtott på vift i Krokom ikväll så... ja, jag vart tillfälligt ett litet äckel!!!!

Beppe och Blixten...

...nattapolarna.
 

En semesteronsdag

Jag har gymmat, Herr B har bankat in tvättmaskinen på plats (den är liiite större än den gamla), Beppe tränar för att bli snickare och de andra två bråkar, leker och slåss om vartannat.
Snickar´n.....
 
...som även bevakar killarnas amerikanska fotbolls-träning.
RSS 2.0